Zagreb, 270324.
Arena Zagreb.
Prva utakmica doigravanja Lige prvaka izmedju rukometasa Zagreba i Montpelliera.
Na fotografiji: Zvonimir Srna.

 GORAN MEHKEK Cropix
ČUPIĆ UOČI MONTPELLIERA

Još jedna utakmica godine pred Zagrebom: ‘Ovo je velika prilika koju ne mislimo samo tako propustiti‘

‘Moj dojam je da smo mi u Zagrebu bili puno dalje od maksimuma i sada želimo pokazati da je tako‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. travanj 2024. 13:39

Zagreb se mirno spremao za Montpellier (srijeda 20.45 sati). Nije imao obveza u domaćem prvenstvu. Kompletniji su zagrebaši, nego što je to bio slučaj uoči prve utakmice, makar nisu bez problema, ali ti problemi su sitni i svi bi trebali biti na raspolaganju treneru Andriji Nikoliću u Francuskoj.

Ivan Čupić je jedan od najiskusnijih i od sljedeće sezone bit će prvi asistent prvom treneru Zagreba. Odigrao je mnogo takvih utakmica, dobro mu je poznato što se u njima smije, što se ne smije. Možda će mu - ako Zagreb ispadne - ovo biti posljednja europska utakmica u bogatoj karijeri, no s Čupkom se nikad ne zna. Volja za rukometom uvijek je bila neupitna. Uvijek je pun želje uskočiti, pomoći, primiriti situaciju, mirno izvoditi penale, taj detalj je dragocjen za Zagreb ove sezone.

Kako će biti u Montpellieru?

- Očekivanja su kao i uvijek visoka, ove sezone posebno, jer to očekujemo sami od sebe. Imamo aktivan rezultat, moramo odigrati muški i onda ćemo vidjeti. Montpellier je veliko ime, klub velike tradicije, na svom terenu su uvijek favoriti, ali ja vjerujem da mi to možemo proći i plasirati se u četvrtfinale - kaže Ivan Čupić.

Vratio se na prvu utakmicu u Zagrebu...

- Na kraju je ispalo dobro, realno, jer oni su bili više u vodstvu i bliže pobjedi. Nismo dobro ušli, mislim da smo radili sve nekako na pola, da nam je trebalo puno vremena da se pokrenemo i da ih ulovimo. Ta činjenica da smo ih lovili nije nam išla u prilog, ostavila je dosta traga na nas zbog realnih problema koje smo imali prije tjedan dana. Dobro smo se dizali kroz utakmicu usprkos velikom broju grešaka koje smo napravili u drugom dijelu i egal je nakon svega vrlo OK. Mislim da možemo bolje i da ćemo to u uzvratu pokazati u Francuskoj.

image

Ivan Čupić

MARKO TODOROV Cropix

Kakvu utakmicu očekujete u uzvratu?

- I Montpellier i mi ćemo pokušati nešto drugačije, ali se realno u tjedan dana teško nešto bitno može stvarno promijeniti. Očekujem sličnu utakmicu kao i prvu. Karakter, mišići, hladna glava i veliko srce su argumenti za uspjeh i ja mislim da mi to možemo napraviti još jednom ove sezone. Napravili smo lijepu sezonu, želimo tako i nastaviti. Pa dokle ćemo doći, vidjet ćemo. Gdje smo i gubili, nismo se predavali i s tim razmišljanjem ulazimo u dvoboj.

Puno puta je Čupić igrao u Montpellieru.

- Igrao sam u obje njihove dvorane, mala u kojoj ćemo igrati je akustičnija, imaju navijače koji prate svoj klub, znaju rukomet, znaju raditi pritisak na protivnika i na suce. Vjerujem da ćemo se mi dobro snaći, nije nam prvi put da igramo u takvim okolnostima. Moramo biti čvrsti i strpljivi i čekati svoju priliku.

Je li vas netko iznenadio u prvoj utakmici?

- Nije, sve su to vrhunski igrači, spremni iskoristiti svaku priliku koja im se ukaže. To su igrači koji igraju u kontinuitetu jake utakmice i to se vidi iz njihove igre. Moj dojam je da smo mi u Zagrebu bili puno dalje od maksimuma i sada želimo pokazati da je tako. Ovo je velika prilika koju ne mislimo samo tako propustiti - zaključio je Ivan Čupić, uz Dibirova i Gojuna, najiskusniji igrač Zagreba.

Iskustvo bi i te kako moglo dobro doći u ovakvoj utakmici kakva se očekuje u srijedu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 13:40