GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
POVREDA PRAVILA

Kako je moguće da se ovo dopušta i to u Ligi prvaka!? Hrvatski prvak je teško oštećen u porazu protiv giganta

Pravila su tu da ih se pridržava, ali i da se krše, ali u tom slučaju imaju predviđene kazne
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. ožujak 2022. 13:22

Vađenje na suce je nešto što Zagrebu neće pomoći da mu sezona bude lakša. No, kada se sve zbroji, skupilo se toga puno i previše. Dok je trajala igra teško je bilo zamijetiti neke stvari, ali kada se snimka pogledala ponovo, mora se reći da su austrijski sudački par Brkić Jusufhodžić i švicarski delegat Beat Nagel dopustili tešku materijalnu povredu pravila. Preciznije delegat je morao to vidjeti, jer zato i jest tamo.

Što se dogodilo? Kod gola Winceka za 21:22 (14.43 u drugom poluvremenu), igrač Kiela ostao je ležati u Zagrebovom prostoru. Zagreb je krenuo u napad, a Kiel je u obrani sa ležećim Wincekom imao vratara i šestoricu igrača. To se nije smjelo dogoditi, to je materijalna povreda pravila koju se austrijski par morao zaustaviti i sankcionirati.

Nije učinio ništa. A morao je u trenucima kada se susret lomio kazniti Kiel sa dvije minute, konkretno Weinholda koji je zadnji utrčao. Prekinuli su susret tek kada je stao Zagrebov napad da bi pomogli Winceku, ali Kiel sankcionirali – nisu!

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

I sada kada dodate povlačenje Šipića protiv Elveruma, kada dodate nepriznati gol Klarice u Montpellieru, kada dodate kraj utakmice u Skoplju i faul na Vistoropu, pa ovo – to je stvarno previše, ne samo za Zagreb nego i za puno jače momčadi. Ostaje upitno zašto EHF to dopušta, zašto u rukometu nema u Ligi prvaka VAR-a koji bi lako dokazao zašto je Tonči Valčić žestoko protestirao nakon spomenute situacije protiv Kiela.

Pravila su tu da ih se pridržava, ali i da se krše, ali u tom slučaju imaju predviđene kazne. To se nažalost ne poštuje i bit će po tko zna koji puta priča 'vuk pojeo magare'. O namjerama govori i detalji, tj. detalji, da su suci u posljednjim akcijama Kiela u poluvremenu zaustavili igru, a da u Skoplju to nisu učinili češki suci. Tu su Austrijanci u pravu, ali tko će reći da su češki elitni suci u krivu. EHF i oni sigurno neće. Ništa se nažalost neće dogoditi. A trebaju li suci biti ti koji odlučuju, procijenite sami… I ne samo kada vam odgovara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:16