ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

Kiel i Veszprem slavili sa 13 golova razlike kao gosti, Lučin briljirao za Poljake

U Mađarskoj momčadi se ozlijedio Mario Šoštarić koji je uganuo gležanj
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. ožujak 2023. 23:04

Tri od četiri susreta osmine finala Lige prvaka igrano je u srijedu, još će se u četvrtak igra danski dvoboj Aalborga i GOG-a.

Kiel i Veszprem su briljirali, Kiel u Bukureštu, a Veszprem u Szegedu. Oba su gosta dobili utakmici po nevjerojatnih 13 golova razlike što je strašan rezultat u ovoj fazi natjecanja. Tako Kiel ide prema PSG-u, a Veszprem prema Kielcu u četvrtfinalu.

Kiel je u Bukureštu već u 24. minuti imao 15:5, završilo je 41:28 za njemački sastav, pa će uzvrat biti formalnost. Kod Kiela po 6 komada Johanssona, Sagosena i Dahmkea, Duvnjak je dodao 2, kod Dinama po 6 golova Kuduza i Kaspareka.

Veszprem je u Szegedu imao +10 u 28. minuti, poluvrijeme je bilo +13, a završilo je 36:23. Nama važno, ozlijedio se Mario Šoštarić, uganuo je gležanj. Kod Veszprema 11 golova Marguča, 1 Štrleka, debitirao je Remili. Kod Szegeda Radivojević 6, bez gola Stepančić i Šoštarić, Alilović 2 obrane.

U posljednjoj utakmici dana Wisla i Nantes su remizirali 32:32. Sa uzvratom doma, Nantes je u prednosti. Kod Wisle najefikasniji Lučin sa 6 golova, Mihić je zabio 3, kod Nantesa 9 golova Rivere. Podsjetimo, pobjednik tog dvoboja ide u četvrtfinalu na Magdeburg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:05