Matej Mandić

 ANTE CIZMIC Cropix
START U POLJSKOJ

‘Kielce ima sve, ali i mi imamo svoj cilj. Poljuljani su, tražit će iskupljenje pred svojim navijačima‘

Rukometaši Zagreba danas (20.45) otvaraju novu sezonu Lige prvaka kod jedne od najboljih europskih momčadi posljednjeg desetljeća
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. rujan 2024. 23:25

Zagreb je po svemu spreman za Ligu prvaka. Samo ozljede pivota Trivkovića i Faljića remete koncentraciju Andrije Nikolića, no Trivković se već vratio, mogao bi do utakmice u Faljić, pa bi Zagreb danas u Poljskoj, gdje ih čeka Kielce na otvaranju Lige prvaka, trebao nastupiti u punom sastavu. Odradili su zanimljive pripreme, dobili Kiel, izgubili od Sesveta, bili drugi u Doboju iza Al Ahlyja.

Konture se naziru i bit će jako važno kako će se Zagreb u prvoj utakmici Lige prvaka ove sezone uspjeti postaviti prema favoriziranom domaćinu. Lani je to bilo OK, ali bila je to drugačija utakmica. Ove sezone bi po prognozama trebalo biti bolje, no s prognozama treba oprezno. Sve treba dokazati na terenu.

Čupić na klupu, Dibirovu penali

- Veselim se da igramo u najboljem klupskom natjecanju. Znam da smo odlično odradili pripreme i svi smo jako motivirani i zdravi što je najvažnije i jedna čekamo utakmicu. Kielce je u odnosu na prošlu sezonu ostao u sličnom sastavu, najveća promjena je odlazak Wolffa s gola, ali tu su i promjena pivota Monar za Tournata koji je otišao u Nantes i dolazak na desnog vanjskom iskusnog Maquede koji je iznimno važan za momčad. Mi smo drugačiji za četiri igrača, mislim da imamo potencijal i želimo pokazati da lanjski rezultati nisu bili slučajnost - kaže trener Zagreba Andrija Nikolić koji na klupi ove sezone ima novog pomoćnika Ivana Čupića. Izvođenje penala preuzeo je Timur Dibirov.

image

Andrija Nikolić

GORAN MEHKEK Cropix

Luka Klarica uoči gostovaja u Poljskoj nudi optimizam više...

- Svi smo trenirali najviše za Ligu prvaka. Iza nas je nekoliko jako dobrih utakmica u pripremama. Pojačanja su nam se dobro uklopila i pozitivno gledamo na prvu utakmicu protiv jedne sjajne momčadi. Pokazali smo lani da se s njima da igrati. Mislim da će tako nešto slično biti i u Poljskoj. Analizirali smo ih, mislim da imamo dobre šanse. Sigurno će oni biti jako motivirani nakon poraza od Wisle u Superkupu. Mislim da možemo protiv svakoga igrati i vjerujemo u pobjedu. Ne idemo s onom “igramo, pa što bude - bude”. Imamo svoj cilj.

Do dobrog rezultata na ovoj razini se ne dolazi bez dobrog vratara. Matej Mandić je lani pokazao da može biti taj.

- Teška utakmica za otvaranje, neće biti lako pred njihovom sjajnom publikom. Trebamo se držati dogovora. Novi igrači su se super uklopili i nadam se da ih atmosfera neće “pojesti”. Kielce je jako, možda ne kao prethodnih godina, ali Talant Dušebajev je sjajan taktičar i na to uvijek treba računati. Sigurno da su s Wolffom izgubili jednu veliku kariku i da su u minusu, makar s našim Meštrićem imaju super rješenje na toj poziciji. Vratari moraju za vrhunski rezultat biti na vrhunskoj razini. To nije upitno - kaže Mandić.

Sljedeći tjedan dolazi Aalborg

I priču zaključuje Zvonimir Srna, iznimno važan kotačić obrane, ali i jako važan u polukontri koja se kroz pripreme pokazala kao novi jaki adut Zagreba.

image

Zvonimir Srna

GORAN MEHKEK Cropix

- Promjena je da nakon dugo sezona ne igramo otvaranje u Zagrebu, to je možda i bolje jer nismo u tim otvaranjima briljirali. Malo su u Kielcu poljuljani posljednjih godina, bilo je financijskih problema. Dobro smo im se suprotstavili lani, u Kielcu su oni to riješili u posljednjih pet minuta, u Zagrebu smo uzeli bod. Mi smo lani vodili 7:2 u Kielcu, Mandić je obranio svašta, ali publika ih je vratila u utakmicu. Sada će tražiti iskupljenje pred svojim navijačima nakon poraza od Wisle u Superkupu. Očekujem egal utakmicu. Ključ njihovog napada je igra s pivotom, tu je Karaljok odličan, Monar je budućnost. Pola igre ide iz tandema Aleks Dušebajev - Karaljok, s tim ćemo morati biti najoprezniji - zaključio je Srna.

Bit će jako zanimljivo vidjeti što će Zagreb “reći” u Kielcu jer već idući tjedan u Arenu dolazi Aalborg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 23:25