Igor Karačić

 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
POČELA LIGA PRVAKA

Kolstad projurio Bitolom u Zagrebovoj skupini, Aalborgu bodovi u Kielcu. Od naših najbolji Karačić sa šest golova

Počela je nova sezona Lige prvaka. Igrala su se dva susreta u skupini A i dva u skupini B
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. rujan 2023. 22:47

U Zagrebovoj skupini A Norveški Kolstad je slavio na svojoj premijeri u Bitoli 31:22, devet golova razlike bio je bolji od Pelistera. Za jedne i druge bile je to premijera u Ligi prvaka. Makar su domaćini pred odličnim navijačima bili napaljeni, Norvežani su to riješili bez imalo problema. Pelister nije izgledao dobro, puno je tu nedorečenosti za ovako jako natjecanje i koliko god Aleksandar Jović imao dobro popunjenu momčad, neće mu biti lako pomaknuti je naprijed u ovoj konkurenciji. Da će biti napaljeni na Zagreb posebno, tu nema dvojbe, no to je situacija s kojom se Zagreb mora znati nositi.

Pelister je pokazao dosta nedorečenosti. Recimo, Borzaš odličan u napadu, ali ne takav u obrani, Kisum s dosta grešaka i brzopletosti, kada im se zatvori Peševski na crti to nije lako. Obrana dosta ovisi o obranama Lesjaka, a to je jako teško na ovoj razini.

- Poraz je zaslužen, ali 9 razlike je definitivno previše i najviše razlog naših promašenih zicera. Definitivno, treba nam vremena i to nije alibi, već realnost – rekao je trener makedonskog prvaka Aleksandar Jović nakon utakmice.

Kolstad s druge strane ima glavu i rep, odlična je momčad, ali ne tako široka da joj se ne bi dalo oduprijeti. Rekli bismo da imaju odličnu sedmorku, ali iza nje ne baš širinu za najviše domete. Sjajan je Bergerud na golu, super je obrana ispred njega sa Vetle Agom i Gullerudom, lete Gudjonsson i Aalberg na krilima, sjajna je vanjska linija u kojoj konce drži Sagosen, u kojoj je Johanessen s jedne, a Rod, kojeg nije bilo zbog ozljede, s druge strane. No, pitanje je koliko Sagosen može sam protiv jačih protivnika, jer Rod je šuter, a Johanessen samo igrač inspiracije. Berge je sagradio očekivani sustav, koji je dobar, ali definitivno nije nepobjediv.

- Atmosfera je bila vrhunska, za nas veliko iskustvo. Dobro smo se snašli, kontrolirali utakmicu od samog početka i s razlogom možemo biti zadovoljni – zaključak je Bergeovog pomoćnika Stiana Goma kojeg je prvi trener nakon utakmice poslao pred novinare.

Kielce ne može bez Wolffa

Aalborg je pobijedio u Kielcu. S obzirom da je u pitanju finalist Lige prvaka dvije godine u nizu Kielce, pobjeda je iznenađenje, ali s obzirom da je Kielce igralo bez vratara Wolffa lakše je uvidjeti razloge poraza. Walach i Blazejewski nisu na razini Wolffa i u sudaru sa sjajnim šuterima iz Aalborga to se pokazalo.

Niklas Landin je napravio razliku. Dva, tri puta smo imali priliku izjednačiti. Jako sam ljut na sebe - kad momčad gubi, gubi i trener. Ovo je moja greška – krivicu na sebe gospodski je preuzeo Talant Dušebajev.

Aalborg je sve iskoristio. Ima nekoliko velikih pluseva ove sezone. Prvo, vratio se Mikkel Hansen, drugo dobili su na golu Landina, treće dobili su na crti Halda koji može dignuti obranu uz Molgaarda. Četvrto, u Lukasu Nilsonu su dobili šutera koji ako ima dan može pobijediti svakoga, peto u Aleksu Vlahu dobili su mirnoću i sigurnost u sredini napada. Uz standardne Bartholda, Bjornssena, uz Juula, Antonsena, Wiesmacha, Hoxera, Thurina koji im je došao iz Porta ta momčad ima širinu za ozbiljne stvari. I to je samo pokazala u Kielcu.

U skupini B Barca je pobijedila u Montpellieru 30:25. Dika Mem je postigao osam golova za pobjedu, kod domaćih Hecham 5, a naš Načinović 2 gola. I zaključno, GOG je teško doma dobio bez Madsena Celje 38:36. Mensing je postigao sedam golova za domaće, a Žabić osam i Ivanković četiri za goste.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 20:01