Zagreb je prošle sezone pobijedio Szeged

 DAMIR KRAJAC Cropix
MAĐARI U ARENI

‘Lani su igrali utakmice u kojima su znali da će izgubiti. Sada toga više nema, ali mi smo na dobrom putu‘

Zagrebu u goste dolazi Szeged koji je bolji nego prošle sezone kad je pao na Laništu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. listopad 2024. 09:53

Ništa to još uvijek nije daleko. Zagreb ima dva boda, Szeged ima četiri. Zagreb je nepotrebno izgubio u Kielcu i Kolstadu, Szeged je u posljednjoj sekundi sretno dobio Nantes i glatko Magdeburg, što je ustvari i jedino pravo iznenađenje kada je u pitanju mađarski sastav koji u 4. kolu skupine B dolazi u Arenu na Laništu. Zagreb je i lani bio u lovu na Szeged, bit će i ove godine u znatno jačoj skupini. I zato je u ovoj situaciju domaća utakmica zagrebašima od posebnog značaja.

Najveći problem hrvatskom prvaku su oscilacije u igri, preciznije izgubljene lopte koje su ih u dvije gostujuće utakmice skupo koštale. Između te dvije utakmice odigrali su jednu skoro savršeno, pokazali da može biti i drugačije, a što će se dogoditi protiv Szegeda teško je pretpostaviti. Nada je naravno u najbolje, no to na terenu treba i pokazati.

- Dobra, čvrsta momčad koja je od lani u rekonstrukciji. Došli su novi trener i nekolicina igrača, iduće godine će još jedan dio. Malo su promijenili stil dolaskom švedskog trenera, ali su zadržali i dosta toga što su prije toga donijeli Španjolci, posebno igru s pivotom u napadu, gdje je Banhidi dominantna figura sa dva metra i preko 100 kilograma - kaže Andrija Nikolić, trener Zagreba.

Njihova energija je drukčija

Dobri su, ali ne i nepobjedivi, nisu bolji od Aalborga?

- Prošle godine Szeged se rijetko vraćao iz minusa, ove godine pokazuju drugačije. Karakter je bitno drugačiji nego lani. Što se tiče nas, analizirali smo puno nakon utakmica u gostima. Nismo mi utakmice izgubili u posljednjih deset minuta, makar je tako izgledalo generalno, jer smo u 50. minuti bili u egalu. No, mi smo u utakmici imali padove i prije, ne baš dobru izvedbu, ali i u toj lošoj igri smo došli do šanse u gostima, bili smo u egalu u 50. minuti. Žalosni smo da je tako završilo, ali vjerujem da smo na dobrom putu.

image

Miloš Kos

RANKO SUVAR Cropix

Što se događa sa Milošom Kosom. Bez gola u Trondheimu!?

- Sigurno je da nam u tome svemu fali i udio igrača kakav je Kos. On je u padu forme i vjerujemo da će nam se s vremenom vratiti u starom izdanju. I on je prošle sezone igrao prvi puta Ligu prvaka, pa je još uvijek sve to u suštini za njega novo. On će biti samo bolji.

Kako vam grubo rečeno izgleda Szeged?

- Vrti dosta švedski trener. Još uvijek puno ovise puno o vratarima, Mikler je bio odličan na startu. Kukić i Smarasson su dva nova srednjaka, donijeli su im prodornost, igru jedan na jedan kao plus.

Kakvo je stanje s vašom momčadi?

- Mi imamo problem s Faljićem, mišić između prepone i trbušnog zida zahtjeva šest tjedana mirovanja. Lijepo je znati da Trivković igra dobro, makar mu je prva sezona nakon Trogira u Zagrebu. Neće biti Ćavara koji će izostati malo duže. Ostali će biti spremni za utakmicu - zaključio je Nikolić.

Matej Mandić je prošle sezone imao 19 obrana u dvije utakmice protiv Szegeda, dok i ove sezone brani sjajno te je ponovo veliki adut Zagreba.

- Szeged se dosta promijenio, igra bolje nego lani. Samim time će biti puno zahtjevniji protivnik i moramo biti na vrhunskoj razini. U Barceloni su pokazali da ne igraju dobro samo doma, imali su -7 i došli do -1 na kraju, što nije nimalo lako. To znači da naš fokus mora biti prisutan 60 minuta, bez praznog hoda.

Szeged danas i jučer?

- Njihova energija je znatno drugačija. Lani su igrali utakmice u kojima su znali da će izgubiti. Sada toga više nema. Čeka nas jako teška utakmica.

image

Matej Mandić

GORAN MEHKEK Cropix

Gdje je istina Zagreba, gostovanja ili onaj susret s Aalborgom?

- Istina je da moramo biti na 100 posto da bismo bilo koga pobijedili. Igrati dobro 50 minuta, pa u 10 izgubiti sve, nema smisla. Ne osjećam pritisak, ne znam što se dogodi. Možda nas pritisak publike “uzme”, pa počnemo griješiti i tu je problem.

Bodo u odličnoj formi

Što kaže školski kolega Miloša Kosa, kada možemo očekivati buđenje velikog Zagrebovog aduta koji na početku sezone ne izgleda dobro?

- Pričali smo puno s njim i pričamo stalno, probamo ga dobiti nazad. Kada se dogode loše utakmice dogode se padovi u glavi. On je igrao jako dobro kada je došao i sada kada nije tako nije mu lako izaći iz toga. Ali znam ga dobro, uvjeren sam da je on takav karakter da će iz toga izaći kao pobjednik. Ponavljam, znam ga jako dobro, zato ne sumnjam.

Šuteri Szegeda su odličnoj formi, posebno Richard Bodo.

- Bodo je u odličnoj formi, lani nije bio taj. Ove godine je jedan od njihovih ključnih igrača. Da, pripremam se za sve, tako i za njega. Vidjet ćemo - s optimizmom je zaključio Matej Mandić.

Mali detalj za kraj. Suci će biti Danci koji nisu nimalo omiljeni u hrvatskom rukometu. Primjera zašto je u izobilju. Zato, kako god Zagreb mora ostati pribran i koncentriran na utakmicu i ne smije se dati isprovocirati. Zašto EHF baš mora poslati Dance, kada zna sve, nije jasno, ali valjda mora. No, idemo se baviti rukometom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. listopad 2024 09:54