RONALD GORSIC Cropix
LIGA PRVAKA

Magdeburg zasluženo slavio u tvrdoj utakmici u Areni i ostvario svoj cilj, PPD Zagreb i dalje strepi

U 13. kolu skupine A Magdeburg je sa 31:25 pobijedio PPD Zagreb
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. veljača 2023. 22:32

PPD Zagreb – Magdeburg 25:31 (14:16)

ZAGREB Arena. Gledatelja 4.500. Suci: Lah i Sok (Slovenija)

PPD ZAGREB: Slavić (15+1), Mandić; Ćavar 4 (1), Klarica 2, Gojun, Srna 4, Klis, Kraljević, Musa 2, Sirotić 1, Čupić 6 (3), Dibirov 1, Dodić 3, Kavčić 2, Leimeter, Grahovac. Trener: Slavko Goluža

MAGREBURG: Portner (8+2), Jensen (0+1); Meister 3, Chrapkowski 1, Lipovina, Muche, Kristijansson 3, Hornke 4, Kloor, Weber 1, Mertens 7, O‘Sullivan, Bezjak, Smits 9 (6), Damgaard, Bergendahl 3. Trener: Bennet Wiegert

SEDMERCI: PPD Zagreb 9 (4), Magdeburg 7 (6)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 6 minuta (Čupić 10, Grahovac 25, Srna 41), Magdeburg 10 minuta (Bergendahl 3, Bezjak 12, O‘Sullivan 16, 27, Chrapkowski 42)

IGRAČ UTAKMICE: Lukas Mertens


Magdeburg je bio prejak za Zagreb i zasluženo nosi bodove iz Arene. Da je Zagreb bio protiv PSG-a kao protiv Magdeburga u srijedu vjerojatno bi imao veće šanse, no priče što bi bilo da je bilo nemaju nekakve posebne veze. Jednostavno, Zagreb tu širinu nema, a kada na to naslonite filane penale i zicere sve je vrlo jasno.

Magdeburg je igrao za pobjedu s kojom čuva broj 2 i direktan plasman u četvrtfinale, Zagreb za bod koji bi mu možda bio presudan za plasman u osminu finala.

Bila je tvrda, muška utakmica. Magdeburg je na poluvremenu imao 16:14 prednost, ali Zagreb je uspio usporiti njemački stroj koliko je god mogao. Za to je najzaslužnija obrana, a napadački strpljenje koje je u prvom redu iskazao Stefan Dodić. No, Zagreb je u tih minus 2 na poluvremenu promašio i tri sedmerca i ta tri sedmerca su se pokazala kao prevaga na stranu Magdeburga nakon prvih 30 minuta.

Protiv Magdeburga sve je vrlo jednostavno. Pogriješiš – bit ćeš kažnjen. Zagreb je dobro starta, ali kada je Klarica promašio zicer, Čupić dobio dvije minute zbog pričanja sa sucem, a Dibirov promašio prvi penal, Magdeburg je prvi puta pobjegao na dva gola prednosti. I trebalo je Zagrebu jako puno truda da to dostigne.

Magdeburg baš onako kako je najavljeno, brzo u napadu, tvrdo u obrani i čekanje na svojih pet minuta kad god da se za to pruži prilika. Trebao je Zagreb imati puno strpljenja za takav rukomet. Jako je recimo teško bili Musi koji je igrao vrlo dobru obranu, ali morao je i napad, jer u Grahovcu nije dobio pomoć koju je trebao, a to je u ovakvim utakmicama jako važno.

Magdeburg je je imao muku s vanjskim igračima protiv obrane Zagreba, pa su krila Mertens i Hornke i pivot Meister odigrali jako bitnu ulogu u prvom poluvremenu, ali protiv takvih momčadi to je uobičajena stvar. Zagreb je riskirao tamo gdje je mogao i imao je dobru utakmicu, ali penali se nažalost moraku pogađati protiv takvih protivnika, jer s druge strane Kai Smits je imao 3/3. Pokušao je Goluža s promjenom vratara tražiti nešto više, ali Mandić se nakon Slavića koji je kao i Portner imao 4 obrane nije uspio sastati s loptom. I to je falilo Zagrebu nakon 30 minuta.

Varljiv je bio početak nastavka. Zagreb se spustio na -1, pa potonuo na 4 i situacija je postala jako teška. Nastavili su zagrebaši fulati penale, sada Ćavar, pa zicer Musa i borba za svaku loptu je bila ogromna. Nisu odustajali, ali bilo je to jako teško. Držao je Magdeburg razliku, vrijeme je prolazilo, a nade za Zagreb je bilo sve manje.

Zagreb je morao ući u veći rizik, ubrzati i to je bio potencijalno opasan trenutak protiv Magdeburga koji je to jedva dočekao. Pohvalno je da je Zagreb i na minus 6 izgledao kao momčad, ali jednostavno nedovoljno dobra te večeri za suprotstaviti se Nijemcima.

Nakon Dibirova, Čupića dvaput, Ćavara, penal je promašio i Sirotić i tu se jednostavno nema što dodati. Magdeburg je mirno mogao utakmicu privesti kraju. Teško je iz minusa stalno okretati utakmicu protiv takvog protivnika. Stekneš dojam da ti daju šansu, ali sve je to ustvari optička varka.

Zagrebu slijedi nedjelja u 18.45 zaostali susret u Portu, pa u iduću srijedu posljednji susret u grupnoj fazi u Danskoj. Bod prednosti je još tu ispred Wisla koja danas dočekuje PSG, a nakon tog susreta dosta toga će biti jasnije. Bitan je i susret koji Porto u isto vrijeme danas igra u Veszpremu.

Liga prvaka 13. kolo

Barca potvrdila broj 1

Četiri susreta 13. kola, tri u skupini B i Zagrebov u skupini A odigrani su u srijedu, dok su preostala četiri na programu danas.

U skupini B Aalborg je očekivano svladao Elverum, a Kiel Celje. Barcelona je sa +10 protiv Szegeda potvrdila broj 1 u skupini.

SKUPINA A: PPD Zagreb – Magdeburg, (četvrtak 18.45) Dinamo – GOG, Veszprem – Porto, Wisla – PSG.

Poredak: PSG 20 (+45), Magdeburg 16 (+27), Veszprem 16 (+20), GOG 13 (+4), Dinamo 11 (-15), PPD Zagreb 8 (-18), Wisla 7 (-34), Porto 3 (-30).

SKUPINA B: Aalborg – Elverum 31:24 (Claar 6/Blomgren 6), Kiel – Celje 39:27 (Landin 9, Duvnjak 5/Ivanković i Suholežnik po 5), Barcelona – Szeged 35:25 (Fabregas 5, Cindrić 1/Rosta 5), (četvrtak 20.45) Nantes – Kielce.

Poredak: Barcelona 25 (+79), Kielce 20 (+36), Kiel 14 (+20), Nantes 12 (+33), Aalborg 11 (+2), Szeged 10 (-24), Celje 6 (-68), Elverum 2 (-83). (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:04