Ante Kuduz odigrao je dobru utakmicu kod Magdeburga

 AFP
ANTE KUDUZ

‘Mi smo pokazali da se može, samo Zagreb u Njemačkoj mora izgledati bolje nego protiv Danaca‘

Sljedeći protivnik PPD Zagreba je zahvaljujući Hrvatu s rumunjskom putovnicom namučio moćni Magdeburg
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 17. rujan 2022. 10:25

Na neki način dva nova člana Lige prvaka srela su se na startu nove sezone u Bukureštu. Magdeburg je nekad bio prvak Europe, vratio se nakon dugo vremena, Dinamo se prije nekoliko godina vratio na vrh rumunjskog rukometa pa izostao, da bi sada ponovo bio tu. U žestokom dvoboju, Magdeburg je odnio bodove iz Bukurešta, ali nije dominirao. U izjednačenom susretu presudili su detalji, reklo bi se rutina igrača Magdeburga koji cijelu sezonu igraju na vrlo visokoj razini.

Ante Kuduz bio je najefikasniji igrač rumunjskog sastava. Momak koji je nekad bio juniorski reprezentativac Hrvatske, povremeno seniorski, skrasio se u Bukureštu. U Rumunjskoj je stekao visoki rejting i dobio državljanstvo pa ako ga Xavi Pascual pozove da zaigra za njihovu reprezentaciju, to će se vjerojatno i dogoditi. Jer, Pascual mu je trener i u klubu, a kako to funkcionira pokazala je baš ova utakmica.

image

Ante Kuduz in action during the handball game for the EHF European League Men 2020/2021 between Dinamo Bucharest and IFK Kristianstad, Bucharest, Romania, 16 February 2021. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto) (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

AFP

Prvi Kuduzov komentar?

- Nikad nisi sretan nakon poraza. Iskreno, mislio sam da ih imamo, da će se okrenuti na našu stranu, ali nije se dogodilo. Rekao bih da je presudila njihova rutina, da mi istu još nemamo jer smo u prijelaznom roku dobili osam novih igrača i taj je detalj u finišu bio vidljiv. Da ne bude zabune, dobili smo vrhunska pojačanja, ali osam novih igrača u jednoj momčadi nikad nije jednostavno uigrati. No, vidjelo se da imamo moćnu momčad i da će s vremenom stvari ići na bolje i svi smo uvjereni da nas čeka uspješna Liga prvaka ove sezone.

Gdje ste pali protiv Magdeburga, pitanje je koje će biti zanimljivo i zagrebašima koji su u sljedećem kolu gosti u Njemačkoj?

- Prvo promašili smo previše zicera, najviše s krila u prvom poluvremenu. Portner je branio odlično i tu su stekli početnu sigurnost. U finišu kada se utakmica lomila, nekoliko smo lopti bez neke posebne potrebe gurali na crtu, tu su nam ih oteli i zabili lagane golove koji su na kraju presudili. Rekao bih detalji, ali u takvim utakmicama baš je to jako važno.

Branili ste se jako dobro, a dobro ste i napadali njihovu obranu?

- Xavi je odlično prostudirao njihovu igru. Imaju izuzetno brze igrače, iznimno jake u igri jedan na jedan i tu ih je gotovo nemoguće čuvati. Tu u prvom redu mislim na Magnussona i Kristjanssona, ali ni ostali ne zaostaju za njima. Pokušali smo ih gurati prema našoj sredini i to izgledalo dosta uspješno. Taj dio su jako dobro obavili Sorhaindo i Bokan, na golu je jako dobar bio Ghetbane, pa je ušao i drugi vratar Iranac i sastavio pet obrana u finišu. Što se tiče njihove obrane, možda je malo atipična jer s O’Sullivanom nemaju visokog igrača u sredini, ali imaju jako brzog i s dobrim vratarima jako brzu tranziciju tako da neke tehničke greške ne dolaze u obzir. Kažem, mislim da smo sve dobro pripremili, ali na terenu nam je falilo još nešto malo da uspijemo.

Ipak, ambicije se ne mijenjaju?

- Ma ne, cilj nam je proći skupinu i svi smo uvjereni da imamo momčad koja može to ostvariti. Poraz od Magdeburga nas neće pokolebati, jer svjesni smo da je prvak Njemačke sam vrh europskog rukometa. Činjenica da smo mu bili jako blizu govori da možemo i nadam se da ćemo to u skoroj budućnosti i pokazati.

Vi ste zadovoljni u Bukureštu?

- Da, apsolutno. Tu sam se na neki način udomaćio. Sada imamo i momčad za visoke domete koja se jako pojačala dolaskom Ali Zeina, Kukića, Kaspareka i Bokana. Xavi je vrlo sustavan, zna što želi i da to što želi neće doći preko noći. Imamo publiku, dobru atmosferu, dakle sve preduvjete za iskorak.

Sljedeći tjedan ste u Portu?

- Oni su izgubili u Poljskoj, htjet će se iskupiti, čeka nas jako teška utakmica, ali sada su te utakmice izazov za nas, jer samo sebe želimo uvjeriti da možemo mnogo.

Što prognozirate Zagrebu u Magdeburgu?

- Prvo da izgledaju bolje nego što su izgledali protiv Danaca na startu. Znam da Zagreb to može, dok je Magdeburg protiv svih kod kuće favorit pa će biti i protiv Zagreba - zaključio je Ante Kuduz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:42