DAMIR KRAJAC Cropix
RIJEČ TRENERA

Nakon bolnog poraza hrvatski prvak je pred novim velikim izazovom: ‘Ranjeni smo, znamo da neće biti lako‘

Trener Zagreba nakon ispadanja iz Lige prvaka i uoči okršaja s Nexeom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. travanj 2024. 23:51

Burno iskustvo u trenerskoj karijeri imao je Andrija Nikolić ove sezone u Zagrebu. Krenuo je kao pomoćnik Goluži, pa je bio prijelazno rješenje, pa je izabran Šoštarić, pa je i njemu bio pomoćnik, pa se Šoštarić razbolio, pa je Nikolić došao na klupu kao broj 1, pa se Šoštarić vratio, pa je bio broj 2, pa je Šoštarić opet zbog liječenja morao odustati, pa je bio broj 1. Dogurao je Zagreb sa svima ostalima do osmine finala, obavio veliku većinu posla, osvojio 15 bodova, imao sjajan finiš u Kolstadu i protiv PSG-a, ali -11 u Kielu, -10 u Aalborgu, ispadanje u Montpellieru s -6 nakon egala u Zagrebu. U svakom slučaju iskustvo kakvo u karijeri još nije imao.

- Sezona je generalno bila dobra, makar je nakon poraza teško govoriti od dobrom. Montpellier je jedna iskusnija momčad koja ima puno više ovakvih utakmica od nas i to se vidjelo. Imali smo premalo raspoloženih igrača za uspjeh. Ovi koji su bili raspoloženi su se dosta trošili i kada su ‘izdušili‘ mi smo pali i u konačnici izgubili.

Za vas na kraju cijela sezona je bila veliko iskustvo?

- Sigurno. Meni je veliko iskustvo sve ovo, jer prvi puta vodim momčad u Ligi prvaka. Puno je sve zahtjevnije, ali kroz to se najbolje razvijaš. Vjerojatno neke stvari mogu bolje. Makar, danas ne znam što bih drugačije napravio protiv Montpelliera, jer mislim da nemamo što puno mijenjati. Uvijek kada analiziram, krećem od sebe, kako sam mogao više pomoći momčadi. Sezona je bila turbulentna, moraš biti spreman kada se ukaže šansa iskoristiti je. To je suština.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Što bi bolje od ove momčadi želio dogodine?

- Ova momčad ima veliko srce i veliki karakter, ali srce nekad nije dovoljno da bi uspio. Mi smo recimo imali krilo koje ima klasu, ali koje nijednom nije uspjelo skočiti s pozicije, jer mu nismo stvorili priliku, pustili loptu dalje u kontaktu. To su situacije u kojima se može napredovati, koje recimo Montpellier radi puno jednostavnije s iskusnim igračima koje ima. Ali jedan Porte ima tako jakih utakmica 100 puta više od naših vanjskih igrača. Nije lako 60 minuta igrati jedan na jedan, ali to je vjerojatno iskustvo čija rješenja dolaze s vremenom.

Kakvu biste momčad voljeli imati iduće godine?

- Meni je o tome teško pričati. Trebala bi nam doći dva nova srednjaka, donijeti nam kvalitetu više, što ne znači da su naši srednjaci ove sezone bili loši, dapače. Najveća kvaliteta je da su igrači napredovali, stekli iskustvo. Volio bih da uspijemo stanke nakon reprezentacije bolje iskoristiti i brže se vraćati u natjecanje, jer to nam je cijele sezone bio veliki problem. To bih volio najviše, ali na te stvari nažalost ne možemo utjecati.

Tko će osvojiti Ligu prvaka, vidjeli ste sve ove godine?

- Ja mislim da će Magdeburg i Barcelona biti u glavnim rolama, ali ne znam hoće li Veszprem uspjeti opravdati velika ulaganja proteklih godina ne samo ove sezone. Mogao bi…

A vi se sada morate resetirati, jer u nedjelju vas čeka utakmica u Našicama protiv Nexea, a prvenstvo je uvijek prioritet?

- Naš derbi je to i neće biti lako. Fokusirani smo i idemo tamo pobijediti i pokušati skratiti sezonu što je više moguće. Mislim da ćemo biti spremni, kompletni, makar nam je utakmica u Montpellieru bila jako teška i dosta smo ranjeni nakon nje. No, to je svakodnevica s kojom se ove sezone nosimo već dugo – zaključio je Andrija Nikolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 22:04