Zagreb - Barcelona

 GORAN MEHKEK Cropix
VRHUNSKA PARTIJA

Nesuđeni junak Zagreba zasjenio čak i fenomenalnog Danca: ‘Fale bodovi, ali ništa nije izgubljeno‘

‘Sve smo bliže konstanti, a onda će i utakmice krenuti na našu straanu‘, kaže Grbavac
Piše: Draažen PinevićObjavljeno: 17. listopad 2024. 11:36

Vratari Zagreba Matej Mandić i Ante Grbavac najsvjetlije su točke momčadi Zagreba na startu sezone. Svaku utakmicu netko od njih dvojice, nekad i obojica, na visokoj su razini. Ako se vratimo na priče od prije sezonu – dvije, najviše povike bilo je na Zagrebove vratare koji danas brane vrhunski, apsolutno na razini Lige prvaka. Ovaj puta protiv Barcelone taj sjajan bio je Ante Grbavac. On i Mandić zasjenili su čak i fenomenalnog danskog vratara Emila Nielsena po broju obrana, no to nažalost nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat Zagreba.

- Mislim da smo bez obzira na sve pokazali da imamo karakter, da smo se spremni uloviti u igru sa svakim. Mi smo Barceloni koja utakmice dobiva uglavnom lako puhali za vrat sve do samog kraja, praktično nas je jedna lopta zaustavila do pozitivnog rezultata. Istina je da je Barca krenula odlično, da se nakon toga malo i opustila, ali kakva god ta Barcelona je ekstra momčad i nositi se s njima ravnopravno moramo doživjeti kao kompliment.

Ipak, nešto fali?

- Fale bodovi, ali znam da radimo dobro, da smo sve bliže nekoj konstanti, a onda će i bodovi dolaziti na našu stranu. Slažem se da smo propustili dosta toga, najviše u Kielcu i Trondheimu. Možda nas je samo Szeged nadigrao i čisto dobio, ali smo i protiv njih na trenutke pokazali da možemo igrati sa svakim. I sada je mislim stvar vremena kada će neke stvari leći, ja sam stvarno optimist u tom smislu.

image

Zagreb - Barcelona

GORAN MEHKEK Cropix

I vama je trebala duga prilagodba na Zagreb?

- Istina, kada sam došao iz Španjolske gdje je pritisak rezultata znatno manji, najteže se prilagoditi na činjenicu da je kod nas u mentalitetu svaka utakmica za glavu. Nije uvijek išlo, nije bilo lako, ali nikad nisam odustao, pa ni sada kada je kraj sjajnog Mandića trebalo čekati priliku. To je nekad mentalno teško, no to je jedini put do uspjeha. Danas mi je drago da obojica možemo pomoći momčadi da bude bolja.

Neki porazi su vas malo bacili u stranu?

- Željeli smo više bodova, ali kako god mislim da ništa nije izgubljeno, da imamo još puno utakmica u kojima možemo tražiti bodove. Tu su doma Nantes, Kolstad, Kielce, ne vidim još zašto nekoga favoriziranog kao što je Aalborg ne možemo dobiti kada smo pravi. Stvarno gledam pozitivno na to. Mi realno nismo u mogućnostima kao neki drugi klubovi, ali zato nam ponekad treba veća podrška. I drago mi je da je to publika protiv Barcelone prepoznala.

Vratimo se na Barcelonu, skinuli ste u transu u drugom dijelu čak i fenomenalnog Diku Mema?

- To je stvar koju ne možeš sam napraviti. Blokovima su mi u tome pomogli Gojun i Srna koji su odigrali odličnu utakmicu u drugom dijelu. S takvom obranom, nije problem igrati ni protiv Mema.

image

Timur Dibirov

GORAN MEHKEK Cropix

Dodao je…

- Žao mi je da se Timur morao mučiti s ozljedom, da nismo imali Ćavara u ovom susretu, a došao bi nam sjajno. E to su problemi koji nas muče, a kada nismo u komadu to se uvijek vidi.

Imali ste i podršku s tribina?

- Jesam, bio je tu moj prvi trener i čovjek s kojim sam najviše prošao Toni Čolina. I to mi je dalo posebnu energiju za ovu utakmicu. ‘Čola‘ živi za rukomet, 24 sata je u njemu i svaku priliku će iskoristiti da vidi ovakve utakmice.

I sada idući tjedan slijedi gostovanje u Nantesu?

- Da, gledao sam Nantes puno i to je odlična momčad, ali momčad s kojom se mi možemo nositi u ovakvoj skupini i koja je stvarno ove sezone izuzetno teška. Nanizali smo tri poraza, ali nitko nas nije nadigrao i ne odustajemo od razmišljanja o prolazu skupine – s optimizmom je zaključio Ante Grbavac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. listopad 2024 11:36