Andrija Nikolić

 GORAN MEHKEK Cropix
NAKON NANTESA

Nikolić: ‘Srnino isključenje je bilo veliki problem. Glupo mi je kritizirati suce, to nije moj posao‘

Najefikasniji igrač u porazu na gostovanju i trener hrvatskog prvaka o četvrtom uzastopnom porazu u Ligi prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. listopad 2024. 21:59

Došao je na početku sezone iz Ljubuškog, kao i mnogi prije njega. Nije jednostavno odmah skočiti u Ligu prvaka i biti šef na terenu, nije isto igrati u Zagrebu… Makar je prije toga postao i dio reprezentacije, kao potencijal za budućnost, bilo je očigledno da Liga prvak traži jednu znatno čvršću razinu rukometa. To je stvar koja se ne događa preko noći i sve te činjenice i očekivanja Ivano Pavlović je morao jako oprezno složiti u svojoj glavi. Stječe sigurnost kroz domaću ligu, radi s kondicijskim trenerom Šimom Tomaševićem.

Ako može Cikuša, može i on

U Ligi prvaka na čuđenje mnogih dobivao je prilike u završnicama, a to je jako teško, makar nosi najbolje iskustvo i brže odrastanje. No, bilo je tu “mekanih” ulaza, “mekanih’ dodavanja, problema s obranom. I prvi puta je imao priliku u Nantesu igrati već od prvog poluvremena, te je sve uspio iznenaditi odličnom izvedbom. No, tu treba oprezno pristupiti, jer Pavlović ima izuzetnu brzinu i ako nju uspije izgurati u prvi plan, što ovisi i o protivnicima ponekad, onda je to ogroman plus za Zagreb.

Pokazalo se to u Nantesu, njegova rutina iz Ljubuškog vidjela se u realizaciji sedmeraca i sada taj fizički dio mora podignuti na stalnu razinu, konstantu, da bi bio pravi u svakoj utakmici, a to on očekuje sam od sebe, ali i Zagreb, pa ako hoćete i reprezentacija od njega. Nantes je bio super saznanje i to treba zapamtiti. Ako može Cikuša, ako može Minne, može i Ivano Pavlović - sigurno.

image

Nije isto igrati domaće prvenstvo i Ligu prvaka, ali Ivano Pavlović je u Nantesu pokazao koliko je dobar

RK ZAGREB

- Energija je bila jako dobra, borbenost isto, ali opet smo imali neke početničke greške. Primali smo golove u prvom dijelu prelako, uvukla se neka nervoza. Suci su nas kažnjavali, Srna je ispao makar je jako važan za nas i jedino što mogu reći je - šteta.

Bilo je malo čekanja od vas na početku sezone, igre nisu bila u skladu s očekivanjima.

- Protiv Nantesa sam dobio pravu minutažu i dao sam sve od sebe da to iskoristim. Mislim da je izgledalo dobro.

Svaki igrač je dragocjen

Bit će to i bolje, uopće ne sumnjamo. A kako i kada, pokušao je odgovoriti trener Andrija Nikolić.

- Teško je uvijek kada se izgubi. Fali nas, svaki igrač nam je dragocjen, ali ovi koji su bili tu, dali su sve od sebe. Na kraju je Nantes bio malo bolji, opet je malo falilo. Srnino isključenje je bilo veliki problem. Glupo mi je kritizirati suce, to nije moj posao, ali dobro ću proučiti video. Meni se činilo da nije bilo tako, makar nisam najbolje vidio.

Dobili ste Pavlovića (učinak u Nantesu - šut 7/9, sedmerci 2/2)?

- Odličan igrač i odličan čovjek. Znali smo da će on to pokazati, ali nismo bili sigurni koliko će prilagodba trajati. Drago mi je da je bio na vrhunskoj razini - zaključio je Nikolić.
Odgovore će nastaviti tražiti, prvo u Magdeburgu idući tjedan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. listopad 2024 21:59