Ivica Obrvan

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
DANCI IPAK PREJAKI

Ništa od osmine finala, Zagrebaši završili nastup u Ligi prvaka: ‘Bili smo osjetno hendikepirani‘

U posljednjem 14. kolu skupine A PPD Zagreb poražen je u Danskoj od Aalborga (16:13)
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. ožujak 2022. 20:52

Aalborg – PPD Zagreb 31:25 (16:13)

AALBORG Sparkassenarena. Gledatelja 4.500. Suci. Karim i Raouf Gasmi (Francuska)

AALBORG: Gade (10), Aggefors; Jakobsen 1, Samuelsson, Palmarsson 2, Klove, Barthold 1, Claar 6, Nielsen 2, Sandell 5, Christensen 5, Jensen, Bjornssen 5, Mollgaaard, Antonsen, Juul Lassen 4 (2). Trener Stefan Madsen.

PPD ZAGREB: Slavić (3+2), M. Mandić (5); Čavar, D. Mandić 2, Faljić, Klarica 4, Gojun, Klis, Musa 2, Matanović, Čupić 11 (5), Obranović 3, Leimeter 2, Grahovac, Grubišić 1. Trener Ivica Obrvan

SEDMERCI: Aalborg 4 (2), PPD Zagreb 5 (5)

ISKLJUČENJA: Aalborg 4 minute (Christensen 54, 59), PPD Zagreb 10 minuta (Klarica 17, Mandić 36, Obranović 37, Leimeter 41, Gojun 49)

IGRAČ UTAKMICE: Felix Claar


Zagreb nije uspio u Aalborgu posljednje kolo učiniti neizvjesnim. Imao je previše problema da bi bilo drugačije i Liga prvaka za našeg prvaka ove sezone je završena. Ostaje žal da su u odličnom finišu tri susreta izgubljena sa po golom razlike i zbog načina, ali to više nije važno. Sada se Zagreb okreće domaćim obvezama, jer nema ni SEHA lige trenutno s nadom da će dobro zaključiti sezonu i i boljem svjetlu se vratiti elitnom klupskom natjecanju.

Težak posao je imao Zagreb u Danskoj. Trebao mu je za nadu barem bod protiv momčadi koja je sigurno u četvrtfinalu Lige prvaka, koja je lani igrala finale. Da su bez Kavčića i Srne znali smo unaprijed, ali da će uoči utakmice ostati i bez Vistoropa, koji je ozlijedio skočni zglob, malo se tko mogao nadati. To su tri igrača vanjske linije koja je i tako na knap, pa je stvarno bilo jako teško očekivati da će Zagreb izdržati jaki ritam Aalborga.

A Danci su od starta krenuli žestoko i lagano zabijali golove. Teško se bez dobrog napada bilo obraniti. Obrvan je imao to što je imao i od te istine nije mogao pobjeći. Krenuo je u standarnoj obrani, a u napadu s Klisom na sredini i s nadom da će to štimati. No, nije štimalo, Klis je pokazao previše respekta za protivnika. Nitko se nije nadao da će se ozlijediti Vistorop, a kako u Aalborg nije otputovao Sirotić nije bilo lako pokrpati sredinu bez Srne, Kavčića, Vistoriopa i Sirotića. Puno previše preblema. Pokušao je nakon Klisa Obrvan sa Ćavarom, pa je ušao pomoći Grubišić kojem je to na neki način bio debi u Ligi prvaka. Jako teša situacija kojoj je Zagreb rekli bismo i iznad očekivanja odgovorio u prvom dijelu.

Smislio je Obrvan 5-1 obranu sa Ćavarom, aktivirao Grahovca, Klaricu, na gol poslao Mandića, jer se Slavić nije mogao sastati s brzim danskim šuterima. Zagreb je u 16. minuti imao 9:9, izgledao je odlično, Klarica je imao šansu za vodstvo, ali je Gadea pogodio u glavu, a onda je sve ponovo otišlo na stranu Aalborga koji je poluvrijeme završio sa tri gola prednosti. Reklo bi se da je Zagreb napadački odgovorio iznad očekivanja, a tako je na momente djelovala i obrana, ali to nažalost nije bilo dovoljno za bolje od -3. Duža klupa Danaca pokazala se kao velika prednost.

Imao je Zagreb puno napadačkih problema, a kako je utakmica išla dalje sve su više dolazili do izražaja. Morao je Obrvan probati i s igrom 7 na 6, jer je to bila jedina realna šansa da nešto promijeni. No, ujedno bila je to i velika opasnost da Aalborg potpuno prelomi utakmicu koja je ustvari realno rečeno bila izvjesna, makar je nada na papiru postojala.

Sve je umorniji bio Zagreb, bilo je sve više isključenja, a Aalborg je djelovao sve lakše i mirno gradio pobjedu. Uz svu dobru volju Zagreb nije mogao, makar se ni ovaj puta nije predao i to je stvar koju su bitno popravili ove sezone. Da bi održao razliku Aalborg je morao biti nabrijan do kraja i to je svakako stvar za primijetiti.

Kako je igrao u posljednje vrijeme, hrabro, Zagreb je i završio nastup u Ligi prvaka. Nije nadigran, Aalborg je jednostavno bio bolji. Pričati o svemu što je bilo više nema smisla, život ide dalje.

Za tugovanje neće imat previše vremena, jer ih već u subotu u 17.30 u Kutiji šibica čeka sudar protiv Sesveta u domaćoj Ligi za prvaka. Sesvećani su u prošlom kolu doma svladali Nexe i to je sasvim sigurno dovoljno upozorenje za oprez s obzirom na umor i na stanje momčadi.


Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba nije mogao biti nezadovoljan, jer rasplet je bio realan.

"Zasluženo smo izgubili nakon dugog dobrog niza. Bio je vrlo težak zadatak, jer smo bili i osjetno hendikepirani bez Kavčića, Srne, Šipića i Vistoropa, tako da smo se dobar dio utakmice dobro držali, ali Aalborg stalno radi pritisak i to je teško izdržati čim padne koncentracija. Ćavar je igrao srednjeg i u 5-1 obrani kvalitetno, tako da svima mogu čestitati. Na kraju je +6 puno, možda je biti i dva gola manje. Ali nakon početnih poraza, možemo biti zadovoljni kako je sve to prošlo. Osam bodova je nekad bilo dosta za prolaz, a sada više nije. Okrećemo se domaćim obvezama, a ovo nam je zalog za sljedeću sezonu", rekao je Obrvan.

Ivan Čupić sa 11 komada ima svoj rekord ove sezone u Ligi prvaka, ali nije sretan.

"Duža klupa i rotacija, počeci poluvremena su bili presudni. Ali dojam je na sve da smo trebali i morali proći. Malo smo se dugo uigravali, malo dječačkih gluposti i izgubljenih bodova i nažalost ispali smo".

Mladi Klarica igrao je jako dobru utakmicu.

"Imali smo previše problema i Aalborg je zasluženo pobijedio".

Trener Aaalborga Stefan Madsen dobro je rasporedio snage i uspio slomiti zagrebaše koji su pružili jak otpor.

"Moram biti zadovoljan i ponosan, jer smo na kraju skupine ostvarili plasman na prvu poziciju sa 22 boda i plasirali se direktno u četvrtfinale. Zagreb je bio odličan protivnik, pokazao je da dobra forma posljednjih mjeseci nije slučajna, makar je imao dosta problem"a.

Vratar Aalborga Simon Gade zaključio je:

"Velika pobjeda za danski rukomet u cjelini. Utakmica do kraja nije bila zaključena, Zagreb se jako dobro nosio i trebalo nam je puno truda da bismo uspjeli".


Skupina A

14. KOLO: Aalborg - PPD zagreb 31:25, Kiel - Meškov 10:0 b.b., Vardar - Elverum (igrano kasnije), Szeged - Montpellier (četvrtak, 20.45)

TABLICA

1. Aalborg 14 11 0 3 453:410 22

2. Kiel 14 10 1 3 427:395 21

3. Szeged 13 8 2 3 383:363 18

4. Montpellier 13 7 2 4 395:380 16

5. Vardar 13 5 1 7 340:338 11

6. Elverum 13 3 2 8 387:410 8

7. PPD Zagreb 14 3 2 9 351:385 8

8. Meškov 14 1 2 11 342:397 4

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:44