Mirko Alilović

 ANTE CIZMIC Cropix
LIGA PRVAKA

Porto u napetom susretu preokretom pobijedio Celje, Gudme pobijedio brojnu hrvatsku koloniju u Wisli

U četvrtak PPD Zagreb gostuje u Francuskoj kod PSG-a koji je veliki favorit u tom susretu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. rujan 2023. 22:17

Tri susreta su odigrana prvog dana 2. kola Lige prvaka. Dva u skupini B i jedan u skupini A. Ostalih pet na programi je danas, nama najzanimljiviji u Parizu gdje od 18.45 gostuju Zagreb.

U Zagrebovoj skupini A Aalborg je dočekao Pelister i očekivano uvjerljivo slavio čak 38:23. Tih 15 golova razlike najbolje oslikava razliku u kvaliteti ova dva protivnika. Najefikasniji kod Danaca koji nakon dva kola imaju maksimalna četiri boda su bili Vlah sa 7 i Mikkel Hansen sa 5 pogodaka, dok je kod Pelistera koji je na nuli prvi strijelci bili su Petrović sa 7 i Tajnik sa 4 pogotka.

U skupini B nakon dva kola po 4 boda imaju GOG i Porto, a na nuli su očekivano Celje i neočekivano Wisla.

Celje je izgubilo dobiven susret protiv Porta. Vodilo je 16:9 na poluvremenu, izgubilo prednost u nastavku, ali sa +2 ipak ušlo u završnicu, ali nisu izdržali s iskusnijim Portom kojeg je sa 5 golova do pobjede 29:30 vodio Viktor Itturiza. Branquinho je sa 6 bio prvi strijelac Porta, a Janc sa 9 Celjana kod kojih je pet golova zabio naš Ante Ivanković.

GOG je slavio u Plocku 30:26 i šokirao Wislu nakon poraza u Portu. Za Wislu Daszek i Fazekas su bili najefikasniji sa po 5 golova, Alilović je na golu imao 9 obrana, Šušnja i Mihić su zabili po 2, a Lučin 1 gol. Kod GOG-a 10 pogodaka Mortena Olsena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 01:24