GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
EHF LIGA PRVAKA

PPD Zagreb je bio na pragu senzacije, a onda doživio šok u zadnjim sekundama! Kiel i Duvnjak slavili u Areni

Zagreb će za šest dana u Aalborgu pokušati doći do pobjede koja bi ga mogla odvesti u osminu finala
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. ožujak 2022. 22:46

PPD ZAGREB – KIEL 27:28 (15:12)

ZAGREB Arena. Gledatelja 3.000. Suci: Brkić i Jusufhodžić (Austrija)

PPD ZAGREB: Slavić (14), M. Mandić; Šipić 1, Vistorop 2, Ćavar, D. Mandić 8, Klarica 3, Gojun, Klis, Musa 2, Matanović, Čupić 5 (1), Kavčić, Obranović 4, Leimeter 2, Grahovac. Trener Ivica Obrvan

KIEL: Quensted (10), Seggau; Ehrig 1, Duvnjak 5, Sagosen 4, Reinkind 5, M. Landin 2 (2), Weinhold 1, Wincek 4, Benitez, Zarabec 2, Horak 1, Pekeler 3. Trener Filip Jicha

SEDMERCI: PPD Zagreb 1 (1), Kiel 2 (2)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 10 minuta (Gojun 15, 18, D. Mandić 23, Šipić 37, Musa 42), Kiel 8 minuta (Landin 28, 51, Pekeler 43, Weinhold 55)

Sjajna utakmica u Areni odlučena je u posljednjoj sekundi, sjajnim skok šutom Norvežanina Haralda Reinkinda za pobjedu Kiela i siguran prolaz njemačkog sastava u četvrtfinale. Zagreb je bio odličan, ali nije uspio, previše je peha bilo u četvrtak za to. Ostaje zagrebašima nada da s pobjedom u Aalborgu mogu proći u osminu finala, ali to će biti jako težak posao.

Luda utakmica u Areni. Kiel je igrao za siguran prolaz u četvrtfinale, jer zadnji susret s Meškovom igrati neće. Došao je u Zagreb bez Niklasa Landina, bez Ekberga, Bilyka i Dahmkea, nemalo nakon starta ozlijedio im se, ali i vratio Wiencek. Zagreb je igrao za nadu u dobar rasplet i šansu da u Aalborgu osigura osminu finala. Bez Srne, s Mandićem na golu umjesto Ivića.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix


Počelo je loše za Zagreb. Kiel je poveo 5:2, Duvnjak je zabio prva tri gola. Onda se na to sve u 4. minuti ozlijedio Kavčić teže i zbog ramena morao napustiti dvoranu. Sve je izgledalo loše, a onda se pojavio jedan novi Zagreb koji je sa 3:6 utakmicu okrenuo na 9:6 što se Kielu rijetko događa. Nažalost u jeku te nadmoći dvaput je Zagreb zbog isključenja ostao bez Gojuna, pa je Obrvan imao i drugi problem u samo 17 minuta. No, odlično je odgovorio Grahovac kao dodatak Musi, sjajan je na golu bio Slavić koji je u prvom dijelu imao 10 obrana. Da se triput od tih deset lopte nisu odbile Kielu Zagreb bi stajao još bolje. Imao je naš prvak i crnih minuta recimo zaredom Vistorop griješi, Obranović fula zicer, pa Klarica prazan gol, ali sve je to Zagreb uspio odraditi odličnom obranom u utakmici u kojoj nije bilo niti jednog sedmerca u prvih 30 minuta. Majstorski su austrijski suci zaustavili vrijeme u zadnjem napadu Kiela u prvom dijelu, što se naravno nije dogodilo u Skoplju, ali tako je to…

Zagreb se postavio jako. U obrani 6-0, u napadu sa vanjskom linijom Kavčić Obranović Leimeter. Nije bilo ni Srne da pomogne, ali su sjajno odgovorili Klarica i Čupić, Mandić je pozabijao zicere i Zagreb je djelovao obećavajuće. Na trenutke je bo i vrlo brz u realizaciji napada, a trebalo je izdržati jer je Kielova obrana 5-1 bila agresivna i tražila da se baca na glavu, bez pokušaja iz vana. To nije lako protiv takvih momčadi.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix


Kiel je puno igrao 7 na 6 što mu nije baš često običaj i to je dokaz plus koliko su respektirali obranu Zagreba. Igrao je 7 na 6 i Zagreb, ali je kratka vanjska linija bila dosta veliki problem, jer sudar s Kielovom obranom nije lako izdržati. Došao je Kiel na 18:18 u 39. minuti, jer je pala realizacija Zagreba. A onda su i poveli gosti, pa je Obrvan morao zvati time out.

Bez ijednog sedmerca i sa puno više isključenja držao se Zagreb protiv moćnog protivnika. Probudila se i Arena, došla je velika podrška s tribina. Razigrao se Sagoesen, lako zabijao golove, dok se Zagreb puno više mučio napadački. Kiel je golom Duvnjaka otišao na +2 (23:25) i Obrvan je zvao ponovo time out.

Vratio se hrabri Zagreb na 26:26 uz isključenje Weinholda i nakon toga je Jicha zvao time out, jer je naslutio problem.

Kiel je vodio, Obranović izjednačio na 27:27, a Jicha je u zadnjem napadu Kiela 18 sekundi prije kraja uzeo time out. I iz produženog napada (suci zaustavili vrijeme nakon faula nad Weinholdom, što se nažalost u Skoplju nije dogodilo nakon faula nad Vistoropom) Reinkind je u zadnjoj sekundi zabio gol za pobjedu njemačkog sastava. Šteta, Zagreb je zaslužio više, ali sport je ponekad nemilosrdan.


Liga prvaka 13. kolo

Veszpremu derbi s Kielcem

Uz Zagrebov susret s Kielom još su dva susreta Lige prvaka iz skupine B odigrana u četvrtak. Odgođen je sudar Motora i Barcelone zbog rata u Ukrajini.

U derbiju je Veszprem bio bolji od Kielca koji ih nije ugrozio na kraju, dok je PSG bio siguran u Bukureštu. I prije posljednjeg kola ovisno o raspletu s Motorom imat ćemo zanimljivu situaciju u kojoj dvojica idu direktno u četvrtfinale, a kandidata su tri, možda i četiri.

Sigurno je da su u Zagrebovoj skupini direktni četvfinalisti Kiel i aalborg, te da više ne igra i ispao je Meškov. Drugo još nije sigurno.

SKUPINA A: Elverum – Szeged 24:27 (Heldahl 7/Frimmel 6), Montpellier – Aalborg 31:33 (Šego 4 obrane, Načinović 2, Descat 8/Claar 10), PPD Zagreb – Kiel 27:28. Meškov – Vardar ne igraju.

Poredak: Aalborg 20 (+34), Kiel 19 (+24), Szeged 18 (+18), Montpellier 16 (+15), Vardar 9 (-8), Elverum 8 (-23), PPD Zagreb 8 (-28), Meškov 4 (-35).

SKUPINA B: Flensburg – Porto 26:26 (Einarsson 8/M'Bengue 6), Dinamo – PSG 31:39 (Nantes 7/Hansen 7), Veszprem – Kielce 35:33 (Mahe 6, Nenadić 6, Štrlek 4/Nahi 6, Dušebajev 6, Karačić 3); Iz 11. kola odgođena je utakmica Motor – PSG, a iz 13. Motor – Barcelona.

Poredak: Kielce 18 (+29), PSG 16 (+47), Barca 16 (+38), Veszprem 15 (+23), Flensburg 10 (-13), Porto 9 (-43), Dinamo 8 (-27), Motor 8 (-30).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:39