Timur Dibirov zabio je osam golova

 Damir Krajač/Cropix
OSTAJE NADA

PPD Zagreb poražen u Danskoj, još uvijek ima šanse za prolaz, ali odluka je u rukama Poljaka

Samo dvije obrane Dine Slavića bile su puno premalo za ovakvu utakmicu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 22:33

GOG - PPD Zagreb 33:29 (20:12)

ODENSE Jyske Bank Arena. Gledatelja 4.000. Suci: Horaček i Novotny (Češka)

GOG: Thulin (6), Dorgelo (4); Pytlick 5, Pedersen 2, Jakobsen 3, Dreyer, Tolbring 5 (3), Madsen 3, Jorgensen 3, Leger 3, Rasmussen 1, Cehte 2, La Cour 2, Lykke 1, Olsen 3, Clausen. Trener Nicolaj Krickau.

PPD ZAGREB: Slavić (2), Panjtar (4+1); Ćavar 1 (1), Kraljević 3, Klarica 3, Gojun, Srna 3, Klis, Musa, Sirotić 4, Čupić 1 (1), Dibirov 8 (2), Kavčić 1, Dodić 1, Leimeter 2, Grahovac 2. Trener Slavko Goluža.

SEDMERCI: GOG 5 (3), PPD Zagreb 6 (4)

ISKLJUČENJA: GOG 8 minuta (Pedersen 15, Clausen 35, Jakobsen 40, Cehte 60), PPD Zagreb 12 minuta (Gojun 12, Dodić 14, Srna 21, 42, Klarica 57, Kavčić 60)

IGRAČ UTAKMICE: Simon Pytlick


Zagreb je završio grupnu fazu Lige prvaka porazom u Danskoj. Trenutno ima bod više od poljske Wisle i mjesto za prolaz, ali Wisla ima sve u svojim rukama. U četvrtak za to mora pobijediti u Portu. I bit će to jako teška utakmica za gledanje zagrebašima. No nemaju što reći, imali su dvije meč lopte u Portu i Odenseu, promašili prije njih možda i najveću protiv oslabljenog PSG-a doma i realno više nisu mogli ni očekivati. Wisla je zaslužila priliku pobjedom nad Magdeburgom. Tako to ide.

Već u prvih 30 minuta Zagreb je razbijen u Odenseu. Prespor je to rukomet za Dance bio, u njemu je sve ovisilo o grešci u napadu, a nje kao i obično nije nedostajalo. Dakle, GOG je prvom dijelu zabio 20 golova, Zagreb je imao dvije obrane vratara. A serija pogrešaka kao i obično u posljednje vrijeme bila je impresivna. Otvorio ju je Musa promašenim zicerom, slijedio ga je Ćavar promašen penalom, onda je Klarica dao čistu loptu u kontru Pytlicku, pa se Grahovac nadodao, jer mu je lopta na šest metara jednostavno ispala iz ruke. Onda je zicer s krila promašio Kraljević, pa penal Čupić koji je pokušao preuzeti to od Ćavara makar je sjedio na klupi. To je jednostavno previše da bi se pariralo Dancima. A to su samo bile one kardinalne pogreške koje se na ovakvoj sceni ozbiljnoj momčadi na smiju događati. No Zagreb ne djeluje dobro u zadnje vrijeme, a ovo je samo nastavak te priče.

A GOG je igrao jednostavno. Brza lopta u napadu, prebrzi Pytlick za zagrebaše, mudri Olsen, a napad kada nije znao što bi, jednostavno je opalio po golu na kojem kao da u srijedu u prvih 30 minuta nije bilo Zagrebovih vratara. Samo dvije obrane Slavića bile su puno premalo za ovakvu utakmicu. Prespor je to rukomet u kojem bi jedno da si napadački savršen mogao imati kakvu takvu šansu, no Zagreb je daleko od savršenstva. Onda mu se na sve te greške dodaju tri nepotrebna isključenja, pa primi gol sa sirenom u posljednjoj sekundi prvog dijela i sve jako brzo ode u krivom smjeru. GOG je u odnosu na Zagreb u srijedu igra jedan potpuno drugačiji sport. Nažalost.

Brzo je Zagreb u drugom dijelu potonuo na -10, pa je sve ostalo bilo samo odrađivanje posla za GOG. Nicolas Krickau, njihov trener, je dao priliku svim igračima i za njega je to bila vrlo lagana utakmica, kakvu ipak vjerojatno nije očekivao. Olsena, Madsena i Pytlicka vrlo brzo je spakirao na klupu, da ne bi pretjerivali.

I Zagreb se predao nakon velikog minusa, a momčad to čini kada osjeti da nema šansu. I to je poražavajuće više od same činjenice da su izgubili. GOG sada ima šansu biti četvrti u skupini, za to mu treba poraz Dinama u Magdeburgu danas, a to je realno očekivati. A četvrto mjesto znači uzvrat doma u osmini finala u kojem bi im protivnik trebao biti Aalborg.

Zagreb je promijenio obranu, došao do nekih lopti, uspio smanjiti prednost domaćina koji je u nastavku igrao s potpuno drugim timom u odnosu na prvi dio susreta. Spustio se na -5 u zadnjih deset minuta i dojam je bio da ima šansu nastavi li GOG pretjerivati s opuštanjem.

Nevjerojatno je da Krickau nije ni pokušao vratiti iskusne igrače, pustio je mlade da dovrše utakmicu, a oni su se propisno ispatili, no to je škola… Zagreb se uspio spustiti do -3, ali dalje nije mogao, jer Dorgelo je zaustavio mogući preokret i na kraju na noge podigao publiku u Odenseu. Na kraju samo +3 za GOG, ali to je bila samo optička varka. Zagreb nije bio ni blizu.

Veszprem izgubio, Magdeburg sigurna "dvojka"

Pet utakmica posljednjeg kola grupne faze odigrano je u srijedu, tri su na programu u četvrtak.

U Zagrebovoj skupini uz poraza Zagreba u danskoj, PSG je dobio Veszprem i Magdeburg je i prije svog zadnjeg susreta siguran broj 2.

U skupini B dva egala Kiela u Elverumu i Nantesa u Szegedu koji nisu promijenili poredak. U Elverumu je za pobjedu promašio Sagosen, izjednačio Grondahl, u Szegedu je za egal pogodio naš reprezentativac Mario Šoštarić.

SKUPINA A: GOG – PPD Zagreb 33:29 (Pytlick 5/Dibirov 8), PSG – Veszprem 37:35 (Prandi 7/Pechmalbec 8, Štrlek 6), (četvrtak 20.45) Porto – Wisla, Magdeburg- Dinamo.

Poredak: PSG 24 (+53), Magdeburg 18 (+27), Veszprem 18 (+20), GOG 15 (+5), Dinamo 13 (-12), PPD Zagreb 8 (-22), Wisla 7 (-40), Porto 3 (-32).

SKUPINA B: Celje – Aalborg 31:34 (Ivanković 5, Martinović 3/Palmarsson 10), Elverum – Kiel 26:26 (Grondahl 6/Sagiosen 3), Szeged – Nantes 28:28 (Rosta 7, Alilović 13, Stepančić 4, Šoštarić 2/Portela 5), (četvrtak 18.45) Kielce – Barcelona.

Poredak: Barcelona 25 (+79), Kielce 22 (+39), Kiel 15 (+20), Nantes 15 (+30), Aalborg 13 (+5), Szeged 11 (-24), Celje 6 (-71), Elverum 3 (-83). (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:29