VLADO KOS Cropix
ŽDRIJEB U BEČU

PPD Zagreb saznao suparnike u Ligi prvaka: ‘U skupini su tri top momčadi, ali da se s njima igrati!‘

‘Naša skupina izgleda poželjnija, manje je kapitalaca u odnosu na grupu B...‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. srpanj 2022. 12:57

U Beču su u petak izvučene skupine nove sezone Lige prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ždrijeb je reklo bi se povoljan za naše predstavnike PPD Zagreb i Lokomotivu. Naravno, to ne znači da ima slabih protivnika na toj razini, ali je sigurno da Zagreb pogotovo može igrati s tom konkurencijom. I Lokomotiva će bude li se stabilizirala uoči starta natjecanja nakon odlaska velikog dijela igračica.

Dakle, u Ligi prvaka skupine su:

SKUPINA A: PSG, Magdeburg, Veszprem, GOG, Porto, Dinamo Bukurešt, Wisla, PPD Zagreb.

SKUPINA B: Barcelona, Kiel, Aalborg, Szeged, Kielce, Celje, Elverum, Nantes.

- Naša skupina izgleda poželjnija, manje je kapitalaca u odnosu na grupu B. Grupa u kojoj se može biti konkurentan. Ono što moramo je ostati na tragu prošle sezone. Moja je želja da budemo konkurentni, a ne sumnjam da će doći. U skupini su tri top momčadi PSG, Veszprem i Magdeburg, ostali su dobri, ali mislim da se s njima da igrati i biti konkurentan – zaključak je nakon ždrijeba trenera PPD Zagreba Ivice Obrvana.

Podsjetimo, iz skupina šest ide u doigravanje, od njih dva prva direktno u četvrtfinale, ostali u osminu finala. Na kraju je F4 u Kölnu. Liga prvaka počinje 14/15. rujna.

U Ligi prvakinja skupine su:

SKUPINA A: Vipers, Odense, Brest, Bitingheim, Ferencvaros, Most, CSM Bukurešt, Krim.

SKUPINA B: Gyor, Metz, Esbjerg, Rapid, Storhamar, Budućnost, Kastamonou, Lokomotiva.

- Tri su sastava sa F4 Lige prvakinje od lani – Gyor, Metz i Esbjerg Tu je Rapid koji je prvak Rumunjske ispred CSM-a, Strohamar koji je druga ekipa Norveške ispred Sole s kojom smo igrali lani u Europa ligi, pa Kastamounu iza kojeg stoje politika, Budućnost koja je mlada, ali uvijek budućnost. Našu situaciju zasad ne znam, znam da se moramo pojačati, da ćemo imati skoro duplo više utakmica nego lani. To je sve što zasad mogu reći – nakon ždrijeba je komentirao trener Lokomotive Nenad Šoštarić.

Iz skupina šest ide u doigravanje, od njih dva prva direktno u četvrtfinale, ostali u osminu finala. Na kraju je F4 u Budimpešti. Liga prvaka počinje 10/11. rujna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:16