Zvonimir Srna, Ivan Ćupić i Jakov Gojun slave pobjedu

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
VELIKI TRIJUMF

PPD Zagreb u Ligi prvaka srušio favorita i izbio na poziciju koja vodi u osminu finala, Obranović junak

S ovom velikom pobjedom, trećom u zadnja četiri susreta, zagrebaši su preskočili Vardar
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. veljača 2022. 22:29

PPD Zagreb - Szeged 26:24 (14:10)

ZAGREB Arena. Gledatelja 1.000. Suci: Erdogan i Özdeniz (Turska)

PPD ZAGREB: Slavić (3), Ivić (1+1); Šipić, Vistorop 1, Ćavar 1 (1), Mandić 2, Gojun, Srna 5, Klis, Musa 1, Matanović, Čupić 6 (2), Kavčić 3, Obranović 7, Leimeter, Grahovac. Trener Ivica Obrvan

SZEGED: Mikler (5+1), Alilović (5+1); Tonnesen, Bodo 3, Martins 5, Henigman, Radivojević 1 (1), Gaber 2, Šoštarić 4 (2), Frimmel 2, Banhidi 3, Garciandia 2, Bombač 2, Rosta, Mačkovšek, Blonz. Trener Juan Carlos Pastor

SEDMERCI: PPD Zagreb 6 (3), Szeged 4 (3). ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute (Obranović 28, Vistorop 47), Szeged 2 minute (Gaber 24).n IGRAČ UTAKMICE: Sandro Obranović.

-----------------------------------------------------------------------------------

Odličan nastavak Lige prvaka za Zagreb. U Areni je pao i Szeged u sjajnoj utakmici kompletne momčadi Zagreba. Tako naš prvak drži nadu u prolaz u drugi krug, što je bio veliki cilj nakon prvog dijela koji su završili super.

Nakon pobjede Vardara u Montpellieru, utakmica sa Szegedom za Zagreb bila je još važnija. Szeged je bio jako veliki protivnik, kandidat za vodeća mjesta, za Final Four, prvak Mađarske ispred Veszprema. Zagreb je bio bez Klarice, koji je još uvijek ozlijeđen, pa je Obrvan bio skraćen za rotaciju desno. Pomagao se sa Aleksom Kavčićem, koji je startao u prvoj postavi i bila mu je ovo premijera u Zagrebu u Ligi prvaka. Obrvan je na gol uz Slavića, koji je prvi vratar, stavio Ivića. Na tribini je ostao Mandić.

No, ono ključno – obrana Zagreba je bila odlična. U prvih 30 minuta iz igre je primila samo 8 golova, potpuno zatvorila Banhidija, koji je bio glavna opasnost. Obrvan je jako dobro rotirao igrače u obrambenom dijelu i držao stalni pritisak na vanjsku liniju Szegeda, što se pokazalo kao pogodak. Još jedna dobra stvar za Zagreb je viđena u prvom dijelu, a to je da su bitno ubrzali igru, da više koriste polukontre i zabijaju lakše golove.

Nakon 1:0 za Szeged Zagreb je otišao na 5:1, pa je Pastor morao zvati time out. Sa 8:3 Szeged se vratio do 8:6, pa je time out zvao Obrvan i Zagreb se jako dobro držao. Ivić je na golu zamijenio Slavića, koji nije uspio obraniti ništa, a da je Zagreb pozabijao ono što je morao, da su zicere zabili dvaput Leimeter, pa Grahovac, Musa, pa Čupić penal, Szeged se i lošije mogao provesti nakon 30 minuta. Do + 4 je izgledalo jako dobro, posebno je imponirala sigurnost igre Zagreba.

Nezgodan je bio termin, jer istovremeno je Dinamo igrao europski dvoboj u Sevilli, no stalni posjetitelji rukometa bili su i ovaj put uz Zagreb.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Pastor je u drugom dijelu na teren poslao Alilovića, napad su igrali Bodo i Banhidi, a obranu Gaber i Mačkovšek. Bolje raspoređene snage dale su rezultate, jer se Szeged približio, no Zagreb se i s tim pritiskom nosio jako dobro. No, Szeged je moćna momčad nije to bilo lako za izdržati. Utakmica se lomila, osnovno je pitanje bilo hoće li Zagreb izdržati. Jako su mu nedostajale obrane vratara, što je Szegedu išlo malo bolje. Obrvan je tražio, ponovno na gol vratio Slavića i čekao da se dogodi i taj sretan trenutak. Slavić je obranio, ali kako su Čupić i Ćavar fulali penale, a Mandić zicer, Zagreb je stalno plesao po rubu.

No, kada je dva gola zabio Obranović, a Slavić dočekao pomoć bloka, Zagreb se dignuo na 23:20 u 54. minuti i došao u jako izglednu priliku, zbog koje je Pastor tražio time out. Pritisak Szegeda bio je sve veći, igrali su i 7 na 6, i u obrani su okrenuli na 5-1 s Martinsom, ali je Zagrebov napad bio sjajno koncentriran i držao prednost, ušao u zadnju minutu sa + 2. I strpljivim napadom potrošio je puno Szegedovog vremena za stizanje, da bi Mađari na kraju puknuli bez veze i izgubili bodove.

image

Sandro Obranović

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Na tablici vode Aalborg i Montpellier s po 16 bodova, Pick Szeged i Kiel imaju po 15, PPD Zagreb i Elverum po osam, Vardar 7, a na začelju je Meškov sa četiri boda.

'Ovo je da nam se publika vrati nakon svega posljednjih godina'

Puno je utakmica istrošila Zagreb. Ali, raspoloženje je bilo vrhunsko, jer bodovi su supervrijedni na putu do cilja, a to je osigurati nastup u osmini finala. Ivica Obrvan, trener zagrebaša, bio je zadovoljan nakon velike pobjede:

- Baš velika pobjeda protiv jedne sjajne momčadi. Velika borbenost, mali broj grešaka i kada je Szeged stisnuo zabili smo važne golove koji nas dižu i ostavljaju na tragu završetka prvog dijela sezone.

Aleks Kavčić nakon debija u dresu Zagreba u Ligi prvaka, koji je bio jako dobar: - Dobro smo krenuli, osjetila se pozitiva i jaka energija. S nekoliko kontri došli smo do prednosti koja nam je dobro došla u utakmici. Obranović je imao sjajan dan, a naša obrana je bila ključ pobjede. Bilo je teško, ali smo zato sretniji.

Sandro Obranović, junak pobjede, rekao je: - Jako dobra utakmica za nas svih 60 minuta. Mislim da nismo napravili nijednu tehničku pogrešku. Ovo je da nam se publika vrati nakon svega posljednjih godina.

Mirko Alilović, vratar Pick Szegeda: - Računali smo na bodove, poraz nas je iznenadio, ali Zagreb je zasluženo pobijedio. Zakuhalo se na ljestvici i bit će zanimljivo do kraja.

Juan Carlos Pastor, trener Szegeda, zaključio je: - Igrali smo premalo da bismo uspjeli. Nije bio dobar napad. U nastavku smo došli do egala, ali nismo to iskoristili i to je veliki udarac za nas u želji da se domognemo četvrtfinala. Moramo vratiti razinu iz prosinca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:05