Ivica Obrvan

 RONALD GORSIC Cropix
U ARENU STIŽE PORTO

PPD Zagreb u lovu na prve bodove u Ligi prvaka: ‘Ne možemo se vaditi na ozljede. Mladi jesmo, ali...‘

Rukometaši PPD Zagreba će u srijedu (18.45 sati) u Areni pokušati doći do prvih bodova u LP
Piše: HinaObjavljeno: 26. rujan 2022. 14:25

U 3. kola skupine A EHF Lige prvaka suparnik im je portugalski Porto.

Hrvatski prvak je u prvom kolu kao domaćin poražen od danskog GOG-a (27-31), a potom doživio i uvjerljiv poraz (25-35) na gostovanju kod njemačkog prvaka Magdeburga.

"Protiv momčadi Porta možemo i moramo tražiti dobar rezultat. I protiv Magdeburga smo u prvom dijelu dobro stajali, međutim u drugom nismo uspjeli ispratiti tempo. Naš veliki problem u ovom trenutku su mladost i rotacija vanjske linije. Prednosti su nam krila, pivoti i obrambena linija, međutim kada je riječ o vanjskoj liniji jednostavno moramo biti spremni na povremene oscilacije", rekao je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan na konferenciji za medije.

"Nadam se da ćemo protiv Porta u srijedu izgledati puno bolje i da ćemo uz dodatni angažman doći do pozitivnog rezultata koji bi nam jako puno značio, što zbog prvih bodova, što i zbog samopouzdanja igrača u sve ono što radimo", poručio je Obrvan.

Jedan od igrača iz vanjske linije od kojeg se očekuje još veći doprinos je Luka Lovre Klarica, koji je u prvom kolu postigao četiri pogotka, a potom u Magdeburgu ostao bez gola.

"Nismo ponovno otvorili dobro sezonu Lige prvaka. Ne možemo se vaditi na ozljede. Mladi jesmo ali meni je, primjerice, ovo već treća sezona i smatram da bih morao izgledati malo sigurnije i dat ću sve od sebe da tome tako i bude u utakmicama koje slijede", rekao je Klarica te dodao:

"Moramo složiti i obranu i napad. Nije bilo najbolje u prve dvije utakmice, međutim znamo što nam je činiti i sigurno da ćemo dati sve od sebe i nadati se pozitivnom rezultatu."

Nakon dva kola PPD Zagreb i Porto su jedine dvije momčadi u skupini A Lige prvaka koje nisu uspjele osvojiti ni bod te se nalaze na začelju ljestvice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 21:33