DAMIR KRAJAC Cropix
ZAGREB IH ‘ZAKUCAO‘

Propast rukometnog mega projekta: Ulupali milijune da osvoje Ligu prvaka, a doživjeli fijasko

Iako je potrošen silan novac u cilju dominacije europskim rukometom, Kolstad se suočava s debaklom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 03. ožujak 2024. 20:40

Rukometni mega projekt je pretvorio se u veliko razočaranje, piše Bild u subotnjem izdanju, u kojem se bavi fijaskom Kolstada u Ligi prvaka. Iako je potrošen silan novac u cilju dominacije europskim rukometom, norveški se klub suočava s debaklom.

Klub nije štedio kako bi sastavio momčad koja bi trebala zadovoljiti najviše standarde. Ciljevi projekta su bili dominacija norveškim prvenstvom, ali i naslov u Ligi prvaka, međutim Norvežani su trošili novce koje nisu imali. Neki igrači su se oprostili od zaostalih plaća, a neki su poput Isanđanina Janusa Smarasona doslovno pobjegli.

Nakon domaćeg poraza od Zagreba ambicije Kolstada u Europi zakucalo je Kielce. Sada se Norvežani mogu koncentrirati na domaće prvenstvo u kojem im tek slijedi velika borba. Elverum je na drugom mjestu sa samo četiri boda zaostatka.

Zagreb je, podsjećamo, prije domaćeg trijumfa nad PSG-om doslovno pregazio Kolstad na njihovom terenu sa 34:25, dok je jesenas u Areni završilo još uvjerljivije u korist hrvatskog prvaka. Tada je PPD slavio s 11 razlike, što je zagrebašima bila prva pobjeda u skupini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:50