Jakov Gojun

 Damir Krajač/Cropix
OKRŠAJ S MOĆNIM PSG-OM

Šef Zagrebove obrane: ‘Sanjali smo ovu situaciju kad smo se Čupić i ja vraćali‘

"U Parizu je bila dobra utakmica. Iskustvo i sudačke odluke, to je bilo presudno", kaže Jakov Gojun
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. veljača 2024. 20:37

Težak posao očekuje obranu Zagreba na čelu s kapetanom Jakovom Gojunom protiv PSG-a, kluba u kojem je Splićanin igrao u početku tamošnje “katarske ere”, od 2013. do 2015. No, danas Gojun drži najbolju obranu Lige prvaka koja nije najbolje počela drugi dio sezone...

- Nije. Aalborg je bio šok, ozljede su nas poljuljale, ali smo odigrali stvarno jako dobru utakmicu u Norveškoj. Ovo je situacija koju smo željeli i sanjali kada smo se Čupić i ja vraćali u Zagreb. Vjerujem da će navijači to prepoznati, da napunimo Arenu i prođemo skupinu.

Protivnik je top klasa?

- PSG igra jaču ligu, igra teže utakmice, to je njihova prednost. Najbolja obrana Lige prvaka protiv najboljeg napada Lige prvaka. Znamo kakva su momčad, kolika im je vrijednost na tržištu, što mogu. Ono što gajimo je da respektiramo svakog, ali ne bojimo se nikog. Pokazali smo da se znamo nositi i s njima.

Vratimo se na prvu utakmicu ove sezone?

- U Parizu je bila dobra utakmica, malo iskustvo, malo sudačke odluke, to je bilo presudno, ali to definitivno može biti dobar polaz. Moramo se jako dobro vraćati, tranzicija im je sa Steinsom najjača strana. Steins je njihov motor, uvodi bekove, igra s pivotom, Raul mu je dao sve ovlasti, puno uložio u njega, ali s dobrom obranom i vratarima možemo to zaustaviti. Dobili smo u Suholežniku veliki poticaj koji nam može pomoći u tom smislu, koji je živnuo na terenu, koji igra dobro. I, realno, njima je veći stres nego nama.

Druga opasnost je Kamil Syprzak, njihov najbolji strijelac na crti?

- Ako ćemo tako gledati, svi su jako opasno, jer to su igrači svjetske klase. Syprzak je dobar pivot, ali ne igra obranu, probat ćemo mi to iskoristiti. Zna Syprzak odigrati i lošu utakmicu. Ako ga pustimo da trči po liniji bit će problema - zaključio je Jakov Gojun.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:44