DAMIR KRAJAC Cropix
LIGA PRVAKA

Slavko Goluža: Dinamo je favorit i pritisak je na njima, a mi idemo dati sve od sebe

‘Ne smijemo poletjeti nakon pobjede nad Veszpremom i želim da skromni otputujemo u Bukurešt‘
Piše: HinaObjavljeno: 06. prosinac 2022. 13:43

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u četvrtak u EHF Ligi prvaka gostuju kod bukureštanskog Dinama, a trener Slavko Goluža smatra da njegovi igrači imaju izgleda ako budu skromni i borbeni u obrani.

Prvi dvoboj ovih dvaju momčadi u Areni završen je tijesnom pobjedom rumunjskog prvaka 28-29.

"Tražim od svih svojih igrača da budu s obje noge čvrsto na zemlji. Ne smijemo poletjeti nakon pobjede nad Veszpremom i želim da skromni otputujemo u Bukurešt. Rekao sam momcima da želim da uživaju u igri i da ne trebaju osjećati nikakav pritisak. Dinamo je favorit pred svojim navijačima i pritisak je na njima da tu ulogu i opravdaju. Gledao sam nekoliko njihovih susreta ove sezone i mogu vam reći da je ta utakmica u Zagrebu bilo možda i njihova najslabija izvedba. Sjajna su ekipa koja kod kuće igra posebno agresivno i očekujem da će nas jako stisnuti odmah na početku. Naši će igrači imati svoje zadatke i očekujem da svaki pojedinac ispuni ono što je stavljeno pred njega. Idemo dati sve od sebe i pokušati ponoviti dva dobra izdanja koja smo imali protiv Veszprema. Sigurno da s jednom skromnošću i fanatičnom borbenošću u obrani imamo svoje šanse", poručio je trener PPD Zagreba Slavko Goluža.

Rukometaš Stefan Dodić se nada da će on i njegovi suigrači uspjeti uzvratiti Rumunjima za poraz u Zagrebu.

"Dinamo je dobra ekipa koja trenutno igra u velikoj formi. Imaju dvije jako važne pobjede nad Wislom u posljednja dva susreta i osokoljeni tim trijumfima dočekuju nas. Mislim da se moramo spremiti na težak susret, nešto slično kao i zadnja dva s Veszpremom. Dinamo je odlična ekipa, a njihova najveća snaga je sjajna obrana. Imaju sjajne pojedince i u Zagrebu su nas pomalo i sretno pobijedili. Nadam se da ćemo im uzvratiti u Bukureštu. Očekuju nas sigurno i pune tribine, oni imaju sjajne navijače koji će im biti kako se kaže osmi igrač. Nadamo se i mi dobroj atmosferi", kazao je Dodić.

Uoči dvoboja u Bukureštu Dinamo je nakon osam odigranih kola na četvrtom mjestu na ljestvici skupine A s devet osvojenih bodova, dok je PPD s pet bodova nalaze na sedmom mjestu.

Susret između Dinama iz Bukurešta i PPD Zagreba na rasporedu je u četvrtak 8. prosinca s početkom u 18.45 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 07:57