Slavko Goluža

 DAMIR KRAJAC Cropix
PONOVNO U IGRI

Slavko Goluža nakon velike pobjede Zagreba: ‘Podigli smo letvicu i još ćemo i nitko je ne smije spustiti!‘

‘Napravili smo puno greška, ali moram čestitati Zagrebu. Ovo nam je bio treći meč u sedam dana‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 23:04

Rukometaši PPD Zagreb pobijedili su u gostima poljsku Wislu Plock 30-26 (14-13), u utakmici desetog kola skupine A rukometne Lige prvaka.

Sretan je Zagreb otišao iz Plocka. Zaslužio je nakon svih muka. Novi trener Slavko Goluža imao je pravo biti ponosan na momčad.

- Od prvog do zadnjeg dečki su dali sve. U prvom dijelu smo se dosta trošili, dva penala, zicere smo fulali i mislim da bi s tim prvo poluvrijeme bilo mirnije za nas. To nam je donijelo nervozu, jer smo puno htjeli. Trebao nam je mir, da ih raširimo, bilo je tu dosta grešaka, ali i nesmotrenih isključenja. Važnost utakmice je dala svoje. No, podigli smo letvicu i još ćemo i nitko je ne smije spustiti. Na kraju smo dobili obranom i mirnoćom.

Pet boda u četiri kola, nakon tri gostovanja…

- Uvijek me zanima svaka sljedeća utakmica. Dosta smo promijenili od obrane, polukontre, situacijske igre u napadu. Kada dođe do umora to je problem i tu moramo napredovati. Kada se pobijedi, a radiš greške znači da tu ima prostora za bolje. Sa četiri taktička treninga dosad ja nemam što reći dečkima – zaključio je Goluža.

Dino Slavić imao je 14 obrana, sjajno, još jednom ove sezone.

- Očekivali smo da će biti tvrdo, jer znamo što je Wisla kojoj su se vratila dva jaka igrača Sarmiento i Žitnjikov. Igrali smo i protiv publike, vjerovali smo u sebe i makar je obrana puštala, mi smo se skrpali na kraju. Pozitivno je momčad reagirala na promjenu trenera, pet bodova smo osvojili i to je veliki posao, ali još su četiri utakmice i još ništa nije gotovo.

Luka Klarica u savršenoj utakmici za odrastanje zabio je 4 teška gola.

- Bila je tvrda, ali fair utakmica. Utakmicu je dobila naša obrana i naš vratar koji je obranio puno teških udaraca. Mi se ne zadovoljavamo s ovim, želimo nastaviti istim putem i u nastavku natjecanja.

Xavier Sabate, trener Wisle, čestitao je Zagrebu na pobjedi.

- Napravili smo puno greška, ali moram čestitati Zagrebu. Ovo nam je bio treći meč u sedam dana, nismo izdržali. No, to je sport, nemam što prigovoriti igračima. Ne predajemo se, još su četiri susreta pred nama, to je sport i sve je moguće.


Veszprem ostavio bod u Bukureštu

Sa pet susreta u četvrtak zatvoreno je 10. kolo Lige prvaka, posljednje u ovom dijelu sezone prije SP.

U Zagrebovoj skupini Veszprem je prosuo još bod u Bukureštu i sada je izjednačen s Magdeburgom u borbi za broj 2.

U skupini B lagana pobjeda Kielca nad Celjem, velika pobjeda Kiela u Aalborgu i Barcelone za broj 1 u nantesu..

SKUPINA A: PSG – Magdeburg 33:37 (Kristopans 7/Magnusson 12), GOG – Porto 34:33 (Olsen 10/Fernandes 6), Dinamo – Veszprem 31:31 (Akimenko 7/Vajlupov 7, Štrlek 3), Wisla – PPD Zagreb 26:30 (Daszek 7/Dodić 4)

Poredak: PSG 16 (+35), Veszprem 16 (+28), Magdeburg 14 (+21), Dinamo 11 (+1), GOG 9 (-4), PPD Zagreb 8 (-15), Wisla 5 (-28), Porto 1 (-39).

SKUPINA B: Elverum – Szeged 32:34 (Andersson 7/Šoštarić 6, Alilović 8 obrana), Kielce – Celje 36:28 (Moryto 8, Karačić 3/Ivanković 9), Aalborg – Kiel 26:30 (Bjornsen 8 /Sagosen 6), Nantes – Barcelona 33:37 (Rivera 5/ Fabregas 8, Cindrić 4).

Poredak: Barcelona 19 (+58), Kielce 18 (+34), Nantes 12 (+28), Kiel 10 (+8), Szeged 8 (-13), Aalborg 7 (-4), Celje 4 (-48), Elverum 2 (-60).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:56