Luka Stepančić

 Kevin Domas/imago Sportfotodienst/profimedia
LIGA PRVAKA

Sviraj kraj: Zagreb po jednoj stvari ušao u europski vrh, a Hrvatska ima raspucanog reprezentativca

Skupina nosi velika uzbuđenja i mnoge neočekivane ishode utakmica
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. listopad 2023. 21:29

Rekao bi čovjek - prekidaj. Zagreb je četvrti na tablici skupine A Lige prvaka. Malo se tome tko nadao. A ta skupina A nosi velika uzbuđenja, mnoge neočekivane ishode i u konačnici sjajnu posjetu u Ligi prvaka. Čak su tri utakmice u ovom kolu bile posjećene iznad prosjeka - u Magdeburgu, u Zagrebu i u Trondheimu, dok je Zagreb sa 6100 gledatelja na tribinama Arene bio iznad prosjeka i drugi najgledaniji klub u ovom kolu Lige prvaka, što je za svaku pohvalu.

U sportskom smislu Zagreb je četvrti s pet bodova, ispred Aalborga, Kielca, Szegeda, što stvarno izgleda dobro, ali treba biti spreman na veliku borbu, jer će to teško očuvati. Ono što je trebao Zagreb je dobio, ima bod bonusa iz sudara s Aalborgom. Kolstad ima bodove bonusa iz utakmica sa Kielom i Szegedom, dok je bod bonusa prvi ove sezone ulovio i Szeged u Kielcu koje ima problema kada u sastavu nema Alexa Dušebajeva i Andreasa Wolfa. Sjajna vijest za nas da se - kako se od njega očekuje - raspucao Luka Stepančić.

Što se tiče vrha, PSG je stigao Kiel koji je očito u velikoj krizi i Kolstad je pokazao da porazi u Bundesligi nisu slučajni. Što će dalje biti s Kielom, teško je reći, ali da će mu biti lako - neće. Pitanje je i može li Kolstad gaziti u tom ritmu dalje nakon dvije sjajne utakmice doma protiv Kiela i Szegeda.

Sljedeće kolo nosi utakmicu Zagreba u Szegedu. Zagreb ima dva boda prednosti i veliku šansu, ali Szeged je doma favorit. PSG i Kiel će u derbiju kola skupine A odlučiti tko će na broj 1, a Aalborg će se pokušati protiv Kolstada priključiti pratnji vodećeg dvojca. U Bitoli gostuje Kielce i makar je oslabljeno, to će teško propustiti.

U skupini B čini se da je već sada Barcelona neuhvatljiva. Veszprem za njom “kašljuca”, morat će to pokušati nadoknaditi u međusobnom dvoboju. GOG je neočekivano visoko, jer loše igra u Danskoj, dok se Magdeburg probudio, ali treba stizati Veszprem i Barcu što mu neće biti lako. Wisla i Celje su na nuli, još nisu krenuli, dok Porto i i Montpellier djeluju solidno i čak ako krenu Wisla, što je vjerojatno, i Celje, što je manje vjerojatno, teško će to dostići.

Sljedeće kolo nosi tu spomenutu šansu Veszpremu u Barceloni. U Plocku će se netko pomaknuti s nule, jer gostuje Celje. Pravi test za Magdeburg bit će gostovanje u Montpellieru, za GOG u Portu.

SKUPINA A: PSG - Aalborg 33:30 (Prandi 8/Hansen 7), Kolstad - Kiel 34:30 (Gudjonsson 10/Ekberg 10), Zagreb - Pelister 27:18 (Kavčić 5/Borzaš 3), Kielce - Szeged 27:27 (Moryto 6/Stepančić 7); POREDAK: Kiel 8 (+13), PSG 8 (+13), Kolstad 6 (+13), Zagreb 5 (+9), Aalborg 5 (+8), Kielce 5 (-3), Szeged 3 (-11), Pelister 0 (-41).

Sljedeći tjedan igraju: Aalborg - Kolstad (srijeda 18.45), Pelister - Kielce (srijeda, 20.45), Szeged - Zagreb (četvrtak 18.45), PSG - Kiel (četvrtak 20.45).

SKUPINA B: Celje - Barcelona 31:37 (Mlakar 6, Ivanković 4/Janc 5), GOG - Montpellier 32:27 (Madsen 8/Pellas 4, Načinović 1), Veszprem - Wisla 28:21 (Marguč 6/Krajewski 6), Magdeburg - Porto 37:33 (Magnusson 9/Laeso 9); POREDAK: Barcelona 10 (+39), Veszprem 8 (+18), GOG 8 (+9), Magdeburg 6 (+8), Montpellier 4 (-8), Porto 4 (-20), Wisla 0 (-16), Celje 0 (-27).

Sljedeći tjedan igraju: Montpellier - Magdeburg (četvrtak 18.45), Barcelona - Veszprem, Porto - GOG, Wisla - Celje (četvrtak 20.45).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:20