Roland Mikler

 ADAM IHSE Afp
LIGA PRVAKA

Szeged srušio Magdeburg, vratari skupili 34 obrane u derbiju Fuchsea i Veszprema, PSG mukom do pobjede

Odigrano je 1. kolo Lige prvaka u novoj sezoni. Šest pobjeda domaćih, dvije gostiju
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. rujan 2024. 11:23

Odigrano je 1. kolo Lige prvaka u novoj sezoni. Šest pobjeda domaćih, dvije gostiju. Najveći posao obavili su Mađari svladavši dva njemačka sastava, Szeged Magdeburg, a Veszprem Berlin. Da će Nijemci startati bez boda malo je tko mogao očekivati.

Nećemo reći da je iznenađenje, ali najveću pobjedu u 1. kolu ostvario je Szeged doma protiv Magdeburga. Bila je to premijera novog Szegeda sa skandinavskim Apelgren - Kallman tandemom na klupi. Dobro su izgledali, ali ipak najviše ih je do pobjede povukao sjajni Roli Mikler koji je obranio 16 lopti igračima prvaka Njemačke.

To je bila utakmica koja je obilježila skupinu B u kojoj je Zagreb koji je najveće razočaranje prvog kola. Barca i Aalborg hladno su obavili posao i Aalborg sljedeće srijede u Arenu stiže kao veliki favorit.

Derbijem kola pokazao se sudar Fuchsea i Veszprem u kojem su vratari skupa imali 34 obrane, po 17 Corrales i Milosavljev. Veszprem je imao mirnih +3, ali se na kraju spašavao za pobjedu, Lasse Anderson je promašio zadnji šut za Nijemce.

Možda je iznenađenje tek minimalna pobjeda PSG-, a protiv Pelistera doma, jer je bilo realnije očekivati jasniju utakmicu u korist francuskog prvaka. Sve ostalo prošlo je po očekivanju.

Te dvije utakmice bile su u skupini A u kojoj su Dinamo i Sporting nova lica ove sezone otvorili natjecanje sigurnim pobjedama. Idući tjedan nosi veliki derbi u Veszpremu gdje gostuje PSG.

Posjeta u prvom kolu bila je lanjskoj razini, sigurno da nije dobro da je najmanje gledatelja bilo u Parizu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 11:24