Slavlje Dinama s navijačima nakon utakmice

 GORAN MEHKEK Cropix
LIGA PRVAKA

Tragičan poraz u Areni: PPD Zagreb izgubio u zadnjoj sekundi, s tribina se orilo ‘Dinamo, Dinamo...‘

Imao je prvak Hrvatske i plus pet, nije pomoglo u možda i odlučujućoj utakmici za prolaz skupine
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. studeni 2022. 20:49

PPD Zagreb – Dinamo 28:29 (16:15)

ZAGREB Arena. Gledatelja 2.000. Suci: Eliasson i Palsson (Island)

PPD ZAGREB: Slavić (3), Panjtar (5+1); Kos, Ćavar 4 (4), Faljić, Klarica 1, Gojun, Srna 8, Musa, Sirotić 1, Matanović, Dibirov 8 (2), Dodić 3, Kavčić, Leimeter 3, Grahovac. Trener Ivica Obrvan

DINAMO: Bucataru (2+1), Ghetbane (9); Da Silva 4, Gurbindo 3, Negru 7 (2), Pasqual 1, Kukić, Kasparek 1, Kuduz 1, Humet 2, Akimenko 6 (2), Bokan 1, Mamdouh, Ali Zein 3, Militariu, Sorhaindo. Trener Xavi Pasqual.

SEDMERCI: PPD Zagreb 7 (6), Dinamo 7 (4), ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 18 minuta (Musa 2, 40, 57 ck, Matanović 11, 48, Srna 21, Klarica 34, 52, Gojun 36), Dinamo 8 minuta (Kuduz 4, Militaru 10, Bokan 19, 46), IGRAČ UTAKMICE: Khalifa Ghetbane

--------------------------------------------------------------------------

Čini se da ništa od Lige prvaka ni ove sezone. Dinamo iz Bukurešta odnio je sretno bodove iz Arene. Samo jednom u 60 minuta vodili su Rumunji i to u posljednjoj sekundi kada je Akimenko sa 7 metara nakon faula na Mamdouhom zabio gol i donio oduševljenje rumunjskim navijačima. Dva boda od GOG-a, dva od Dinama, jedan od Wisle… bit će teško Zagrebu ući među 16 najboljih ove sezone.

Jako teška utakmica za Zagreb. Dinamov roster zvuči vrlo snažno i u situaciji kada se ostalo bez tri boda doma od GOG-a i Wisle, Dinamo je bio velika šansa zagrebaša. Zagreb je nakon dugo vremena bio kompletniji, jer se vratio nakon ozljede Zvonimir Srna. Nije od prve postave bilo tek Ivana Čupića koji je bio na tribinama.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Zagreb je počeo u klasičnoj postavi u obrani i napadu. Trebalo je držati jak ritam koji su nametali Dinamo i islandski suci koji su vrlo brzo potezali ruku u zrak za pasivni napad. I dobro se držao Zagreb. Na početku je držao tri gola razlike, dobro je u utakmicu ušao Slavić na golu, ali Dinamo je držao svoj ritam, a Xavi Pasqual ne oskudijeva igračima.

I highlight prvog poluvremena je bila njegova leteća izmjena vanjske linije, kada je odjednom zamijenio Kuduza – Kukića – Gurbinda za Ali Zeina - da Silvu – Kaspareka. Ima se, može se. Zagreb nije tako mijenjao, ali je sa Srnom dobio na širini, što je na početku pomoglo, ali je njegova agresivnost onda sve bacila unazad isključenjem i Dinamo je polako lovio prednost zagrebaša.

Posegnuo je Obrvan za Sirotićem, Leimeter je odlično odgovorio, ali ga šut s distance nije išao i bila je to borba doslovno gol za gol. Obrana Zagreba, koja je na početku izgradila prednost, sve je teže pratila brzinu Dinamovih igrača koji su pretkraj prvog dijela imali priliku za povratak, ali je nisu iskoristili. Na -2 sedam sekundi prije kraja prvog dijela Pasqual je zvao time-out, a u tih 7 sekundi Kasparek je spremio loptu iza Panjtara, koji je dobro nadomjestio Slavića, i Zagreb je na poluvrijeme otišao samo s minimalnom prednošću. Timur Dibirov s nekoliko briljantnih poteza i u napadu i u obrani obilježio je prvi dio u igri Zagreba, ali je svima bilo jasno da će dobro izdanje trebati držati 60 minuta.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Visok je bio rezultat u prvom dijelu, ali to je jednostavno tražila takva utakmica, u kojoj je Zagrebu jako važno bilo držati priključak s Dinamom koji si je u nekim stvarima ipak mogao priuštiti više.

Zagrebova sjajna obrana i raspoloženi Zvonimir Srna drugi dio su otvorili sa 4:0 i to je bio vrlo važan detalj za igru Zagreba. Posebno vrijedan u situaciji kada je u tim trenucima isključen Klarica, pa je Zagreb bio s igračem manje i prisiljen na napadački rizik. No, pet golova razlike je zvučalo sjajno (20:15).

Bilo je jasno da će to biti teško održati, makar je Panjtar obranio u ludilu i sedmerac Akimenku. Nešto je obranio i Ghetbane, kada je Musa dvaput promašio što nije trebao. No, u jednoj utakmici svašta se dogodi.

Naredao je Zagreb veliki broj isključenja u drugom dijelu što mu je otežavalo situaciju, ali spremno se nosio s Dinamom, posebno hrabro u obrani. Dinamo se spustio na -2, imao prilike za -1, ali Zagreb se uspio održavati i s isključenjima u plusu. Dinamo se s isključenjem Klarice u 52. minuti uspio spustiti na -1 (24:23), Ghetbane je branio zicere Dibirovu, pa Kavčiću, islandski suci odmah su dizali pasivan napad i Ali Zein je u 53. minuti izjednačio na 24:24.

Tu se Zagreb ponovo digao, zabio dva gola, Panjtar je skinuo zicer i opet je bilo +2. Musa je zbog tri isključenja morao van, a Dinamo je ponovno izjednačio (26:26). Ćavar iz penala diže na 27:26, Akimenko izjednačava. Onda istim putem idu Dibirov i Ali Zein, uzbudljivije nije moglo. Grahovac fula zicer kao protiv Wisle, Xavi zove time-out, Dinamo igra do kraja, do penala koji Akimenko pretvara u pobjedu 29:28.

Dinamo, Dinamo s tribina

Nije Arena bila puna kako je Zagreb želio, ali su iz Bukurešta stigli Dinamovi navijači i pomogli da bude bučnije, što je odgovaralo i našim rukometašima, koji su s tribina imali podršku ‘Dinamo, Dinamo‘. Rumunji vjerojatno nisu ni slutili da bodrenjem pomažu Zagrebu...


Aalborgu bod u Kielu

Uz Zagrebov još su dva susreta i to oba u skupini B odigrana u srijedu. U derbiju začelja Elverum je doma osvojio prve bodove protiv Celja, a u iznimno zanimljivom dvoboju u Kielu Aalborg je odnio bod. Kiel je promašio šut za pobjedu.

SKUPINA A: PPD Zagreb – Dinamo 28:29 (Negru 7/Srna 8), (četvrtak 18.45) PSG – Porto, Wisla – Veszprem, (četvrtak 20.45) GOG – Magdeburg.

Poredak: Veszprem 9 (+13), PSG 8 (+25), Magdeburg 7 (+10), GOG 5 (+6), Wisla 5 (-1), Dinamo 3 (-7), PPD Zagreb 3 (-17), Porto 0 (-29).

SKUPINA B: Elverum – Celje 31:29 (Grondahl 8/Žabić 8, Martinović 1), Kiel – Aalborg 36:36 (Johansson 9, Duvnjak 1/Hansen 8), (četvrtak 20.45) Barcelona – Nantes, Kielce – Szeged.

Poredak: Barcelona 10 (+41), Nantes 8 (+28), Kielce 8 (+11), Aalborg 7 (+15), Kiel 5 (-1), Szeged 2 (-21), Celje 2 (-23), Elverum 2 (-48). (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:11