GORAN MEHKEK Cropix
NIKOLIĆ REALAN

Trener Zagreba nakon poraza od Barcelone: Možemo igrati sa svima, ali nažalost ne 60 minuta

Takvu momčad je jako teško zaustaviti u svakom segmentu, kazao je trener zagrebaša
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. listopad 2024. 22:14

Barca je na kraju teško, ali zasluženo pobijedila Zagreb. Vodila je cijelu utakmicu i koliko god teško malo se tu što može prigovoriti. Andrija Nikolić trener Zagreba realno je nakon utakmice prokomentirao stanje.

- Kada se izgubi utakmica, nema se što veseliti. Barca je top momčad, mi smo pokazali da možemo igrati sa svima, ali ne nažalost 60 minuta. Malo nam nedostaje da takve utakmice preokrenemo u svoju korist. Pripremamo se na isti način uvijek, na njihovu tranziciju smo se pripremali najviše, a tu moraš biti bolji u napadu. Plan je bio da nema šuta iz vana, mi smo pokazali da to možemo u drugom dijelu. U prvom smo primili 19, od toga 13 iz tranzicije. Takvu momčad je jako teško zaustaviti u svakom segmentu. Razbili smo im ritam čistim šutom u drugom dijelu i to je veliki plus za nas.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Aleks Kavčić nakon borbene utakmice dodaje:

- Drugi dio bolji nego prvi, a nije to nikakva tajna. Počeli smo u grču i dok smo se oslobodili bilo je -5, a protiv Barce je to jako teško nadoknaditi. Na kraju je falilo i snage i vremena, možemo biti ponosni, ali opet je to poraz, a nama trebaju bodovi.

Ante Grbavac bio je Zagrebov junak.

- Bio je moj dan, ali ništa ne bi uspio da nisam ispred sebe imao dobru obranu. Oni su napravili prednost u prvom dijelu, možda su se malo i opustili, no bez obzira na to mi smo pokazali da možemo igrati dobro, makar bilo je dosta problema u napadu posebno u prvom dijelu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kapetan Zagreba Jakov Gojun će reći:

- Mislim da smo u utakmicu ušli s previše respekta i oni su to kao iskusna momčad iskoristili. Ali mislim ad smo opet pokazali karakter i činjenicu da možemo i ne predajemo se, tražimo i dalje svoju priliku. Drugo poluvrijeme je ohrabrenje za nas, makar poraz je poraz.

Filip Glavaš bio je prvi strijelac Zagreba sa 9 golova. Samo jednu je loptu zapucao, ali to protiv Nielsena nije uopće loše.

- Teško je biti potpuno zadovoljan nakon što izgubiš, ali ima puno dobrih stvari koje možemo izvući iz ove utakmice. Bili smo u teškoj situaciji, strpljivo smo se vratili i praktično do zadnjeg napada nadali da možemo nešto učiniti. Mislim da je to dobro saznanje za nas.

A Timur Dibirov

- Jest Nielsen obranio neke teške lopte, ali moram reći da nisam trenirao, da ne mogu skočiti, da me list muči i da nije bilo lako. No, pokazali smo da možemo uz sve.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Trener Barcelone Antonio Carlos Ortega osmerostruki osvajač Lige prvaka nakon utakmice mora biti zadovoljan.

- Prvo poluvrijeme fantastično, ali sam rekao da vodimo samo 5 makar smo možda više zaslužili. Zagreb je bio puno bolji u drugom dijelu predvođen sjajnim vratarom i možemo biti sretni s pobjedom.

Sjajni Slovenac Domen Makuc nadodao se na trenera.

- Znali smo koliko Zagreb kući može biti opasan, bili smo puno bojli u prvom dijelu, oni u drugom i na kraju smo mi ipak zadovoljni s pobjedom. Ja sam sada dobro, prošao sam ljetos teške trenutke s ozljedom i vjerujem da se neće ponoviti.

A Petar Cikuša koji je dobio od EHF-a nagradu za igrača utakmice zaključuje.

- Zagreb je pokazao da je odlična momčad, ali mi smo uspjeli kontrolirati utakmicu do kraja. Nismo iskoristili sve dobro iz prvog dijela i Zagreb se vratio, pa nije bilo nimalo lako i jednostavno do samog kraja. No, najvažnija je pobjeda.

U utakmici Zagrebove skupine Aalborg je svladao doma Szeged 29:28. Thurin i Jull po 5 golova za domaće, Bodo 6 za Szeged. Jelinić i Šoštarić po 1 gol za poražene. Aalborg sada ima 5, Szeged je na 6 bodova. Nakon Barcelone Szegedu je to drugi poraz sa jedan razlike na dva od tri gostovanja. Opasni Szeged, pa je u zadnjoj minuti golom Thurina, Frimmel je pucao za egal, ali nije uspio iz sedmerca na isteku vremena. (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. listopad 2024 22:15