Miloš Kos

 GORAN MEHKEK/Cropix
PRED 4000 LJUDI

Triler u Areni: Zagreb unatoč ‘navlačenju‘ sudaca u zadnjim sekundama uzeo bod protiv Aalborga

Miloš Kos je opalio ‘metak‘, a Landin je kapitulirao na golu za konačnih 30:30
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. listopad 2023. 20:38

Zagreb - Aalborg 30:30 (15:15)

Arena Zagreb. Gledatelja 4.000. Suci: Schultze i Tonnies (Njemačka)

ZAGREB: Mandić (7), Panjtar; Kos 4, Ćavar, Walczak, Faljić 1, Klarica 6, Gojun 1, Srna 7, Sirotić, Čupić 1, Dibirov 5 (2), Kavčić 2, Glavaš, Morales 3, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić

AALBORG: Landin (7), Norsten (3); Larsen, Klove, Barthold 5, Hald 3, Hoxer 6, Thurin 1, Larsen, Vlah 3, Bjornssen 5, Mollgaard, Antonsen 1, Juul, Hansen 6 (3), Munk. Trener Stefan Madsen

SEDMERCI: Zagreb 2 (2), Aalborg 3 (3)

ISKLJUČENJA: Zagreb 12 minuta (Klarica 10, Walczak 14, 42, Srna 34, Čupić 43, Faljić 50 CK), Aalborg 2 minute (Hald 46)

IGRAČ UTAKMICE: Miloš Kos


Rukometaši Zagreba osvojili su bod u četvrtom kolu Lige prvaka protiv danskog Aalborga (30:30), pogotkom Miloša Kosa nekoliko sekundi prije kraja utakmice.

Nije bila Aleksandra Prijović, ali je Arena bila bolje popunjena nego protiv Kolstada. Došao je težak protivnik, danski Aalborg, predvođen s dvije rukometne mega zvijezde Landinom i Hansenom. Zagreb je na početku bio impresioniran, pa je Aalborg utakmicu otvorio sa 4:0 klasičnim načinom, odlični Landin na golu, brza kontra i to je bilo to. Zagrebu je trebalo sedma minuta da zabije prvi gol, ali je nakon toga sve izgledalo puno bolje. Pokrenuli su se zagrebaši, odigrali odličnu obranu, Mandić je po obranama ulovio Landina i polako minutu po minutu utakmica je dolazila u egal.

image

Andrija Nikolić

GORAN MEHKEK/Cropix

Već je gadljivo, oprostite na izrazu, kada Nijemci sude Dancima, a u prvom dijelu u Areni još smo se jednom uvjerili u to. Trajao je danski napad koliko je trebao, ruka je kasnila kako nijednom nije zakasnila na Zagrebov pasivni napad, isključenja su suđena zagrebašima nakon realizacije Aalborga, padali su pod rukom žuti kartoni, a svega toga naravno nije bilo s druge strane. Šef Aalborga sjedio je odmah kraj klupe uz teren…

Naravno da je njemački par izluđivao zagrebaše, naravno da su imali potrebu žaliti se, ali su bili svjesni da je bolje zašutjeti i ne izazvati dodatnu reakciju. I zato zaslužuju čestitke, iako to nije lako kako se čini. No usprkos isključenjima, Zagreb je igrao hrabro i podigao se na visoku razinu.

image

Timur Dibirov

GORAN MEHKEK/Cropix

Počeli su u postavi Kos i Morales kao vanjski, ali brzinu su donijeli Klarica i Srna i Zagreb je izgledao kao Aalborg u najboljim danima. Sjajno su igrali drugih 15 minuta prvog dijela, Arenu podigli na noge i ulovili 15:15 nakon što su gubili u startu četiri gola razlike.

Najteže je bilo usporiti Aalborg, a s lakšom realizacijom i boljom to se uspjelo. Onda je Srna dodatno usporio Mikkela Hansena koji se ne prvi puta pretvorio u playmakera, a on to radi savršeno, jer je majstor. Njemu s viškom igrača nije problem napraviti šansu za suigrače i to je bilo najteže protiv čega se Zagreb borio.

image

Zvonimir Srna

GORAN MEHKEK/Cropix

Izdržali su zagrebaši i -4 i Mikkela Hansena i njemačke suce i u drugi dio ušli s egalom čime su samo sami sebi dokazali da mogu i više. Danski trener u drugi dio je ušao s drugim vratarem Norstenom, svjestan da mora riskirati.

Zagreb je prvi puta poveo u 34. minuti 18:17, ali odmah je slijedio isključenje Srne i brza ruka u napadu zagrebaša, da ne bi bilo zabune. Aalborg je to iskoristio da se vrati u prednost i Zagreb je dobio novi veliki izazov. Pa se opet vratio, pa je isključen Walczak. I tako… Zanimljivo, u tom trenutku omjer isključenja bio je Zagreb 5 - Aalborg 0, jer je nakon novog egala isključen Čupić. A nije Aalborg baš izgledao nježno, ali uzalud je bilo što reći.

image

Cuni Morales

GORAN MEHKEK/Cropix

Najteže je u takvoj situaciji bilo ostati koncentriran do kraja. Panjtar je došao na gol, Mikkel Hansen izašao, ali se vratio Landin. Pa se igralo gol za gol, pa je nakon VAR-a Faljić dobio direktni crveni karton nakon starta nad Vlahom. Pa opet igrač manje, odmah ruka za pasivno, opet šansa Aalborgu. Ali fenomenalan potez Kosa i 27:27, a na terenu opet isti broj igrača.

Onda novi čudesan potez Moralesa za 28:27. Pa opet briljantno Kos za 29:27. Vratio se Aalborg na 29:29, stao je napad Zagreba. A onda je Landin s dvije obrane riješio pobjednika, prvo je skinuo Dibirova, pa Klaricu, ali je za egal ostao zadnji napad deset sekundi, naravno ad su zaboravili isključiti danskog igrača koji je nakon zvižduka igrao loptom. Ali Kos je opalio metak i Landin je pao za 30:30. Bravo Zagreb!

image
GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 09:35