RANKO SUVAR Cropix
U ZAGREBU NEUTJEŠNI

Tuga nakon poraza u Areni: ‘Razmontirali su nas na startu, možemo se samo pokriti po glavi‘

Zaslužena pobjeda Szegeda, bili su bolji. Nakon poraza se javlja sto pitanja, kako, zašto i slično - rekao je Nikolić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. listopad 2024. 21:22

Zaslužena pobjeda Szegeda bila je i u očima svih sudionika utakmica. Andrija Nikolić trener Zagreba nije mogao biti sretan izvedbom svoje momčadi.

- Zaslužena pobjeda Szegeda, bili su bolji. Nakon poraza se javlja sto pitanja, kako, zašto i slično. Mi nakon time outa u prvom dijelu umjesto da se vratimo padnemo na -7, dođemo u nastavku na 3, ali nije bilo mirnoće, koncentracije da vratimo utakmicu u tok koji smo željeli.

Zašto 5-1 od starta koje je Szeged lako razbio, a zašto ne Srna u napadu?

- Mi smo 5-1 igrali i protiv Aalborga, htjeli smo i danas s Kosom u napadu, da Zvone Srna može igrati napad u drugom dijelu bez izmjene na daljoj strani. Nisu svi nažalost odgovorili kako sam želio, ali treba nastaviti raditi i vjerovati. Generalno, obrana nije bila toliko problem koliko napad, makar je bilo grešaka i u njoj – zaključio je Nikolić.

Mario Šoštarić deset komada Zagreba. Koliko god nam nije lako toliko ga je bilo dobro vidjeti u takvom izdanju zbog reprezentacije.

- Došli su svi moji, nisam ih smio razočarati. Pretpostavili smo da će nam Zagreb izaći u 5-1 obrani, to smo dobro odradili na početku. Nismo razbranili Mandića što je bilo jako važno i sve je krenulo dobro. Obrana nam je bila kao i uvijek dosad ove sezone na visini, igrali smo čvrsto, znali smo koliko je opasan Klarica, koliko opasan može biti Beljavski i mislim da smo sve to jako dobro spriječili. Igramo dobro ove sezone, skupina je teška i samo je važno tako nastaviti. Nakon lanjske epizode sa Zagrebom bilo nam je jako stalo dokazati drugačije.

Zvonimir Srna dao je sve od sebe, ali nije bilo dosta.

- Nadigrali su nas u svakom pogledu. Imali smo loše prvo poluvrijeme, uspjeli smo se spustiti u nastavku, ali na kraju smo se raspali i nismo uspjeli ništa.

Aleks Kavčić imao je veliku rolu od starta.

- Igrali smo jako tešku utakmicu, protiv odličnog protivnika. Razmontirali su nas na startu i nismo se uspjeli vraćati. Jako je teško nakon ovakve utakmice reći bilo što osim se pokrititi po glavi i reći idemo dalje. Napad je bio problem, ali ne toliko izgubljene lopte koliko promašeni ziceri ovaj puta.

Ante Grbavac dobar u nastavku.

- Szeged nas je pobijedio u svemu, nemamo vremena za kukanje već se moramo okrenuti drugim utakmicama.

Michael Apelgren trener Szegeda nakon utakmice kaže:

- Jako smo sretni nakon ovakve pobjede, bili smo svjesni koliko nas teška utakmica čeka. Imali smo dobru predstavu, Zagreb ima jak karakter što je pokazao u drugom dijelu, ali mi smo uspjeli održati kontrolu i utakmicu dovesti do kraja.

Thobias Thulin odlični švedski vratar na golu Szegeda zaključuje.

- Prvo poluvrijeme je bilo odlično, posebno u obrani iz kojem smo dobro trčali do lakih golova i ostvarili prednost. Nismo imali problem s kontrolom u drugom dijelu, makar je Zagreb bio jako ozbiljan protivnik.

I ništa, sljedeći tjedan u Areni je Barcelona. Bolje bi bilo da nije nakon ovog, ali što je tu je. (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. listopad 2024 21:48