PPD Zagreb

 Goran Šebelić/Cropix
Dražen Pinević
APSURDNA SITUACIJA

U Hrvatskoj su treći najveći brend nakon Dinama i Hajduka, a moraju se boriti za svaki cent

PPD Zagreb se ni nakon 30 godina kontinuiranog igranja u Ligi prvaka nije izborio za svoju dvoranu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. rujan 2023. 12:22

S razlogom se Zagreb mogao pohvaliti u srijedu na potpisivanju sponzorskog ugovora s INA-om i Tifonom zbog kojih na prednjem dijelu dresa piše Fresh corner. Ipsos puls koji se bavi istraživanjima javnosti dao je odgovor da je Zagreb nakon Dinama i Hajduka najjači klupski brand u Hrvatskoj, a to zvuči jako, premda do mnogih nije doprlo ni nakon 30 godina kontinuiranog trajanja u Europi.

A zanimljivi je to, treći brand klub koji se bori za svaki euro, koji se ni nakon 30 godina u svom gradu u kojem je donio najviše naslova nije izborio šansu dobiti dvoranu, pa se svaki puta kada je Liga prvaka seli i troši na ono na što ne bi trebao trošiti. Da ne kažemo da je najveći dio reprezentacije na koju smo toliko ponosni prošao svih proteklih godina kroz Zagreb. Ako je to nešto.

Možda će ih Fresh corner osvježiti, ali ne treba se zanositi da je to rješenje svih problema, jer za biti konkurentan Europi treba znatno više, možda čak ne toliko koliko Europa ima, ali znatno više nego sada. Nekad je sa sličnim predznakom Zagreb imao ponajbolji europski budžet i rezultatski je sve bilo drugačije, jer jednostavno sve ima svoju cijenu.

I sama činjenica da Liga prvaka i dalje stanuje u Zagrebu, samo je dokaz kakav rejting u Europi ima Zagreb i koliko ga se poštuje.

U četvrtak će u Arenu doći Kiel. To je kao da u Maksimir dolazi Bayern

Trebamo li uništiti sve zbog nečeg, što god to bilo, ili čuvati to što imamo? To je osnovno pitanje u čijem odgovoru i leži budućnost možda ne samo Zagreba nego i hrvatskog rukometa u cjelini. No to je stvar mišljenja, odluka i kako bude, bit će.

U četvrtak će u Arenu doći Kiel. To je kao da u Maksimir dolazi Bayern. Imati takvu sliku u gradu je privilegija. I svi očekuju da Zagreb bude dobar, da se ravnopravno nosi s protivnikom koji je na manjoj tradiciji izgradio priču kojoj se divi cijele Europa. Koji je dolazio početkom 90-tih u Flensburg igrati s Nokom Serdarušićem utakmice sa Zagrebom da bi rastao i narastao do toga što je danas.

Malo tko razmišlja koliko je sve to realno za Zagreb, ali takvi smo mi i ništa nas u tome neće omesti. A opet da je drugačije i ne bismo bili tu gdje smo danas. Samo ne treba pretjerivati, a počelo je sve žešće u zadnje vrijeme…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. prosinac 2023 07:10