DAMIR KRAJAC Cropix
SLAVLJE U ARENI

Veliki trijumf Zagreba u Ligi prvaka! Moćnom suparniku ‘ugasili svjetlo‘, šansa za drugi krug sve veća

Momčad hrvatskog prvaka srušila je Pick Szeged sa 30:25 i s osam bodova nastavlja utrku za prolazom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. studeni 2023. 20:35

ZAGREB – SZEGED 30:25 (17:12)

ZAGREB: Mandić (10+2), Grbavac; Kos 2, Ćavar, Faljić 3, Klarica 4, Gojun, Srna 6, Klis, Sirotić, Čupić 6 (4), Dibirov 4, Kavčić, Glavaš 1, Morales 3, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić

SZEGED: Mikler (3), Imsgard (5); Stepančić 2, Bodo 1, Martins 4 (3), Jelinić 3, Szita 1, Gaber 1, Šoštarić 2, Banhidi 1, Kalaraš, Molina, Garciandia 2, Bombač 1, Mačkovšek 5, Szilagyi 2 (1). Trener Kristian Karpaty


Zagreb je obećao da će pobijediti Szeged i pobijedio je, te s osam bodova nastavlja utrku za prolazom u skupini A Lige prvaka. Pobjede kao protiv Szegeda su najteže, jer kada se mora pobijediti tada se najbolje vidi momčad. Zagreb ne pada ove sezone, raste i igra odlično, što je sjajno saznanje za sport u trenutku koji nas okružuje, a za sport i nije povoljan.

Sam početak utakmice najbolje je odgovorio na pitanje zašto su ovakvi susreti za onog koji ih mora dobiti. Vratar Szegeda Norvežanin Emil Imsgard obranio je tri zicera, jedan je šut Zagreb sam promašio, pa je početak išao u znaku mađarskog sastava koji je krenuo u utakmicu sa 5:2. Sve je uz takvu izvedbu vratara izgledalo lagano.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

A onda se ugasilo svjetlo za Mađare, počela je igrati obrana Zagreba, jer je to uvijek idealan način kako eliminirati prednost protivnika. Pa su gosti tražili nemoguća rješenja, pokušali s distance, pa se nakon svega dobrog uključio Mandić koji je ponovo bio u sjajnom izdanju i Zagreb je prvo u 11. minuti stigao na 6:6, pa krenuo prema 10:7, popeo se na 12:7, a s tih velikih plus pet i završio poluvrijeme što nije nimalo jednostavno i samo govori koliko su dobro pripremljeni zagrebaši bili za ovu utakmicu. U prvih 30 minuta od -3 do +5, a Szeged je ‘pokazao širinu, mijenjao kompletnu postavu, no i s tim protiv raspoloženog Zagreba nije došao do izražaja.

Odlično je igrao Faljić, ne prvi puta ove sezone, Kavčić je igrao napad, Gojun obranu, prvo je nezadrživ bio Srna, pa Klarica, pa se na njih nadovezao Kos, svaki do njih zabio je po 3 gola u prvih 30 minuta i to je izgledalo jako dobro. Odlično je počeo i Glavaš, zabio, odigrao cepelin za Kosa koji je razgalio Arenu, Dibirov koji je na početku fulao, zabio je dva nemoguća gola, Kos i Klarica odigrali su i drugi cepelin, a šećer na kraju je opalio Čupić s dobrim izvođenjem penala i točkom na +5 u prvom dijelu susreta. Takvu sigurnost nije dugo pokazao Zagreb, ali Imsgardove minute na početku susreta ostale su svojevrsno upozorenje da treba igrati 60 minuta.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Zagreb je igrao svojih 6-0, Srna i Gojun su se u sredini nametnuli, pomogao je Suholežnik, Srna je pomogao Faljiću, sve je štimalo maksimalno i Szeged protiv takvog Zagreba nije imao šanse. Mađari su s Kalarašom probali mamiti Zagrebov napad, snažni Rus se povlačio, ali Karpaty nije dobio ono što je želio, makar treba reći da ej obrana bila bolji dio njegove momčadi u prvih 30 minuta.

Tvrdo se Zagreb postavio od početka drugog dijela i prednost je rasla, pa je utakmica bila mirnija nego što se dalo pretpostaviti. Szeged je pokušavao, ali ako je i prošao susreo se s Matejem Mandićem koji je zatvorio i ono malo rupa u obrani Zagreba. Mađari kao da su se već nakon deset minuta nastavka pomirili sa sudbinom, što je malo tko mogao očekivati. Mandić je zabio gol na gol, kada je zaredalo nekoliko promašaja zagrebaša, da bi resetirao domaću momčad. Malo su zagrebaši zastali u napadu, umorilo ih je jurišanje, što je donekle i razumljivo, jer Szegedova obrana nije od papira, kako se ponekad činila..

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Bio je Zagreb na pragu deset razlike, ali nikako nije uspijevao proći tu barijeru. Malo ih je spriječio Mikler, malo promašaji, ali nisu odustajali želeći pokazati koliko im je stalo dobiti baš Szeged na ovakav način. No, Szeged se počeo spuštati, stigao na -6 i Nikolić je time outom pokušao usporiti Mađare. Uspio je koliko je trebalo, nisu ugrozili Zagrebovu prednost, a to je bilo ključno i ostvarena je velika pobjeda s kojom se povećava i optimizam za nastavak sezone.

Eto, ako sada nekome nije jasno zašto smo imali pravo nakon Szegeda reći da je Zagreb zaslužio puno više, imao se pravo sam uvjeriti. No samo je šteta da ono što su napravile francuske sutkinje u Szegedu u zadnje tri minute nitko više ne može vratiti, ali što je tu je, život ide dalje, kao i nada Zagreba u prolaz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 20:23