Stefan Dodić (s loptom) bio je igrač utakmice

 GORAN MEHKEK Cropix
LIGA PRVAKA

Veliko slavlje Zagreba: Prvaci Hrvatske stigli do ključnog gostujućeg trijumfa, jako su blizu cilja!

Novi trener Slavko Goluža stvorio je hrabru momčad koja je vratila povjerenje u svoje snage...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 22:42

Wisla – PPD Zagreb 26:30 (13:14)

PLOCK Orlen Arena. Gledatelja 3.100. Suci: Baumgart i Wild (Njemačka).

WISLA: Biosca, Jasztrebski (7+1); Daszek 7 (3), Lučin, Piroch, Yatsushira, Serdio 2, Šušnja 1, Sarmiento, Krajewski 2, Perez Arce 4, Terzić, Davidcsik, Mihić 5, Žitnjikov 1, Kosorotov 4. Trener Xavier Sabate

PPD ZAGREB: Slavić (14), Panjtar; Ćavar, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 2, Kraljević 3, Musa 4, Sirotić 3, Čupić, Dibirov 4 (2), Dodić 4, Kavčić 2, Leimeter 2, Grahovac 2. Trener Slavko Goluža.

SEDMERCI: Wisla 3 (3), PPD Zagreb 4 (2), ISKLJUČENJA: Wisla 4 minute (Terzić 3, Krajewski 50), PPD Zagreb 14 minuta (Srna 10, 57, Leimeter 20, 53, Dibirov 24, Grahovac 43, Klarica 53), IGRAČ UTAKMICE: Stefan Dodić.

-------------------------------------------------------------------------------

Bravo Zagreb. Velika pobjeda u Plocku, pala je Wisla, Zagreb sada pred Poljacima ima tri boda prednosti, pred Portom čak 7 i jako je blizu ostvarenja postavljenog cilja uoči sezone - prolaska skupine. Tome se donedavno malo tko mogao nadati, ali Slavko Goluža je napravio hrabru momčad koja je vratila povjerenje u svoje snage. U teškoj borbi uzeli su dva velika boda Wisli.

Wisla je odnijela bod iz Varaždina i makar je za Zagreb bila prednost bod više uoči utakmice, taj bod je bio na neki način i smetnja. Malo se tko nadao da će Zagreb u Plock stići s bodom više od domaćina i zato je Plock bio velika šansa da se na kraju ove polusezone napravi savršen posao. No, svima je bilo jasno da to nije jednostavna stvar, tim više jer je prije četiri dana Wisla na istom mjestu srušila Kielce.

image

Golman Dino Slavić imao je 14 obrana

DAMIR KRAJAC Cropix

Počeo je Zagreb u standardnoj formaciji u obrani, Kraljević je imao prednost pred ozlijeđenim Čupićem, Sirotić je bio u obrani zbog polukontre, Dibirov se za napad mijenjao s Gojunom. Otvorio je Zagreb jako dobru utakmicu, poveo 4:1 i sve je izgledalo poprilično lako. Obrana se dobro pripremila na Wislinu igru s pivotom i na dalekometne šuteve Kosorotova i trener Sabate nije znao izaći iz tog začaranog kruga, pa je nakon 1:4 prvi put zvao time-out.

I sve bi bilo OK da se onda nisu počele događati stvari koje ne pomažu. Zagreb je skupio dva isključenja više od Wisle, Čupić i Sirotić su fulali dva sedmerca, Dibirov je bez potrebe skakao iz mrtvog kuta, napad je počeo igrati kroz sredinu jedan na jedan, a Grahovac promašio dva zicera. I kada se to zbrojilo, Wisla je u 26. minuti kontrom Perez Arcea došla do prvog egala na utakmici. No, Slavić je primirio situaciju i Zagreb je na poluvrijeme otišao ipak s mini plusom.

Nastavak je krenuo igrom gol za gol, napad je reagirao dobro, ali obrana se pogubila i nije uspijevala zaustaviti napad Wisle, u koji je ušao i Žitnjikov. I tako je Wisla u 40. minute došla do prve prednosti, pa je Zagreb počeo stizati. Trebalo je tri minute da se vrati u ritam, ali je Grahovac dobio isključenje, ali, srećom, Wisla zbog Slavića nije otišla u novi plus. Lomila se utakmica.

image

Trener Slavko Goluža

DAMIR KRAJAC Cropix

Zagreb je pobjegao na prednost 21:23 i Sabate je zvao time-out. Pa se Wisla vratila na 23:23, ali i dobila isključenje Terzića. Zagreb je otišao na +2, ali je ostao s dva čovjeka manje i opet se vratilo sve na početak. A onda je bljesnula majstorija Dibirova, pa Dodića i Zagreb se držao s dva igrača manje u plusu.

Ali, onda je izletio i Srna i postao je dosta nezgodno. Počastio nas je Daszek probijanjem, Dodić je naplatio za novih +2, pritisak na domaće je bio sve veći, a vremena za Wislu je bilo sve manje. Slavić i Dibirov to su osjetili i Wisli je bio kraj. Veliko slavlje Zagreba.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 16:29