UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
LIGA PRVAKA

Wisla nakon lutrije penala izbacila Nantes i izborila četvrtfinale protiv Magdeburga

Dva od četiri uzvratna susreta osmine finale Lige prvaka igrana su u ­­­srijedu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. ožujak 2023. 23:28

Dva od četiri uzvratna susreta osmine finale Lige prvaka igrana su u ­­­srijedu, dva su na programu u četvrtak (Veszprem – Szeged/prva utakmica 23:36, GOG – Aalborg /prva utakmica 28:30).

Kiel je peti četvrtfinalist Lige prvaka. Nakon Barce, Kielca, PSG-a i Magdeburga, Kiel je prvi to uspio kroz osminu finala. U dva susreta bio je bolji od Dinama iz Bukurešta. Nakon +13 u Bukureštu (41:28 za njemački sastav) uzvrat u Kielu je bio samo formalnost. Kiel si je u jakom rasporedu dopustio opuštanje i izgubio ga 32:31. I to kako? Racotea je izjednačio na 31:31 11 sekundi do kraja, Kiel napao 7 na 6, izgubio loptu i sa sirenom na prazan gol za pobjedu Rumunja pogodio je Akimenko. Najefikasniji kod Kiela Ekberg 9 pogodaka, kod Bukurešta 5 golova Kuduza. Dinamo se oprostio od Lige prvaka, a Kiel će u četvrtfinalu igrati protiv PSG-a, uzvrat će biti u Parizu.

U Nantesu nakon 32:32 u Plocku, uzbudljivo iznad svih očekivanja. Makar je Nantes otvorio uvjerljivo uzvrat, Poljaci su stigli i uzbudljivo je bilo do kraja.­­ Vodila je Wisla u finišu 25:24, imala time out i zadnji napad,­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Piroch radi probijanje, Cavalcatni zabija na prazan gol, vrijeme prolazi i dolazi do kraja 25:25 koji vode u penale, jer više golova u gostima više ne igra. U regularnom tijeku Minne 9 za Nantes, Pešić 2 obrane, kod Wisle po 4 gola Mihića i Lučina. Na penale 5:4 za Wislu, pogađali su Lučin, Kosorotov, Mindegia, Daszek i na kraju Krajewsky, dok je kod Nantesa Odriozoli penal obranio Bisoca. I tako će u četvrtfinalu Wisla igrati protiv Magdeburga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:58