DAMIR KRAJAC Cropix
BITI ILI NE BITI

Zagreb bez dvojice reprezentativaca u utakmici sezone u Ligi prvaka: ‘Ovo je najjače oružje Norvežana‘

Za Zagreb bi savršen posao bio ne izgubiti utakmicu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. veljača 2024. 06:06

Danas je za Zagreb vjerojatno utakmice odluke o tome hoće li nastaviti Ligi prvaka nakon grupne faze ili se oprostiti od natjecanja. Gostuje u Norveškoj, u Bergenu kod Kolstada. Ima bod više na tablici skupine, ima pobjedu doma protiv Kolstada 11 golova razlike, ali ima težak raspored do kraja, puno problema i ne uspije li u Norveškoj ostati neporažen, šanse za prolaz će biti jako male u utakmicama koje slijede. Šteta, posebno nakon silnog optimizma na kraju prošle polusezone, ali tako se priča odvrtjela i nema tu puno pomoći.

Čupić će pomoći Moralesu

Za Zagreb bi savršen posao bio ne izgubiti utakmicu, makar situacija nije obećavajuća. Dobije li Kolstad, treba računati da mu još dolazi Pelister i to će biti jedino moguće loviti s dvije pobjede, dok Zagreb čekaju još PSG doma i Kiel u gostima. Jako teško.

Zagreb je loše otvorio Ligu prvaka u drugom dijelu sezone. Teško je stradao u Aalborgu. Problemi su bili jači. Puno bolesnih, ozlijeđenih, “poluozlijeđenih” koji od Eura nisu odigrali do tada baš ništa. I sve se to pretvorilo u težak poraz i lošu izvedbu. Situacija tjedan dana nakon Aalborga nije bolja, dapače - gora je, jer u momčadi neće biti Zvonimira Srne i Luke Klarice, kao što ih neće biti ni sljedeći tjedan kad u Arenu dolazi Zagreb. Ogroman je to hendikep za Zagreb prije gostovanja u Bergenu. I makar između Aalborga i Kolstada nisu imali utakmice, samo treninge, bit će jako teško ostati neporažen u Norveškoj.

Trebat će bez Srne krpati obranu, igru u dva pravca, bez Klarice desnu stranu napada. Ući će sve raspoložive snage, Klis ili Franković za pomoć Kosu, Čupić vjerojatno za pomoć Moralesu, na krilu za njega Kraljević. Jednostavno, moraju pronaći način, dok je Kolstad brz, kažnjava sve probleme i pogreške, u dobroj je u formi i raspoloženju.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Spremni i svjesni važnosti

Bit će ovo sigurno najteža Zagrebova utakmica ove sezone. Svjestan svega je i trener Andrija Nikolić koji kaže:

- Taj naš rezultat s Kolstadom u Zagrebu je sjajan, ali pitanje je li to realno ili ne. Značaj utakmice je veliki, jer odlučuje o prolasku u play-off Lige prvaka. Trčanje je Kolstadovo najjače oružje, naše vraćanje će biti zato najveći posao. Imaju sustav i kada im je golman na visini, onda su jako opasni. Treba vjerovati da možemo bolje nego u Aalborgu. Falit će nam Srna i Klarica, morat ćemo neke druge varijante pokušati, pokrpati se što se kaže, ali što je tu je, nemamo tu previše izbora.

Miloš Kos je odigrao lošu utakmicu u Aalborgu, 1/8 šut je bio puno premalo za nešto više od Zagreba...

- Mislim da smo spremni i svjesni težine utakmice. Radili smo po povratku iz Aalborga bez slobodnog dana. U Danskoj nismo izgledali dobro kao momčad u prvom redu. Uspjeh sada u Norveškoj nam nosi prolaz u drugu fazu Lige prvaka. Izostanak Srne i Klarice mora nam biti motiv više da uspijemo i za njih. Pobijedili smo Kolstad 11 razlike u prvoj utakmici, ali to ne znači ništa. Imaju i oni svoje probleme, znamo što im je najjača snaga i što moramo zaustaviti - zaključio je Kos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 02:33