GORAN MEHKEK Cropix
EHF LIGA PRVAKA

Zagreb je pokazao da može s Dancima: ‘Tamo malo tko uzima bodove, ali znamo sve njihove dobre i loše strane‘

U četvrtak u 18.45 u Danskoj Zagreb u 11. kolu gostuje kod Aalborga
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. veljača 2024. 16:16

Vraćamo se najzanimljivijoj Ligi prvaka posljednjih godina, najzanimljivijoj najviše zahvaljujući Zagrebu koji je konkurentan za prolaz skupine. Zasad drži dobru poziciju, ali bit će je umijeće sačuvati, jer raspored je iznimno težak do kraja skupine. Gostuju u Aalborgu, Kolstadu i Kielu, domaćini su samo PSG-u. Puno raspleta je moguće, samim tim puno kalkulacija, pa je sada dovoljno samo reći da su bod ispred pretposljednjeg Kolstada, te dva iza drugoplasiranog Aalborga kod kojeg gostuju nakon što su s istim protivnikom u Areni u prvom dijelu sezone odigrali egal.

Ulaz u drugi dio sezone nije bio ‘u komadu‘, a ta činjenica najteže pada Zagrebu. Izostajali su Srna, Kavčić, Walcsak, trener Šoštarić ponovo je morao odustati zbog problema s leđima, ali kako god kompletni su dočekali start u Ligi prvaka i ne namjeravaju se nikome predati.

Andrija Nikolić koji je vodio momčad i u prvoj utakmici s Aalborgom u Zagrebu, kaže:

- Protivnik je odlična momčad, malo tko uspije uzeti bodove u Aalborgu. Imaju isto svojih problema, ozljeda, bolesti, a imali smo i mi, ali smo se skupili i probat ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. Koliko mogu igrači kojih dugo nije bilo, ne znam, ali očekujem ono što najbolje mogu u ovom trenutku. PSG je pobijedio Aalborg igrom 7 na 6 i mi razmišljamo o toj varijanti u određenim situacijama. Probat ćemo ih sa 5-1, usporiti, neće biti lako, jer im se vraćaju Nilson i Nielsen – razmišljanje je Andrije Nikolića uoči susreta u Danskoj.

Dvojica igrača koja su se istaknula u siječnju u dresu reprezentacije, što nije bilo jednostavno, Zvonimir Srna koji se vraća nakon ozljede zarađene na Euru i Luka Klarica koji je bio najbolji hrvatski strijelac u Njemačkoj kažu:

- Aalborg su Skandinavci, reprezentativci i naš nekdašnji suigrač Vlah. Nema tu puno tajni, sve se zna. Mi smo ih iznenadili 5-1 obranom u prvoj utakmici, a njihova najveća snaga je polukontra u kojoj naplaćuju sve greške protivnika. Imao sam problema nakon Eura, trebalo je neko vrijeme za opravak, radio sam individualno, možda nisam u ritmu na terenu. Nekad to bude dobro, nekad ne, vidjet ćemo – kaže Srna.

- Zadnja utakmica s njima je pokazala da možemo. U Aalborgu će biti teže, ali spremni smo na to i najbitnije da smo svi zdravi. Znamo sve njihove dobre, ali i loše strane. Moramo se čuvati njihove polukontre, dobro se vraćati i biti mirni u napadu. Imali smo +2 pred kraj s njima u Zagrebu, na kraju smo spašavali bod. Stekli smo nešto iskustva i kroz klub i reprezentaciju. Pokazali smo iskorak u prvom dijelu sezone i sada očekujemo još više. Ako su nas sada bolje skautirali, onda ćemo reći da smo i mi njih, s te strane nema straha – zaključio je Klarica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:20