Karpo Sirotić

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
LIGA PRVAKA

Zagreb ostao nadomak senzacije u Parizu: ‘Ovako držati momčad od 20 milijuna eura...‘

Trener Andrija Nikolić imao je vatrenu premijeru u Parizu, ali je položio ispit
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. rujan 2023. 21:10

Za rukometaše Zagreba i dalje nema bodova u ovoj sezoni Lige prvaka. Dojam je protiv PSG-a bio bolji nego protiv Kiela, ali on se ne broji.

Andrija Nikolić imao je vatrenu premijeru u Parizu, ali bi se moglo reći da je bez obzira na poraz položio ispit.

- Sigurno da možemo biti zadovoljni nakon turbulentnog tjedna. Uvijek nakon smjene dogodi se energija, zadovoljan sam njihovim pristupom, žao mi je samo da nije duže ostao egal, da su nam se na kraju odvojili i mirno otišli do pobjede. Tražili smo energiju, dio toga je i u promjeni koja se dogodila. Morales? Ne znam, mislim da je skočni zglob, vidjet ćemo ovih dana.

Karpo Sirotić nakon vrlo dobre utakmice kaže:

- Ostaje veliki žal, držali smo jednu jako moćnu momčad u egalu i jako su se mučili s nama. Falilo je nakon zadnjeg time outa da realiziramo jedan od četiri napada, ali nismo uspjeli. Mislim da smo dobro reagirali i da bi nam to trebao princip igre za utakmice koje dolaze. Momčad koja vrijedi 20 milijuna eura godišnje držati ovako 55 minuta, mislim da je to dobro. Prošli tjedan je bio loš dan, nismo bili fokusirani kao što smo danas. Kolstad je sljedeći protivnik, Norveška u malom, ne moćni kao PSG, ali mislim da s ovom igrom možemo biti gazde na svom terenu, jer smo to zaslužili i mi i naši navijači.

Luka Klarica nakon odličnog izdanja u Parizu:

- Bila je totalno suprotna utakmica nego protiv Kiela. Dogovorili smo nekoliko taktičkih stvari, ali polukontra PSG-a bila je jako teška. Pokazali smo da možemo i da zaslužujemo biti u Ligi prvaka. Zabrljali smo zadnjih deset minuta, nismo imali snage za dovršiti i oni su pobijedili. Zašto nam se događa blokada nekad, ne znam, ali znam da je Kolstad jak protivnik i da moramo biti na ovoj razini da bismo se nadali ponekom bodu.

Nikola Karabatić autoritetom je pokazao što znači PSG-u, zabio je dva teška gola u prvom dijelu:

- Bila je odlična utakmica, Zagreb je igrao jako dobro danas. Igrali su jako agresivno u obrani i nama je trebalo dvadesetak minuta da dignemo agresivnost na potrebnu razinu. Bio je agresivan rukomet, ali dobili smo. Zagreb je dosta bolje izgledao nego protiv Kiela. Nije me to iznenadilo, jer sam znao da će nakon takvog poraza tako reagirati. Možda nije cijela momčad bila spreman za to, ali znamo da nijedna utakmica neće biti laka. Ne opterećujem se zadnjom sezonom, očekivanjima, mislim samo na sljedeći trening, jer on može biti kraj. Zato uživam igrati, sve sam osvojio i više puta nego što sam sanjao kada sam bio klinac. Najljepši kraj bi bio oprostiti u Parizu na OI, ali to je još daleko. Ako stignem do tamo super, ako ne to je život, sport.

U subotu u 19.00 u Gorici domaća liga, u četvrtak u 18.45 u Areni Kolstad u Ligi prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. studeni 2023 08:57