Slavko Goluža

 Ronald Goršić/Cropix
LIGA PRVAKA

Zagreb propustio meč-loptu, u srijedu imaju zadnju šansu. Goluža: ‘Nedostaje nam treninga, hvatamo formu‘

Tek što su se vratili iz Portugala, rukometaši PPD-a već u utorak putuju u Dansku
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. veljača 2023. 12:08

Zagreb se nakon dva putovanja u Porto i tri dana u lijepom portugalskom gradu vraća doma s porazom. Šanse za prolaz nije izgubio, ali dojam je da su sada puno manje, premda ima još jednu meč-loptu u srijedu u Danskoj. Wisla će svoju nadu imati u Portu, a to se čini kao prihvatljivija opcija nego GOG. No, tko zna, vidjet ćemo…

Slavko Goluža, trener zagrebaša bio je silno razočaran nakon propuštene meč-lopte.

- Mislim da smo prvi dio napravili dobru zalihu, imali zicer za +4, ali prebrze odluke i tehničke pogreške vratile su Porto u igru. Drugi dio gol za gol i lopta je otišla na njihovu stranu na kraju. Previše smo bili u duelu, premalo smo puštali loptu, oni su jaki jedan na jedan, tu smo se trošili. Na njihovih 7 na 6 smo dobro reagirali, ali su oni bili strpljivi i to odradili do kraja. To je iskustvo. Pokušali smo s 5-1 i morali smo riskirati, ali nije nažalost bilo dosta.

Danas je povratak, u utorak se putuje za Dansku, u srijedu je utakmica s GOG-om?

- Što se nas tiče vidi se da nam fale treninzi, razbijenog smo ritma, formu lovimo kroz utakmice. Tu smo u tri dana imali jedan trening, jer nismo imali opreme, u Dansku idemo praktično bez treninga, ali moramo dignuti glave i gledati optimistički. Ja se nadam da će Porto odigrati do kraja maksimalno korektno i to je to - zaključio je Goluža.

Zvonimir Srna zabio je četiri gola, puno truda, ali nije išlo…

- Dobro smo krenuli, borbeno, motivirano, imali smo rupu na kraju prvog dijela. Opet smo se vratili i opet smo pali, pa se opet vratili i što reći. Bili su bolji u završnici i čestitam im na pobjedi. Mi smo još u osmini finala, idemo u Dansku i onda ćemo sve znati.

Magnus Andersson, trener Porta bio je zadovoljan nakon pobjede.

- S obzirom na to da smo u tjednu iza nas izgubili sve šanse za plasman u drugi krug Lige prvaka, jako sam zadovoljan reakcijom svoje momčadi. Dobro smo reagirali u trenucima kada je Zagreb bio u prednosti i u prvom i u drugom dijelu kada je dostigao našu razliku. Uspjeli smo pronaći rješenja za nezgodne situacije, Mitrevski nas je podržao svojim obranama i jako smo sretni zbog svoje druge pobjede ove sezone.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 07:00