Timur Dibirov

 RANKO SUVAR Cropix
PROBLEMI S KADROM

Zagreb u problemima. Nakon tri uzastopna poraza, na gostovanje u Ligi prvaka idu bez zvijezde

"Mislim da nismo potonuli s obzirom na rezultate u posljednje vrijeme", kaže Luka Klarica
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. listopad 2024. 08:05

Zagreb "šara" ove sezone s formom u Ligi prvaka. U pet odigranih kola ima jednu sjajnu pobjedu i četiri poraza, od kojih tri to nisu morali biti, ali tako je kako je. Sada mu u 6. kolu dolazi gostovanje u Nantesu kod momčadi koja je ove sezone dobila velike protivnike PSG, Kielce i Magdeburg, koja je uoči utakmice apsolutni favorit za pobjedu.

Zagreb uvijek dobro igra u Nantesu, ali nikad do sada nije došao do boda, barem. Dvaput je poražen s dva, jednom golom razlike. U sjećanju ostaje poraz od jednog gola razlike kada su crnogorski suci zaboravili dosuditi očiti faul Nantesa na kraju susreta, no poraz nikad nije pobjeda.

Zagreb je, uz sve, u problemu jer prvi put otkad je došao u Zagreb u momčadi neće biti Timura Dibirova. Njegova ozljeda lista je ozbiljna, dupla, možda nije smio igrati ni protiv Barcelone, ali je igrao i to cijelu utakmicu, što se moralo osjetiti, pa ga sada nema, možda bi bilo dobro izliječiti ga i vratiti tek nakon gostovanja u Magdeburgu tjedan dana iza Nantesa.

Jer Magdeburg će nakon toga stići u Zagreb. Problem s Dibirovom nije običan, jer se nekoliko tjedana prije njega ozlijedio Davor Ćavar, ne igra, pa je Zagreb praktično ostao bez lijevog krila, te će na njihovo mjesto uskočiti mladi Jakov Celegin kojeg smo ove sezone vidjeli u domaćoj ligi i na turniru u Doboju. Jednom mora početi, savršeniju priliku nije mogao dobiti. Pokazuje da može, ali u Ligi prvaka za početak treba smanjiti očekivanja i pomoći mu. Mladost je to.

image

Jakov Celegin

RK ZAGREB

Problem s pivotima je stalan. Faljića nema, Trivković je nakon početnog zanosa očekivano pao i ozlijedio se i slijedi mu dug put do konstante, dok se Walczak krpa, posljednji susret u ligi je igrao dobro, ali nema konstantu ove sezone u društvu u kojem se očekivalo da bude neprikosnoveni broj 1 na crti. To nisu mali problemi za Andriju Nikolića, no navikao se nositi s time.

Ostatak momčadi je na nogama, Kos je najavio buđenje protiv Barcelone, što bi bio veliki plus, kao i konkretniji Pavlović koji ne mora igrati samo posljednje tri minute, koji mora popraviti "mekana" dodavanja, prolaz, kao često ove sezone, jer utakmica je duga, a Beljavski koliko god dobar ne može sve sam.

Vratari su sjajni, nakon Mandića vidjeli smo to i od Grbavca i takvi vratari su opasnost za svakog protivnika. Dakle, ima prostora i za bolje usklađivanje posla, baš kao što ima i realnih problema u momčadi, najviše s gubljenjem lopti i s realizacijom zicera. To su dvije stvari koje Zagreb mora popraviti za ovakvu razinu natjecanja. To nije pitanje, to je moranje, jer bez toga neće biti - ništa.

image

Miloš Kos

GORAN MEHKEK Cropix

Andrija Nikolić, trener Zagreba uoči gostovanja u Nantesu kaže:

- Nantes je odličan ove sezone i u domaćoj ligi i u Europi. Mi imamo stalno nekih problema, sada smo bez Dibirova, što je nemoguće nadomjestiti. Od prije smo i bez Faljića, Kraljevića, Ćavara, ali što je tu je. Imamo igrače s kojima ćemo pokušati to nadomjestiti.

O samoj momčadi Nantesa više je rekao Luka Klarica.

- Njihov najbolji igrač je Minne na sredini, od njega sve kreće. Jako važan je Briet koji je lijevi vanjski, igra u sredini obrane i djeluje kao da se ne umara. Mislim da nismo potonuli s obzirom na rezultate u posljednje vrijeme, da bi to u Francuskoj bez obzira na probleme koje imamo moglo dobro izgledati.

Treba reći da Nantes ove sezone igra iznad realnih očekivanja, jer su ga napustili Cavalcanti (Melsungen), Maqueda i Monar (Kielce), Toto (Szeged), Damartin (Tatabanya), da je samo malo ranije umjesto Hallgrimssona koji je sada u Wisli iz Veszprema stigao Biosca, da su novi igrači Gaber, Tournat, Yoshida - sve tri pivota, ljevak Abdi. Puno je to promjena koje je Cojean riješio sjajno u jako kratkom vremenu. Bit će teško Zagrebu.

19

godina ima Jakov Celegin, rođen je 12. VII. 2005.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. listopad 2024 08:07