GORAN MEHKEK Cropix
EHF LIGA PRVAKA

Zagreb vodio ljutu bitku u Francuskoj, pa pao u drugom dijelu, Montpellier odnio pobjedu i izborio četvrtfinale

Najefikasniji kod Montpelliera je bio Skube sa šest golova, a Zagreb su predvodili Faljić i Čupić koji su bili precizni po četiri puta
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 03. travanj 2024. 22:24

MONTPELLIER - ZAGREB 30:24 (14:14)

ZAGREB: Mandić (12), Grbavac; Kos 2, Ćavar 3 (1), Walczak, Faljić 4, Klarica 3, Gojun 1, Srna 2, Horvat, Sirotić 2, Čupić 4 (4), Dibirov, Kavčić 1, Glavaš 2, Suholežnik. Trener: Andrija Nikolić

MONTPELLIER: Bolzinger (1+1), Desbonet 1 (6); Karlsson 4, Simonet 2, Pellas 4 (3), Fernandez, Guigon, A. Lenne 4, Skube 6 (4), Prat, Konan, dos Santos 2, Porte 3, Y. Lenne 2, Berthier, Načinović 2. Trener: Patrice Canayer.


Bez ikakvih skrivenih navijačkih namjera ovaj put možemo zaista reći - prava šteta - rukometaši Zagreba nisu zaslužili ispasti iz Europe. Nažalost, oni nisu protiv Montpelliera uspjeli ostvariti pozitivan rezultat nakon 27-27 iz prve utakmice u Zagrebu; u uzvratnoj play-off utakmici osmine finala Lige prvaka za ulazak među osam najboljih europskih momčadi poraženi su od istoimene momčadi rezultatom 30-24 (14-14) u utakmici u kojoj je hrvatski prvak dugo imao inicijativu. Igrači Nenada Šoštarića, koje je opet vodio Andrija Nikolić, pružili su francuskom klubu dostojan otpor, no presudio je pad u igri u drugom poluvremenu.

Inicijativa Zagreba

Furiozno su u utakmicu krenuli Zagrepčani, poveli su 2-0 golovima Srne, držali su prednost zahvaljujući obranama Mandića kao i izuzetnoj borbenosti u obrani. Vodili su gosti u uvodnih 10-ak minuta, a zatim je Montpellier zahvaljujući nekoliko pogrešaka u napadu došao do prvog i jedinog vodstva u prvom poluvremenu (8-7). No zabili su zatim Gojun, Glavaš, Faljić i Klarica te je hrvatski prvak opet dohvatio dva plusa (8-10) koja je držao neko vrijeme, ali ih i njih u završnici prvog dijela ponovno ispustio pa se u zadnjih 30 minuta krenulo od nule (14-14).

I opet su Nikolićevi igrači odlično reagirali na startu drugog poluvremena i ponovno ostvarili dva gola prednosti Čupićevim realiziranim sedmercem, te s dva gola Faljića s crte. No, domaćin je opet uzvratio mini serijom za preuzimanje vodstva koje je moglo biti i izraženije da krakati Mandić na vratima nije nastavio skidati zicere. Nažalost, nije to bilo dovoljno jer je sad Montpellier iskoristio dužu klupu i preuzeo inicijativu koja je rezultirala s četiri njihova gola plusa u 50. minuti nakon što se, da stvar bude gora, ozlijedio Miloš Kos.

Pad u drugom dijelu

Nisu se predavali Zagrepčani do kraja, no igrači Montpelliera usporili su igru i utvrdili obranu koja je u prvih 20 minuta drugog poluvremena popustila samo pet puta. Pellas je zabio dvaput, a Skube i Karlsson po jednom za plus pet koje je nemoguće bilo dostići. Posebno jer je Zagreb zapucao dva sedmerca. Nikolićeva igra sedam na šest u završnici nije urodila plodom. Bez obzira na ispadanje, hrvatski je prvak pokazao ove sezone puno više nego prethodnih te je za očekivati da sljedeće sezone može i korak dalje. Naravno, pod pretpostavkom da veći dio momčadi ostane na okupu.

Ostali rezultati play-offa: Kielce - GOG Gudme 33-28 (33-25). Veszprem u četvrtak dočekuje Pick Szeged (37-30), a PSG Wislu (30-26). U četvrtfinale su direktno ušli Kiel, Magdeburg, Aalborg i Barcelona. Zagrepčane sada u domaćem prvenstvu očekuje važna utakmica protiv Nexea u Našicama (nedjelja, 19.00).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 18:24