Ivan Ćupić

 GORAN MEHKEK Cropix
LIGA PRVAKA

Zagrebaši riješili Spačvu za 20 minuta, a sad ih čeka veliki protivnik u Europi: ‘Promašujemo puno zicera...‘

Drugi dio sezone otvoren prvenstvenom pobjedom protiv Spačve, u četvrtak slijedi nastavak Lige prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. veljača 2024. 23:50

Zagreb je u subotu otvorio drugi dio sezone prvenstvenom pobjedom protiv Spačve. To je samo bilo zagrijavanje pred uzbuđenja koja slijede i odnose se na Ligu prvaka, gdje je Zagreb u velikoj borbi da se održi u eliti nakon grupne faze. Zagreb je trenutno šesti u skupini A i to mjesto znači prolaz. Zagreb ima 10 bodova, bod više od norveškog Kolstada i deset više od posljednjeg Pelistera koji se već oprostio od daljeg natjecanja. Zagreb će biti u četvrtak gost danskog Aalborga koji je drugi na tablici skupine samo sa dva boda više, dok će Kolstad na gostovanje u mađarski Szeged....

Na neki način Zagrebova se priča za drugi dio sezone tek sklapa. Na klupi se Andriji Nikoliću priključio prvi trener Nenad Šoštarić, na terenu su protiv Spačve nedostajali jako bitni Walczak, Kavčić i Srna, tako da je neku ozbiljniju procjenu stanja jako teško donijeti prije puta u Dansku. Protiv Spačve Zagrebu je bilo dosta 20 minuta ozbiljnog rukometa da riješi utakmicu, protiv Aalboga mu možda ni 60 neće biti dosta. Morat će biti na iznimno visokoj razini da bi ugrozili odlični danski sastav koji cilja direktan plasman u četvrtfinale.

Što se moglo vidjeti protiv Spačve? Da obrana bez Srne i Walczaka, uz Gojuna, ima dosta problema, makar je Mandić i dalje na visokoj razini na golu. Da napadu bez Kavčića puno lakše pada koncentracija, da Sirotić još uvijek previše gubiti lopte da bi se stabilizirao u postavi. To se ne vidi toliko protiv Spačve, ali protiv Aalborga... Kos i Klarica su na dobroj razini, Morales je dobar dodatak Klarici. Krila moraju popraviti realizaciju, posebno Glavaš koji i dalje dosta promašuje. Treba Zagrebu i Faljić iz prvog dijela sezone koji je u stanju pokriti svaki obrambeni problem, ali i odigrati dobru napadačku rolu. Svaka utakmica, bila ona sa Spačvom ili s Aalborgom jako je važna za ovu momčad Zagreba i samo ih to mora voditi da bi napredovali.

- Zadovoljan sam protiv Spačve samo drugim poluvremenom. Problem nam je bila rotacija, ali htjeli smo vidjeti one koji ne igraju obranu u tom segmentu. Drugi problem je da da smo promašili dosta zicera, to moramo popraviti. Sada nam je bitno da nam se oporave igrači bitni za rotaciju i da te neke detalje postavimo za Aalborg. Najviše nam sada treba zdravlje, jer ti problemi nam se najviše odražavaju na obranu - kaže trener Šoštarić.

Dva gostovanja koja slijede, prvo u Aalborgu, onda u Kolstadu, mogu biti presudna za Zagreb i zato u Skandinaviji moraju biti maksimalni.

- Teških pet tjedana rada je iza nas, kompletiranje je tijeku. Okrenuli smo se Aalborgu, nadam se s boljom rotacijom nego protiv Spačve. Ako su oni drugi, dva boda više, ako smo odigrali egal u Zagrebu, želimo nastaviti u tom tonu, iskoristiti priliku ukaže li nam se - zaključak je Ivana Čupića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:57