Jakov Gojun

 Michal Stanczyk/cyfrasport/imago Sportfotodienst/profimedia
VELIKI SUDAR U LIGI PRVAKA

Zagrebov ‘ministar obrane‘: Kad sam došao ovamo, vladalo je zatišje. Sad se i navijači bude

PPD Zagreb u četvrtak u Areni traži super važne bodove protiv Pick Szegeda
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. studeni 2023. 14:18

Jako teška utakmica u četvrtak u Areni čeka Zagreb. Super važna utakmica protiv protivnika kojeg je teže dostići do kraja grupne faze. Za to je pobjeda iznimno važna, do nje će biti jako teško doći, iako stoji činjenica da je Zagreb ove sezone odličan, da je u Szegedu odigrao super utakmicu koju nije trebao izgubiti, ali puno se toga lošeg dogodilo ove sezone, nije sve bilo najpoštenije, ali što je tu je. Vrijeme se vratiti ne može.

Zagreb je frustriran, dok će emocije itekako dobro morati kontrolirati da bi ostvario cilj. Szeged je jedan od razloga da je tako, jer poraz u Mađarskoj se nije trebao dogoditi. Pričati o tome zašto, nema više nikakvog smisla, jer život ide dalje i Szeged sada dolazi u Zagreb. Zagreb će u tom susretu biti jači za Zvonimira Srnu, ali slabiji za Walczaka, dok će Szeged biti jači za Szitu koji je prije tjedan dana riješio utakmicu u korist svoje momčadi na gostovanju kod Pelistera.

- O Szegedu ne treba trošiti riječi, kao i o tome da će utakmica biti teška. Imamo snagu, imamo kvalitetu, dižemo se iz utakmice u utakmicu i vjerujem da ćemo to pokazati u srijedu u Areni. Walczak nije trenirao, nismo sigurni da će moći nastupiti, ostali su OK - kaže Andrija Nikolić koji će i u srijedu voditi momčad, jer će trener Nenad Šoštarić morati na operacijski zahvat da bi riješio problem s kičmom.

Frustrirani ste ove sezone nakon svega što vam se izdogađalo, koliko to može biti opasno?

- Nije nam bilo ugodno u Szegedu, zbog grešaka smo propustili bod ili čak dva, ali to sada više nije važno. Što se emocija tiče, mislim da su one dobre, bitne i važne, ali moramo biti fokusirani na svoju izvedbu i maksimalno koncentrirani.

image

Andrija Nikolić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Završnice su problem, u njima je ostalo puno bodova. Koliko ste popravili te stvari?

- Teško je reći u postotku koliko je to, ali mislim da smo bolji, nego što smo bili. Ne smijemo zaboravljati da igramo protiv protivnika koji su odigrali 100 takvih utakmica, a mi ipak nismo.

Jakov Gojun je jedan od onih koji su odigrali sto takvih utakmica...

- Jako bitna utakmica za nas da i dalje sanjamo o polasku skupine. Osim Pelistera nismo bili favoriti doma, a sada smo mislim favoriti protiv Szegeda. Vrijeme je da neke stvari prelomimo u našu korist. Vjerujem da će nas navijači ponijeti.

Nikolićev "ministar obrane" predvodi najbolju obranu Lige prvaka.

- Obrana je naš zaštitni znak proteklih godina - odmah naglašava Gojun.

- Najbolji jesmo, ali imamo šest bodova, predzadnji smo u skupini. Trebamo tu obranu bolje kapitalizirati, istrčati koju polukontru više. Istina, htio je i Kielce istrčati nama, pa nije uspio. Vjerujem da će nam se to otvoriti, jer danas igrati rukomet "šest na šest" je jako teško. Mandića na golu isto moramo pohvaliti, sjajan je ove sezone. Istina je da ima još dosta toga od Lige prvaka, ali mi u srijedu moramo pobijediti i nema se tu što više dodati.

Nekoliko riječi o Szegedu?

- Szeged je dobra momčad, godinama zajedno, kada im jedan fali, ne fali im kao kada nama fali jedan. Oni su možda bolji u rotaciji, ali to ne presuđuje uvijek.

Što ćemo s podrškom u Areni?

- Kada sam došao prije dvije i pol godine iz Njemačke bilo je sve potiho, sada se to probudilo i želimo vratiti rukomet na mjesto koje zaslužuje, s navijačima proslaviti novu pobjedu u Ligi prvaka - zaključio je Jakov Gojun.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 21:59