MARKO TODOROV Cropix
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Zagrepčani na teškom gostovanju, svaki pristojan poraz bio bi očekivan. Oči uprte u Blau Granu

Nastavlja se elitno natjecanje, branitelj naslova Magdeburg nakon poraza od Veszprema u Barceloni
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. rujan 2023. 15:17

Liga prvaka ulazi u svoj uobičajeni ritam. Nakon prošlotjednog starta, na redu je već 2. kolo. Apsolutni derbi kola je sudar Barcelone i Magdeburga u Blau Grani. Magdeburg je otvorio porazom doma od Veszprema, dok je Barca pobijedila u Montpellieru i bit će zanimljivo vidjeti reakciju europskog prvaka koji s dva poraza već u startu može ugroziti priključak vodećima u utrci za direktan plasman u četvrtfinale.

Kada smo već kod skupine B, Celje će doma protiv Porta moći iskušati pravo stanje stvari ove sezone kada je riječ o ambicijama i saznati koliko je ustvari bilo blizu uspjeha u Danskoj prošli tjedan. Wisla isto protiv GOG-a u Plocku. Jedini susret s velikim favoritom je u Veszpremu, gdje gostuje Montpellier nakon startnog poraza doma od Barcelone.

U skupini A Zagrebu dolazi jako teško gostovanje u Parizu, a i bez da budemo grubi, svaki pristojan poraz bio bi očekivan. Neki bi rekli ispod 10 razlike, ali ispod 10 je bio i protiv Kiela, pa nije izgledao pristojno zbog čega je na kraju otišao trener Slavko Goluža. Jako je važno vidjeti reakciju momčadi nakon promjene, jer na startu nikako nisu izgledali dobro.

Najzanimljiviji susret skupine A bit će gostovanje Kielca u Kolstadu. Poljaci su 1. kolo izgubili doma od Aalborga i drugi poraz im nikako ne bi lako legao, kao ni Magdeburgu. A Kolstad koji je svoju premijeru u Ligi prvaka dobio u Bitoli, sada će imati prvi pravi test ove sezone i taj će test puno toga reći. Jako male su šanse Pelistera u Aalborgu, makar je uvijek nezgodno prekrižiti bilo koga dok se igra.

2. KOLO, SKUPINA A: Aalborg - Pelister (sri 20.45), Kiel - Szeged, PSG - Zagreb, Kolstad - Kielce (čet. 18.45); POREDAK: Kolstad 2 (+9), Kiel 2 (+7), Aalborg 2 (+3), PSG 2 (+2), Szeged (-2), Kielce 0 (-3), Zagreb 2 (-7), Pelister 0 (-9).

SKUPINA B: Celje - Porto, Wisla - GOG (sri. 18.45), Veszprem - Montpellier, Barca - Magdeburg (čet. 20.45); POREDAK: Barcelona 2 (+5), Veszprem 2 (+5), GOG 2 (+2), Porto 2 (+1), Wisla 0 (-1), Celje 0 (-2), Magdeburg 0 (-5), Montpellier 0 (-5).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 13:12