ATTILA KISBENEDEK Afp
LIGA PRVAKINJA

Braniteljice naslova Vipers svladale Gyori ETO i treću godinu zaredom izborile finale Lige prvakinja

Jamina Roberts s osam i Marketa Jerabkova sa sedam golova bile su najefikasnije kod Vipersa
Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2023. 17:08

Rukometašice norveškog Vipersa iz Kristiansanda prve su finalistice ovosezonske Lige prvakinja, braniteljice naslova su u "reprizi" lanjskog finala svladale mađarski Gyori ETO sa 37-35 (23-18).

Nakon izjednačenog početka susreta igračice Vipersa su krajem prvog poluvremena stigle i do najvećih sedam golova prednosti (20-13), a na odmor su otišle s pet pogodaka viška.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

U nastavku je Vipers bio u stalnoj prednosti od tri do šest razlike sve do 57. minute kada je Gyori ETP prvi put smanjio na dva razlike 836-34), a 48 sekundi prije kraja nakon što je Vipers izgubio loptu u napadu mađarski je sastav smanjio i na 36-35 uz igračicu više na terenu. Ipak, Viharjeva je zabila gol 10-ak sekundi prije kraja za konačnih 37-35 i spriječila mogući preokret.

Jamina Roberts s osam i Marketa Jerabkova sa sedam golova bile su najefikasnije kod Vipersa za koji je kapetanica hrvatske reprezentacije Katarina Ježić postigla četiri pogotka uz stopostotnu realizaciju, dok su Stine Bredal Oftedal sa 11 i Ana Gros s devet golova bile najbolje od Gyori ETO-a.

Vipers će tako u nedjelju imati priliku osvojiti treći uzastopni naslov europskih prvakinja, a suparnice u finalu bit će im bolje iz ogleda još jednog mađarskog sastava Ferencvarosa i danskog Esbjerga.

Linker
06. svibanj 2024 12:18