VLADO KOS/CROPIX
LIGA PRVAKINJA

Fantastična utakmica vratarke Hrvatske na gostovanju u Dortmundu, obranila gotovo svaki drugi udarac!

Vratila se nakon ozljede koljena i Ćamila Mičijević, postigla je dva pogotka iz pet pokušaja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. ožujak 2022. 20:27

Rukometašice Metza ostvarile su vrijednu pobjedu u prvoj utakmici play-offa Lige prvakinja. Na gostovanju u Dortmundu svladale su Borussiju 22:30, poluvrijeme 9:18.

Odličnu je partiju u redovima gošći iz Francuske pružila hrvatska reprezentativna vratarka Ivana Kapitanović, koja je s 18 obrana imala fantastičan učinak od 46 % zaustavljenih udaraca Borussije. Vratila se nakon ozljede koljena i Ćamila Mičijević, postigla je dva pogotka iz pet pokušaja.

Najefikasnija je kod Metza bila Meline Nocandy sa šest pogodaka, dok je Alina Grijseels zabila devet golova za domaću ekipu. Metz je ovim rezultatom praktički osigurao i plasman na Final Four uoči uzvrata na domaćem terenu. U četvrtfinalu je trebao igrati s ruskim Rostovom, koji je izbačen iz natjecanja.

Slovenski Krim Mercator pobijedio je mađarski Ferencvaroš 33:26 (15:14). Ljubljančanke su u nastavku slomile otpor gošći, a hrvatska reprezentativka Paula Posavec nije se upisala u strijelce. Krimovke je do pobjede odvela Ana Gros koja je nedavno stigla iz moskovskog CSKA, zabila je čak 13 golova. Angela Malestein postigla je sedam pogodaka za Ferencvaroš.

U nedjelju u 16 sati prvu utakmicu play-offa igraju danski Odense i francuski Brest.

Linker
07. svibanj 2024 13:12