Kristina Prkačin

 ROMANA MIHALEC/RK PODRAVKA
KRISTINA PRKAČIN

Hrvatska reprezentativka jedna od najvećih pojačanja Podravke: ‘Liga prvakinja za mene je novi izazov‘

U Koprivnicu je stigla ovog ljeta iz rivalskog kluba Lokomotive
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. kolovoz 2024. 13:28

Kristina Prkačin (26), hrvatska reprezentativka i donedavna članica zagrebačke Lokomotive, bit će veliko pojačanje za Podravku Vegetu u novoj sezoni.

- Dobro je, zadovoljna sam. U Hrvatskoj sam i to mi je najvažnije. Dojmovi su zasad samo pozitivni - kaže Kristina o prvim dojmovima u Koprivnici.

Iako je i s Lokomotivom osvajala trofeje, iako je iskusila rumunjsku i mađarsku ligu, djevojci iz Mokošice pokraj Dubrovnika, Podravka je dosad najviša rukometna razina.

- Zadovoljna sam dosadašnjom karijerom. Kad sam tek došla u Zagreb, prioritet mi je bio da završim školovanje. Diplomirala sam na Kineziološkom fakultetu, dok je rukomet ipak nekako bio na drugom mjestu, no zapravo jednako važan. Sad je rukomet u prvom planu i mogu mu se u potpunosti posvetiti. Imala sam tu polusezonu u Mađarskoj s kojom nisam bila zadovoljna igrački, ali sam naučila neke druge stvari i odrasla u glavi. U Rumunjskoj mi je stvarno bilo super, ali sam se željela vratiti kući kako bih završila fakultet - objasnila je visoka Dalmatinka.

image

Kristina Prkačin

R. MIHALEC/RK PODRAVKA

U derbijima s Podravkom bila je na suprotnoj strani, kakav je osjećaj sad kad je promijenila klub?

- Zna se da su Lokomotiva i Podravka rivali već dugo godina. Ja sam uvijek cijenila Podravku, kao što sam voljela Lokomotivu u kojoj sam provela najviše vremena te odrasla i u rukometnom i u životnom smislu. Ne mogu reći da imam neki poseban osjećaj zbog transfera. Svi znamo da je Podravka u nekim stvarima puno profesionalnija, dosta cura s kojima sam krenula u Lokomotivi su sad ovdje, došla sam i ja, možemo reći da imamo jednu malu ekipu iz Lokomotive u Koprivnici.

Kako prolaze pripreme?

- To je onaj najmanje zanimljiv dio, no svjesne smo koliko je tjelesna priprema važna za dobru sezonu. Odradile smo ono najteže, sad je već bolje jer su došle utakmice.

Kako vam izgleda Podravka, kakva će biti ekipa u novoj sezoni?

- Očekujem da ćemo biti dobre, s obzirom na to da su to uglavnom domaće cure, s par igračica s drugim putovnicama koje su također naše. Imamo jednu od mlađih ekipa, a ići ćemo korak po korak. Liga prvakinja je za mene novi izazov, još nisam imala priliku igrati u tom natjecanju, ali očekujem da će sezona za nas biti uspješna i bez ozljeda. Najvažnije je da idemo iz utakmice u utakmicu i da stalno napredujemo.

image

Kristina Prkačin

ROMANA MIHALEC/RK PODRAVKA

Što vi možete pružiti ekipi?

- Mislim da mogu pomoći u oba smjera, i u obrani i u napadu. Kako trener u određenom trenutku procijeni da mu više odgovara, ja sam spremna dati sve, pa makar to bila samo obrana ili samo napad.

Podravku se ipak najviše prati kad igra europske utakmice, ove sezone ponovno je na redu Liga prvakinja. Kakve su ambicije u europskoj eliti?

- Svaka ekipa u Ligi prvakinja je vrhunska, a da smo mogli birati skupinu, možda bismo je složili upravo ovakvu. Naravno da je to najjači rang, dok u našoj ekipi ima dosta igračica koje još nisu na toj razini. Očekujem da ćemo pružiti jako dobar otpor svakom suparniku, da ćemo pokazati ono najbolje što možemo u tom trenutku i nastojati ostvariti što više pobjeda. Znamo koliko će svaka utakmica biti zahtjevna, mi ćemo tek nakon par kola znati gdje smo i što smo. Naravno, očekujem da ćemo biti dobre, sigurno je da ćemo se boriti i davati sve od sebe.

Kako Kristina živi izvan rukometa?

- Društven sam tip osobe, nisam od onih koji vole biti sami i u zatvorenim prostorima. Više sam za društvo i druženja, u Koprivnici stvarno imam cura s kojima sam jako dugo prijateljica. Volim provoditi slobodno vrijeme s njima, inače imam kućnog ljubimca psa, tako da sam ostalo vrijeme sa psom, s dečkom, s obitelji i prijateljima. Generalno, druženja i čitanje knjiga - zaključila je nova igračica Podravke Vegete.

Linker
17. kolovoz 2024 13:28