Cropix
ŽENSKI RUKOMET

Liga prvakinja: Rukometašice Lokomotive pretrpjele poraz u Zagrebu od susjeda

Kod Zagrepčanki je prednjačila Tena Petika s osam golova dok je Gros bila najbolja kod Mađarica
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 14. siječanj 2023. 22:19

LOKOMOTIVA - GYÖR 16:27 (8:14)

LOKOMOTIVA: Ivančok (10), Novosel; Burić 1, Tupek, Malec, Birtić 1, Posavec 1, Ćurić, Dramac 1, Petika 8 (4), Japundža 3, Kaluđerović, Bilandžić, Sedloska, Škarić, Jarak 1. TRENER: Nenad Šoštarić.

GYÖR: Solberg (12+2), Toft; Haugsted 1, Blohm 3, Schatzl 1, Hansen, Gros 8 (5), Oftedal 4, Gyori-Lukacs 1, Fodor 1, Nze Minko 4, Broch 2, Faluvegi 1, Farkas 1 (1). TRENER: Ambrosio Jose Martin Cedres.

SEDMERCI: Lokomotiva 6 (4), Györ 6 (6).

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 6 minuta (Jarak, Kaluđerović 2+2), Györ 6 minuta (Faluvegi, Hansen 2+2‘).

IGRAČICA UTAKMICE: Silje Solberg.

ZAGREB Dvorana Sutinska vrela. Gledatelja 490. Sutkinje: Jelena Vujačić i Anđelina Kazanegra (Crna Gora).


Dvojbi oko pobjednica ovog susreta nije bilo i puno prije nego je on počeo. Rukometašice Györa su aktualne viceprvakinje Europe, a mađarski klub je nakrcan zvijezdama ovog sporta. U prvoj utakmici u Mađarskoj početkom listopada bilo je 32:16 za Györ, a sada su lokosice na svom terenu ponovo zabile 16 golova, ali primile pet manje. Od 16 golova Lokomotive pola ih je zabila Tena Petika, koja je imala učinak 4/4 iz sedmeraca i 4/6 iz igre.

Lokomotiva je jako dobro ušla u susret, naglasak je logično bio na obrani i u prvih 20 minuta dopustile su gošćama samo 6 golova. Napad je strpljiv i lokosice su posljednjih 10 minuta prvog dijela dočekale u egalu 6:6. Nakon toga do izražaja dolazi kvaliteta mađarske ekipe, norveška vratarka Silje Solberg prvi dio završava s 9 obrana dok Stine Oftedal i Estelle Nze Minko ubacuju u "brzinu više" i Györ radi seriju 6:0. Domaće nakon toga smiruju igru, Lena Ivančok brani par lopti, Tena Japundža zabija dva teška pogotka i na predah se odlazi sa prednošću gošći 14:8.

U nastavku prednost Mađarica raste, a trener Šoštarić iskušava nekoliko opcija u napadu kojim dirigira Stela Posavec. Međutim, protiv visoke obrane Györa predvođene s Line Haugsted i Yvette Broch trebalo se izboriti za svaki gol. Vrijedi istaknuti kako je Tena Petika nakon uvodnih promašaja Malec i Tupek iz sedmeraca preuzela tu ulogu i pronašla lijek za Silje Solberg.

- Razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe je očita i bila je vidljiva na terenu. Bez obzira na to, smatram da smo odigrali dobru utakmicu. Zadovoljan sam s 5-1 obranom, međutim u napadu smo promašili previše čistih prilika - rekao je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive, dok je Ambrosio Jose Martin Cedres, trener Györa, dodao:

- Mislim da smo se dobro pripremili i odigrali jednu jako dobru utakmicu. U početku smo se malo mučili u napadu, ali kasnije smo uspjeli uhvatiti pravi ritam. Čestitke Lokomotivi na kvalitetnom izdanju.

Kad s druge strane imaš golmanicu kao što je Solberg onda nije lako zabiti 8 golova, ali Tena Petika je imala rješenja za sjajnu Norvežanku.

- Naš cilj je uvijek isti, dati sve od sebe i vidjeti gdje će nas to na kraju dovesti. Györ zaista ima nekolicinu nevjerojatnih igračica, ali mislim da je naša obrana zaista funkcionirala jako dobro u tih prvih 20-tak minuta. Kasnije zbog smanjene rotacije nismo uspjele zadržati isti ritam, ali mislim da sveukupno možemo biti zadovoljne ovim izdanjem - rekla je Petika.

Ana Gros je pohvalila igru Zagrepčanki s kojom je mađarska ekipa imala puno problema u prvom poluvremenu.

- U prvih 15-20 minuta obrana Lokomotive je bila zaista agresivna i teško smo pronalazile rješenja, ali u nastavku smo strpljivom igrom uspjele pronaći način da probijemo taj blok. Naša golmanica je također bila sjajna.

Iduća utakmica Lokomotive na rasporedu je 21. siječnja u gostima kod Budućnosti.

image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix

Linker
24. travanj 2024 03:01