Lena Ivančok

 RK LOKOMOTIVA
PORAZ U BUKUREŠTU

Lokomotiva se oprostila od Lige prvakinja, Zagrepčanke ostale na jednom bodu nakon 14 teških utakmica

Rapid je bio favorit, a iako je bilo oslabljen, previše je to bilo za ovakvu Lokomotivu.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. veljača 2023. 17:51

RAPID - LOKOMOTIVA 27:22 (15:12)

BUKUREŠT - Nacionalni sportski kompleks. Gledatelja 2500. Sutkinje: Ilijeva i Karbevska (Makedonija).

RAPID: Kapitanović (3), Ciuca (5+1), Sandu; Gutierrez 1, Badea 1, Ostase 2, Kassama 2, Korsos 2, Kanor 9, Perianu, Espinola 1, Fernandez 6 (5), Hernandez 3. TRENER: Carlos Viver.

LOKOMOTIVA: Ivančok (12+1), Novosel; Škarić 1, Japundža 1, Kaluđerović, Petika 7, Posavec 2, Birtić 3, Malec 2, Burić, Tupek 3 (1), Ćurić, Dramac 3, Fureš, Sedloska, Jarak. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Rapid 6 (5), Lokomotiva 3 (2). ISKLJUČENJA: Rapid 8 minuta (Perianu 21, Kanor 30, Fernandez 43, Ostase 58), Lokomotiva 6 minuta (Petika 9, Fureš 51, Kaluđerović 60).

Lokomotiva je porazom završila Ligu prvakinja. Bila je dobra u Bukureštu protiv oslabljenog Rapida, ali i to što Rapid ima je bilo preiskusno da bi Lokomotiva imala pravu priliku. Orlan Kanor je to zorno dokazala. Samo jedan bod iz 14 utakmica na kraju europskog nastupa je premalo za reći da je bilo dobro, ali ako ništa bilo je korisno i prilika da se iduće sezone to digne na bolju razinu.

Rasterećeni i Rapid i Lokomotiva dočekali su susret posljednjeg kola grupe faze. Rapid je naravno bio favorit, ali bitno oslabljen i idealan protivnik za Lokomotivu u ovom trenutku.

No, loše je počela Lokomotiva, skoro sedam minuta na startu nije zabila gol, gubila 4:0 i taj početak odredio je tijek prvog poluvremena. Šoštarić je nakon lošeg uvoda zvao timeout, na teren gurnuo Malec umjesto Posavec, Japundžu na halfa, Dramac na desnu vanjsku. I sve bi bilo OK da Lokomotiva nije radila realizatorske gluposti koje su je koštale da na kraju prvog dijela nema egal, nego da bude u minusu od tri pogotka razlike.

Nakon lošeg početka Lokomotiva je dobro reagirala, Rapid sa skraćenom širinom nije mogao dati gas do daske, Ivančok je nešto obranila i polako se sa -6 Lokomotiva vraćala. Dobre dionice imale su Malec i Petika, ali realizacija je na kraju prvog dijela zaštekala. Malec je fulala penal, Dramac još dvije lopte i to su bili pokloni koje je iskusna Španjolka Alysia Fernandez pretvarala u lake golove iz penala ili na prolaz kraj obrane Lokomotive. I tako ni kriv ni dužan Rapid je vodio tri gola razlike na kraju prvog poluvremena.

Nastavila se Lokomotiva približavati Rapidu i u 40. minuti golom Petike stigle su lokosice na 17:17. No, onda malo peha, malo individualnih grešaka i Rapid se vratio u plus, pa je opet Lokomotiva morala stizati. A protiv iskustva Orlan Kanor je to jako teško, jer prekaljena Francuskinja je solo dionicom uspjela držati kontrolu.

Nije Lokomotiva imala snage za novo stizanje i Rapid je došao do +4 s kojima je mirno mogao privesti utakmicu kraju.

Linker
24. travanj 2024 18:57