Nenad Šoštarić

 RONALD GORSIC Cropix
LIGA PRVAKINJA

Lokomotiva traži prekid crnog niza, Šoštarić: ‘Vrhunska su ekipa, upitno je samo što ćemo mi pokazati‘

‘U Györu smo odigrali 20 minuta odlično, ali u rukometu se ne igra 20 minuta, nego 60 minuta‘
Piše: HinaObjavljeno: 14. listopad 2022. 11:15

Igramo protiv vrhunske ekipe, rekao je Nenad Šoštarić, trener rukometašica Lokomotive koje će u subotu gostovati kod turskog Kastamonu Belediyesija u ogledu 5. kola skupine B Lige prvakinja.

Utakmica počinje u 16 sati, a zanimljivo da obje ove ekipe još uvijek nisu osvojile bod u skupini B. Sve četiri utakmice su izgubile i Turkinje i Lokomotiva pa tako u ovaj subotnji meč ulaze s jednakim nadama, prekidom crnog niza.

"Kastamonu je jako ozbiljan suparnik, koji ima puno kvalitetnih i iskusnih igračica. U njihovoj prvoj sedmorci, osim golmanice, nema ni jedne igračice mlađe od 30 godina. Svaka od tih igračica ima minimalno 100 nastupa za svoje nacionalne reprezentacije. Vrhunska su ekipa. Upitno je samo što ćemo mi pokazati. Mi treneri imamo viziju kako igrati protiv njih, no treba to ostvariti i na terenu. U Györu smo odigrali 20 minuta odlično, ali u rukometu se ne igra 20 minuta, nego 60 minuta. Mi smo dobri kao ekipa, ali loše je kada igramo kao grupa pojedinaca. To se može popraviti samo radom, nema drugog puta“, poručio je trener igračica Lokomotive Nenad Šoštarić, dok je prije dvoboja kod Turske Ana Malec rekla.

"Kastamonu je u skupini u istoj poziciji kao i mi. Mi u toj utakmici nemamo što izgubiti. Idemo odigrati dobru obranu i probati iskoristiti polukontre, zabiti lake golove i možda doći i do prve pobjede. One su jako opasne u napadu, na poziciji pivota imaju Katarinu Ježić te Carlos na desnom vanjskom koja ima odličan šut s vanjskih pozicija. Na prošloj utakmici je postigla 14 pogodaka. Nadam se da ćemo uspjeti sve posložiti u našoj igri i da će rezultat biti u našu korist“, zaključila je Malec.

Linker
20. veljača 2024 03:59