Mia Brki ć (u plavom dresu)

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
VELIKI TALENT

Mlada hrvatska reprezentativka potpisala za ugledni europski klub: ‘Ovo je ostvarenje snova‘

Trener Emmanuel Mayonnade i predsjednik Thierry Weizman inzistirali su na njenom dolasku
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. srpanj 2022. 14:22

Mlada hrvatska rukometašica Mia Brkić (2003. godište), kružna napadačica juniorske reprezentacije i Rukometnog kluba Sesvete, od sljedeće sezone nastupat će u Francuskoj.

Mia je potpisala trogodišnji ugovor s francuskim prvakom Metzom, koji ju je pratio kroz cijelo Svjetsko prvenstvo juniorki u Sloveniji, a tamo je mlada pivotkinja bila među najboljima na svojoj poziciji, ali i najkorisnija igračica naše juniorske vrste.

Trener Emmanuel Mayonnade i predsjednik Thierry Weizman inzistirali su na njenom dolasku, te su predočili trogodišnji plan koji se jako svidio igračici i njenom menadžeru Nikoli Čmelješeviću iz agencije Pafos Sport.

Mia će prvu sezonu odraditi na posudbi u francuskom prvoligašu Saint Amand, pošto zbog pravila o broju strankinja ove sezone ne može igrati za Metz.

Tamo će joj trener biti španjolski stručnjak Felix Garcia koji Miju vidi kao glavnu igračicu u svom rosteru u novoj sezoni.

Mia Brkić je za klupske stranice izjavila kako joj je ovo ostvarenje snova, te da se jako veseli novom izazovu u jednoj od najjačih liga i u jednom od najjačih klubova svijeta.

Linker
16. travanj 2024 14:15