IVAN BRKIć/RK PODRAVKA
START LIGE PRVAKINJA

Nakon dvije godina vraća se elita u Bepovu dvoranu: ‘Nitko ovdje neće do bodova bez puno znoja‘

Podravki Vegeti na otvaranju povratničke sezone u elitno natjecateljsko društvo danas u goste dolazi slovenski Krim Mercator (18.00)
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. rujan 2024. 10:11

Krim Mercator danas gostuje u Koprivnici na otvaranju nove sezone Lige prvakinja.

- Dobro poznajemo strukturu njihove igre, jednako kao što i oni poznaju našu. Radi se o izuzetno snažnoj ekipi koja je vjerojatno nešto bolja nego prošle sezone, s jasnim motivom i željom da naprave iskorak. Istaknuli su vrlo glasnu kandidaturu za Final Four Lige prvakinja. Težak su protivnik, favorit su protiv nas apsolutno, ali imamo i mi svoje kvalitete. Imamo naravno i probleme s kojima smo se susretali kroz pripreme, no pokušat ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu - najavio je Ivica Obrvan, trener Podravke Vegete.

Otišle iskusnije igračice

Koprivničanke se vraćaju u elitno društvo nakon dvije godine izbivanja, odnosno nastupa u Europskoj ligi.

- Nastojat ću na igračice prenijeti motivaciju da nam je čast igrati Ligu prvakinja nakon nekoliko sezona protiv takve ekipe, ali isto tako i da svatko tko misli da je unaprijed uknjižio bodove protiv Podravke, pogotovo u Koprivnici, ne razmišlja kako treba. Nastojat ćemo igrati dobro u svim utakmicama i željeti skupiti što više bodova. O nekim daljnjim ambicijama u ovom trenutku ne želimo razmišljati, osim da se maksimalno pripremamo za svaku sljedeću utakmicu - dodaje Obrvan.

Koliko je Podravka jača nego prošle sezone?

- Otišle su iskusnije igračice, sestre Kalaus i Franušić, dok su došle mlade, bez prevelikog iskustva. Birtić i Brkić imale su skromnu minutažu u Ligi prvakinja, ali prebacio bih fokus na drugu stranu. Na temelju iskustva iz Europske lige ne trebamo se ukočiti zbog pritiska, već trebamo dati svoj maksimum i fokusirati se na sebe, cijeniti to što možemo biti dijelom elitnog natjecanja. Nitko ispred nas ne stavlja nikakav imperativ, možemo ga staviti jedino mi sami sebi, a to je da budemo na tragu naših treninga, motivacije i podcjenjivanja.

Izdvojio je Obrvan i jedan detalj koji će mu koristiti u pripremi ogleda sa slovenskim prvakinjama.

- Na Podravku je tečaj 20, na Krim 1,04. To je za mene kao trenera veliki motiv, vjerujem i za moje igračice. Ako će nas i pobijediti, za to će morati dobro oznojiti svoje dresove.

Koliko će trebati ovoj ekipi da dosegne svoj optimum?

- Godinu do dvije, sigurno, da bi igrala jedan zreli rukomet. Trebaju se još bolje upoznati i uigrati, napredovati kroz individualni rad. Ne zaboravimo da do Nove godine gotovo da i neće biti mogućnosti za individualni trening, jer su tu putovanja i dvije utakmice tjedno. Potrebni su strpljenje, vjera u te cure, isto tako i nadogradnja ako netko nije na tragu onog što smo mi očekivali. Vjerujem u ovo što radimo, vjerujem u ove igračice. Ako i bude utakmica u kojima nećemo izgledati dobro ili nećemo imati svoj dan, ne znači da im ne treba dati podršku - zaključio je Obrvan.

Odlaskom Larisse Kalaus u mađarsku Kisvardu, nova Podravkina kapetanica postala je Sara Šenvald.

- Svi jedva čekamo utakmicu jer je u našoj ekipi puno igračica koje će prvi put u svojoj karijeri igrati Ligu prvakinja. Borit ćemo se, sigurno nismo favoriti, ali igramo na domaćem terenu i moramo dati sto posto, da bismo parirali tim ekipama. Kao što je trener rekao, nitko ne može ovdje očekivati lake bodove - rekla je kružna napadačica koprivničke ekipe.

Tek nijansu slabija skupina

Podravka je trenirala s Krimom te odigrala i dvije pripremne utakmice, tajni između dvije ekipe ne bi trebalo biti.

- Nemamo baš pozitivna iskustva s Krimom u posljednje vrijeme. Susretali smo se često u pripremama i jako dobro se znamo, tako da mislim da smo dovoljno spremni, ostalo je još proučiti neke detalje. Oni imaju ekipu punu internacionalki, igračica koje su osvajale brojne trofeje. Iskustvo je sigurno na njihovoj strani, tako da nam preostaje boriti se za pozitivan rezultat - poručila je Sara.

Katarina Pandža je prošle sezone briljirala u Europskoj ligi, sad se veseli stepenici više.

- Lijepo je igrati doma prvu utakmicu u Ligi prvakinja. Malo smo nervozne, to je dosad najvažnija utakmica u mojoj karijeri i veselim se tome. Mislim da smo dosta mlade, puno nas nema nekog velikog europskog iskustva, ali nastojat ćemo odigrati dobru utakmicu - najavila je austrijska reprezentativka.

Prema općoj ocjenu, Podravka je dobila za nijansu slabiju skupinu, no svi su suparnici ugledni klubovi s velikim proračunima te će u tom društvu svaki bod biti velik uspjeh. Publika je u Koprivnici uvijek punila dvoranu na Ligi prvakinja, nema razloga da tako ne bude i ove sezone, tim više što je ulaz besplatan.

A s obzirom na to da u ostalim klubovima Lige prvakinja nastupaju tek dvije Hrvatice, Ana Debelić i Ivana Kapitanović, i za hrvatsku reprezentaciju je značajno što se Podravka vratila u europsku klupsku elitu...

Linker
07. rujan 2024 10:11