Nenad Šoštarić

 Cropix
STIŽU NORVEŽANKE

‘Ova će nam utakmica pokazati koliko smo i jesmo li porasli od početka Lige prvakinja do danas‘

U subotu Lokomotiva igra posljednju domaću utakmicu u elitnom europskom natjecanju
Piše: HinaObjavljeno: 03. veljača 2023. 12:37

Rukometašice zagrebačke Lokomotive u subotu će od 16 sati u dvorani Sutinska vrela ugostiti norveški Storhamar u susretu 13. kola skupine B Lige prvakinja, a bit će to ujedno i posljednja ovosezonska domaća utakmica Lokomotive u ovom natjecanju.

U prvoj utakmici u Hamaru Norvežanke su pobijedile s visokih 37:13.

"Mislim da smo stvarno napredovale od prošle utakmice, da smo osjetile što to znači igrati Ligu prvakinja i da smo spremne pokazati da je ono u Hamaru bilo slučajno. Bio je to trenutak nepažnje i umor od puta. Nije to nikakav izgovor, ali se nadam da ćemo na domaćem terenu i u našoj dvorani pokazati da je to danas neka druga Lokomotiva. Storhamar je brza i iskusna, prava skandinavska ekipa, a sada su dobile i pojačanje iz Njemačke. Ni one prošle godine nisu igrale Ligu prvakinja, ali to je ipak skandinavski rukomet koji je na nekoj višoj razini od našega", najavila je utakmicu Terezija Ćurić.

I trener Nenad Šoštarić u najavi utakmice kaže kako ga prvenstveno zanima koliko su njegove igračice naučile ove sezone u utakmicama protiv ponajboljih ekipa na Starom kontintentu.

"Mene jako zanima ta utakmica sa Storhamarom koja će nam pokazati koliko smo i jesmo li porasli od početka Lige prvakinja do danas. U međuvremenu se Storhamar pojačao, a mi smo oslabljeni. Storhamar je doveo Miu Zschocke koja je prva lijeva vanjska njemačke reprezentacije, dakle još jednu vrhunsku pucačicu. U napadu su jako dobre, izuzetno puno trče, stalno su u sprintu. Igraju tipičan skandinavski rukomet s brzim i kratkim napadima i brzim šutovima. Mi smo od prve utakmice oslabljeni za dvije makedonske igračice, a imamo stalno i nekoliko sitnijih ozljeda u ekipi. No, to ništa ne znači i ne tražimo nikakve izgovore. Igramo kod kuće i želimo pokazati koliko smo napredovali. Prije svega, moramo dobro odigrati u obrani. Igračice moraju shvatiti da obrana ne počinje kad se vratiš na svojih šest metara, nego onda kada si pucao prema golu ili izgubio loptu. Treba što prije napraviti prekid igre, što dalje od našeg gola, da im se onemogući brza tranzicija, a onda ćemo igrati šest na šest. U Hamaru smo imali i izuzetno lošu realizaciju i to je nešto što se mora popraviti", rekao je Šoštarić.



POGLEDAJTE ‘VAR SOBU‘

Jadranski derbi, utakmica od 6 bodova, problem Alena Halilovića, buran Hajdukov tjedan, šokovi u kancelarijama na Maksimiru... Sve su to bile teme u drugoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojoj je gostovao proslavljeni hrvatski trener Ilija Lončarević.

Linker
20. travanj 2024 16:02